Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

Training woensdag 18 april 2012: in kleine partijtjes toewerken naar ajax-uit

Vanmiddag heeft FC Groningen de draad op het trainingsveld weer opgepakt na een trainingsvrije dag. Een groep van 23 spelers, waaronder de aan SC Veendam verhuurde Leonard Nienhuis, had zich onder de rook van de Mediacentrale verzameld om na een uitgebreide warming-up en rondo's, waarbij de hartslag van de spelers gemeten werd, over te gaan tot het spelen van een klein toernooi. De groep was in vieren gesplitst die het in korte sessies tegen elkaar opnamen. Uiteindelijk was de Groep Geel (Tim Sparv, David Texeira, Tom Hiariej, Hilal Ben Moussa, Koen van de Laak en Luciano) in de finale na penalty's de meerdere van de Groep Blauw (Luis Pedro, Leandro Bacuna, Petter Andersson, Lorenzo Burnet en Brian van Loo), doordat Bacuna en Burnet vanaf de strafschopstip misten.

 

Het ontlokte Tim Sparv naderhand de volgende uitspraak die ons via Twitter bereikte: "Shout-out to my team in training today: Tom, Hilal, Luciano, Koen and David. Won both the semi-final and final on penalties. #mentalstrength"
 

Afwezig op de training waren niet alleen de al geruime tijd aan de kant staande Thomas Enevoldsen, Kees Kwakman, Nick Bakker, Emil Johansson en Virgil van Dijk, maar ook Matías Jones. De Uruguayaan was vandaag samen met Kees Kwakman present op de Junior Club Dag.

 

De groepsindeling bij de partijtjes was verder als volgt:

 

Groep Groen: Maikel Kieftenbeld, Hyun Jun Suk, Nicklas Pedersen, Johan Kappelhof, Leonard Nienhuis, Atilay Batbay en Stefan van de Lei (twee spelers stonden geregeld langs de kant om de verhoudingen getalsmatig wat eerlijker te krijgen)

 

Groep Oranje: Tim Keurntjes, Dusan Tadic, Henk Bos, Jonas Ivens en Renze Fij

 

Hyun Jun Suk zal zijn vrije dinsdag benut hebben met een bezoek aan de kapper, die vrij rigoureus het mes in het kapsel van de Zuid-Koreaan heeft gezet. De haarband, die Suk toch een wat imposante verschijning geeft, kan de komende weken gerust thuis worden gelaten. Hopelijk geldt dit op korte termijn ook voor zijn oranje-witte schoeisel, dat zeer doet aan de ogen.

 

Het moge duidelijk zijn dat er op grond van de training van vanmiddag nog geen enkel peil getrokken kan worden op de opstelling die de trainersstaf uit de hoge hoed zal toveren om de trachten voor het eerst sinds 3 mei 1994 weer eens een potje in Amsterdam te winnen. De jongste speler op het trainingsveld vandaag, Henk Bos, was één jaar oud toen Ronald Hamming en Harris Huizingh stadion De Meer in diepe rouw dompelden ;-)

 

Een aantal vluchtig geschoten foto's van het trainingsgebeuren van vanmiddag:

 

067
069
070
071
072
074
076
077
081
084
086
089
090
092
01/14 
start stop bwd fwd

 

Matias Jones verzond via Twitter de volgende foto die weergeeft hoe hij de dag van vandaag heeft doorgebracht:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.