Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

65 gasten online

Training donderdag 29 maart 2012: strategie tegen Heerenveen krijgt vorm

Op het TCN trainingsveld, waar het door een stevige poeste wind aan de frisse kant was, werd vanochtend door de selectie van FC Groningen toegewerkt naar de kraker van komende zaterdag tegen Heerenveen. De trainer van laatstgenoemde dorpsvereniging, de ons welbekende heer Jans, wordt door Thomas Enevoldsen in een gisteren gepubliceerd vraaggesprek met het Deense Ekstra Bladet omschreven als iemand die enorm goed is in het motiveren van spelers, en Thomas zegt zijn beste seizoen onder Ron Jans gehad te hebben.

 

Impliciet geeft hij hiermee af op de huidige trainersstaf. Thomas kan echter beter eens goed in de spiegel kijken. Afgelopen dinsdag in de wedstrijd van Jong FC Groningen spatte de gedrevenheid er bij hem bepaald niet van af. Iets meer self responsibility graag, Thomas!

 

Maar terug naar de training van vanochtend. Een zestal spelers ontbrak, te weten Nick Bakker (ziek), Jonas Ivens (lies), Emil Johansson (lies), Kees Kwakman (net geopereerd - einde seizoen), Maikel Kieftenbeld (hamstring) en Koen van de Laak (kuit).

 

De overige spelers oogden fit en in het partijspel werd duidelijk met welke opdracht de spelers komende zaterdag het veld ingestuurd zullen worden: de tegenstanders opjagen, de Friezen geen tijd geven om rustig op te bouwen - kortom, FC Groningen zal er zaterdag vol opklappen. Dit lijkt ons de juiste strategie. Voetballend kun je je misschien niet winnen van de pompeblêdden, maar fysiek wel. Jong FC Groningen heeft dinsdag al het goede voorbeeld gegeven hoe je je op wilskracht langs een voetballend hoger ingeschatte tegenstander kunt knokken - een goede generale voor zaterdag!

 

Wij denken dat dit zaterdag de opstelling van FC Groningen wordt:

Luciano; Luis Pedro, Van Dijk, Kappelhof, Burnet; Hiariej, Andersson; Jones, Bacuna, Tadic; Texeira

 

Nadat de 18 veldspelers en vier keepers (Luciano, Van Loo, Fij en Van der Lei) hun warming-up en wat oefeningen onder leiding van fysiektrainer Jan Arend Vredeveld hadden volbracht werd de groep opgesplitst. Ruud Hesp nam de keepers onder zijn hoede, en de veldspelers werden in drie groepjes verdeeld:

 

1. spelers die dinsdag met Jong FC Groningen hebben meegedaan, behalve Pedersen en Hiariej

Enevoldsen, Suk, Batbay, Bos, Keurntjes

 

2. verdedigend ingestelde spelers

Kappelhof, Hiariej, Van Dijk, Sparv, Andersson, Burnet, Luis Pedro

 

3. aanvallend ingestelde spelers

Tadic, Bacuna, Pedersen, Texeira, Jones, Ben Moussa

 

De training van de eerste groep stelde aanvankelijk weinig voor. De heren liepen wat rondjes, trapten een balletje en veel had het niet om het lijf. In deze periode werkten de aanvallend ingestelde spelers af op het doel, terwijl de verdedigers en verdedigende middenvelders elkaar strak inpassten en daarna een rondo praktizeerden.

 

Na dit gebeuren werd de groep weer samengevoegd om opnieuw te worden opgesplitst, maar nu in twee groepen van negen spelers:

 

Gele hesjes:

Ben Moussa, Bacuna, Jones, Tadic, Suk, Keurntjes, Burnet, Kappelhof, Sparv

 

Geen hesjes:

Andersson, Pedersen, Enevoldsen, Texeira, Hiariej, Van Dijk, Bos, Luis Pedro, Batbay

 

Deze groepen speelden niet een grote partij tegen elkaar van 10 tegen 10, maar er werd in wisselende samenstellingen tegen elkaar gespeeld. De keepers werden in het spel betrokken en de diepe spitsen, David Texeira en Hyun Jun Suk (laatstgenoemde was dinsdagavond in de wedstrijd van Jong FC Groningen weer erg goed op dreef; geen moeite was hem te veel!), kregen de opdracht de verdedigers van de tegenpartij op te jagen. Later moesten ook de andere aanvallend ingestelde spelers de vijandelijke opbouw zien te onderbreken. Pieter Huistra, die de training overigens begonnen was met een uitgebreid gesprek met Thomas Enevoldsen, hamerde erop dat de spelers elkaar goed moesten coachen en dit gebeurde dan ook.

 

Wij zijn erg benieuwd hoe dit zaterdag allemaal gaat uitpakken. Vanmiddag wordt er ook nog getraind, maar het eerste elftal schijnt pas morgenochtend weer op te hoeven draven, en wel in de Euroborg waar dan de afsluitende training wordt gehouden. De groep die vanmiddag te bewonderen is zal dan vermoedelijk een combinatie zijn van de B-kern en overige jeugdelftallen.

 

Uiteraard zijn wij morgen wederom present tijdens de laatste training in de aanloop naar de op voorhand beladen pot tegen Heerenveen!

 

Foto's van de training van donderdagochtend 29 maart 2012:

 

008
010
012
013
014
015
018
019
020
021
022
023
024
025
026
027
028
029
032
034
01/20 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.