Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

81 gasten online

Op de valreep hebben we dit artikel aangevuld met de nodige info's over o.a. de training van woensdagochtend en onze tegenstander van morgen - kortom: lees hieronder onze voorbeschouwing op ADO Den Haag - FC Groningen!

 

 

Basisplaats voor Henk Bos tegen ADO Den Haag

Afgaande op de afsluitende training vóór de competitiewedstrijd die FC Groningen morgenavond tegen ADO Den Haag speelt zal Henk Bos zijn debuut in de basis maken. De 19-jarige aanvallende middenvelder van Jong FC Groningen zal aan de rechterkant van het elftal worden geposteerd, waardoor de zichtbaar teleurgestelde Matías Jones op de bank zal moeten beginnen. Verder zal Tim Sparv inderdaad als centrale verdediger spelen en met Johan Kappelhof een koppel vormen. Om een partij van 11 tegen 11 mogelijk te maken waren twee spelers van FC Groningen/Cambuur A1 op de training present, en wel de verdedigers Paulo Francisco (19) en Marciano van Leyenhorst (18).

 

Luciano ontving nog een rake elleboogstoot van Hyun Jun Suk, wat de Braziliaan, die voor een bloedende lip behandeld moest worden en de rest van de training zichtbaar last had van de actie van de enthousiaste Zuid-Koreaan, woedend de kreet 'Puta Suk' deed slaken. Kortom, op de training gingen de heren verre van zachtzinnig met elkaar om.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ADO Den Haag:

 

Texeira

Tadic - Bacuna - Bos

Hiariej - Andersson

Burnet - Sparv - Kappelhof - Luis Pedro

Luciano

 

Bank: Van Loo, Ivens, Jones, Suk, Keurntjes, Van de Laak en Ben Moussa; geschorst: Pedersen

 

Henk Bos, vanochtend voor de camera van OOG Radio en TV (foto: Wouter Pauwels)

 

 

Training woensdag 11 april 2012

We waren benieuwd of we vandaag een bevestiging zouden krijgen van ons gisteren en eergisteren verkregen vermoeden dat er voor Tim Sparv tegen ADO een plaats in hart van de verdediging ingeruimd zal worden, en inderdaad - de Fin zal morgen als linker centrale verdediger te bewonderen zijn.

 

Bij de aanwezigen op de training was ook vandaag weer Maikel Kieftenbeld. Op Paasmaandag trainde hij nog apart, en ook gisteren en vandaag was zijn inbreng aan het groepsgebeuren beperkt. Hij maakt echter vorderingen en is van de geblesseerden het dichtst bij een rentree. Dit voelt de jonge middenvelder zelf vermoedelijk ook, want de lach is terug opz'n gelaat en dat is een goed teken.

 

Al geruime tijd afwezig op het trainingsveld zijn Nick Bakker, Virgil van Dijk, Emil Johansson en Kees Kwakman, en ook Thomas Enevoldsen is er deze hele week al niet bij. De Deen heeft een terugslag van z'n bekkenblessure. Net als zijn landgenoot, Nicklas Pedersen (die morgen zijn tweede en laatste wedstrijd van z'n schorsing uitzit), maakt hij een mislukt seizoen door. Eigenlijk geldt hetzelfde voor Emil Johansson.

 

Tegen de afwezigheid van al deze spelers staat de terugkeer bij de selectie van Jonas Ivens en Koen van de Laak. Ivens gaf gisteren tegenover FC Groningen TV aan dat het voor een basisplaats tegen ADO wel eens te vroeg is, en inderdaad - uit de vandaag getrainde varianten bleek dat de Belg vooralsnog op de bank moet beginnen. Dit geldt ook voor Koen van de Laak. Zijn laatste competitiewedstrijd speelde hij op 3 december 2010 (!), waarna een afgescheurde kruisband en vervolgens een kuitblessure voor ellende zorgden. De sympathieke Brabander heeft keihard geknokt om terug te keren, en als we het iemand gunnen dat hij in het restant van het seizoen nog een rol van betekenis kan spelen, dan is het Koen.

 

Terwijl Pieter Huistra elke wedstrijd weer moet puzzelen hoe hij een representatief elftal op de been kan brengen, daar druipt de fitheid kennelijk van de selectie van ADO Den Haag af, want Maurice Steijn kan het zich zelfs permitteren om Ahmed Ammi wegens 'onprofessioneel gedrag' uit de selectie te gooien. Wat er precies gebeurd is weten we niet, maar de in Marokko geboren rechtsback is er morgen niet bij.

 

(Aanvulling: met dank aan De Telegraaf is inmiddels duidelijk wat er is voorgevallen met de verwende Ammi: "Bij ADO Den Haag is Ahmed Ammi wegens onprofessioneel gedrag voor een week geschorst. Hij kreeg na een woordenwisseling bonje met trainer Maurice Steijn. Hij weigerde rondjes te lopen en verliet het trainingsveld ondanks het verzoek van Steijn terug te keren.")

 

Als we kijken naar de training van vanmorgen, dan werd al snel na de warming-up en de rondo's duidelijk dat Matías Jones zijn onlangs verkregen basisplaats alweer kwijt is. De jonge Henk Bos, die nog een stuk jonger oogt dan hij feitelijk is, krijgt de voorkeur, en de trainersstaf motiveert dit als volgt: "Wij vinden Henk op dit moment beter. Dat baseren we op de trainingen en wedstrijden in het tweede elftal", zo schrijft Wim Masker in de Groninger Gezinsbode.

 

Na de training was Jones erg teleurgesteld. Zijn landgenoot David Texeira had dit goed in de gaten en bekommerde zich na afloop om hem. Tja, Jones maakt kennis met de harde wetten van het betaalde voetbal - er wordt niet gekeken naar transfersom of salaris, maar naar prestaties, en het moet gezegd - Henk Bos maakt de laatste tijd een gedreven, scherpe en felle indruk. Jones gaf na de training op twitter alweer aan hard te zullen werken, en dat is inderdaad dé manier om je snel terug te vechten in het elftal.

 

Leandro Bacuna bleef nog even liggen nadat hij een bal keihard op z'n bovenbeen kreeg geschoten, maar hij kon gelukkig doorspelen.

 

In de partij van 11 tegen 11 speelden de ploegen als volgt tegen elkaar:

 

Basis:

 

Texeira

Tadic - Bacuna - Bos

Hiariej - Andersson

Burnet - Sparv - Kappelhof - Luis Pedro

Luciano

 

Niet-basis:

 

Suk

Van de Laak - Pedersen - Jones

Keurntjes - Ben Moussa

Batbay - Van Leyenhorst - Ivens - Francisco

Van Loo

 

Met Marciano van Leyenhorst en Paulo Francisco noemen we twee verdedigers van FC Groningen/Cambuur A1 die vandaag waren opgetrommeld om een grote partij te kunnen spelen. Beide jongemannen deden het naar behoren en Marciano bleef zo'n beetje als langste op het veld - hij heeft er vandaag maximaal van genoten!

 

Eén onderdeel van de training was heel erg leuk om naar te kijken: twee groepen moesten het tegen elkaar opnemen. Het doel was om zo snel mogelijk van de ene kant naar de andere te komen met de opdracht de bal in de lucht te houden: de bal mocht de grond niet raken. De spelers moesten maar zien hoe ze het deden, een deel liep naar voren en een deel liep achteruit om elkaar de bal toe te koppen of te spelen, en voor zowel publiek als spelers was dit prachtig om te zien. Dit zal ook 'special guest' Piet van Dijken hebben gevonden.

 

 

Nog even over beide ploegen die morgenavond op elkaar clashen: ze hebben met elkaar gemeen dat ze van de laatste vijf competitiewedstrijden slechts eentje wonnen. ADO Den Haag won op 10 maart jl. met 0-2 bij Heracles, en wij wonnen op 23 maart 2012 bij Excelsior. Voor de rest was het armoe troef, en zowel de Hagenzen als wij zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Maar onze opponent van morgen mag dan nog strijden tegen degradatie - wij hebben daar geen boodschap aan en hebben zelf ook elk punt nodig, om tenminste de play offs te halen. De overwinning van N.E.C. in de Woudensteinse fietsenstalling was gisteravond ook al niet in ons voorstel, kortom - deze Engelse week moeten we 'gewoon' afsluiten met zes punten. Dan sta je er gewoon weer heel lekker bij!

 

Prinses Gillian

 

Morgenavond zal er tijdens de wedstrijd worden stilgestaan bij het overlijden van de achtjarige 'Prinses' Gillian. Het Haagse meisje kon de strijd tegen hersenstamkanker niet winnen en is op 3 april jl. gestorven. Kort daarvoor had ze van o.a. ADO-fansite Groen Geel Hart een mooi spandoek gekregen voor haar 8e verjaardag. Morgen in de achtste minuut zal er voor haar een groot spandoek worden getoond, en iedereen wordt verzocht om te gaan staan en twee minuten lang keihard te applaudisseren. Na het applaus zullen de supporters 'You'll never walk alone' zingen, waarna er buiten het stadion acht vuurpijlen zullen worden afgestoken.

 

Het kan niet anders of dit wordt morgenavond een groot kippenvelmoment. Onze complimenten voor deze prachtige actie aan het adres van Groen Geel Hart!

 

Wij zijn klaar met voorbeschouwen, dat we - vanwege het in- en uitgaande transfergeweld van deze week - op een iets andere manier hebben ingestoken dan te doen gebruikelijk.

 

Wij hebben een goed gevoel over de pot van morgen. Met Andersson en Hiariej staat er een controlerend middenveld dat een stuk wendbaarder is dan anders, en Tim Sparv achten we prima in staat om achterin een degelijke pot neer te zetten. Als het voorin dan een beetje loopt, met spelers die druk kunnen zetten naar voren en de bereidheid tonen om te strijden tot op het gaatje - dan zal ADO een willig slachtoffer zijn. Zo niet, dan geeft de strijdlust van de Hagenezen de doorslag en kunnen we wederom een uitnederlaag bijschrijven.

 

Luister hier wat Henk Bos en Tim Sparv voor de camera's van RTV Noord te zeggen hebben:

 

 

Kortom: Forza Grunn!

 

 

Fotoreportage van de training van woensdagochtend 11 april 2012 van Wouter:

 

DSC_0002
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0007
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0015
DSC_0018
DSC_0021
DSC_0023
DSC_0025
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0033
DSC_0037
DSC_0038
DSC_0040
DSC_0042
DSC_0043
DSC_0044
DSC_0045
DSC_0050
DSC_0052
DSC_0055
DSC_0057
DSC_0058
DSC_0065
DSC_0066
DSC_0067
DSC_0068
DSC_0069
DSC_0070
DSC_0072
DSC_0075
DSC_0076
DSC_0079
DSC_0080
DSC_0081
DSC_0082
DSC_0083
DSC_0085
DSC_0088
DSC_0090
DSC_0092
DSC_0094
DSC_0095
DSC_0097
DSC_0098
DSC_0102
DSC_0103
DSC_0105
DSC_0106
DSC_0109
DSC_0110
DSC_0115
DSC_0117
DSC_0118
DSC_0119
DSC_0121
DSC_0122
DSC_0123
DSC_0124
DSC_0125
DSC_0127
DSC_0128
DSC_0130
DSC_0135
DSC_0136
DSC_0137
DSC_0138
DSC_0139
DSC_0140
DSC_0141
01/74 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.