Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online

Hiariej mogelijk de vervanger van geschorste Granqvist tegen NEC

Op deze druilerige dinsdagmiddag was de selectie tijdens de middagtraining vrijwel compleet. Alleen Thomas Enevoldsen ontbrak vanmiddag om onduidelijke redenen. Stenman en Nordstrand begonnen met de groep, maar eindigden apart van de groep met de fysiotherapeut. Toch lijkt Stenman op de weg terug. Hij heeft zelfs de hoop zondag tegen NEC alweer te kunnen spelen. Het lijkt erop dat Michael Jansen wederom zijn vervanger zal zijn mocht Stenman zondag toch niet kunnen spelen. Ook trekken wij voorlopig de voorzichtige conclusie dat Tom Hiariej tegen NEC wel eens de vervanger van de geschorste Granqvist zou kunnen zijn.

 

UPDATE ochtendtraining woensdag 25 november 2009: Enevoldsen, die gistermiddag nog ontbrak op het trainingsveld, was vanmorgen gelukkig weer present. Vanmorgen werd er voornamelijk op conditie getraind door de "fysiektrainer" waarna er net als gisteren een partij werd gehouden. Wederom speelde Hiariej op de plek van Granqvist. Nordstrand en Femi verlieten het trainingsveld vroegtijdig maar beide heren zouden zondag tegen NEC toch al niet meedoen. Morgen is trainingsvrij, vrijdag wordt er om 10 uur in de Euroborg getraind, al wil de terreinchef daar een stokje voor steken. Het veld in de Euroborg ligt er nl. belabberd bij. Er zijn allerlei nieuwe stukken gras in het doelgebied op Zuid ingelegd, maar het veld ziet er gewoon niet uit. Wordt zondag ongetwijfeld een plaggengevecht!

 

De training begon zoals altijd met een warming-up, maar al snel werden de veldspelers in twee groepen verdeeld (terwijl de keepers door Ruud Hesp onder handen werden genomen). Groep 1 trainde met oranje hesjes onder leiding van Ron Jans. Deze groep bestond uit Zonneveld, Lachman, Granqvist, Femi, García, Van de Laak, Lovre en Matavz. De tweede groep trainde met gele hesjes onder leiding van Raymond Libregts en bestond uit De Roover, Hiariej, Sankoh, Jansen, Holla, Bacuna, Koç en Pedersen. Nordstrand begon de training met de gele groep, Stenman met de oranje groep. Beiden gingen later apart van de groep onder leiding van de fysiotherapeut trainen.

 

Het eerste deel bestond uit een soort rondo waarbij het om zuivere passing ging. Ook in het tweede onderdeel van de training was zuivere passing een vereiste, maar hier speelden de twee teams tegen elkaar een soort partijtje waarbij het erom ging de bal zo lang mogelijk in de eigen ploeg te houden. Het derde en laatste onderdeel van de training was een uitgebreid partijtje van negen tegen negen, met de keepers erbij.

 

Team 1: Van Loo - De Roover - Hiariej - Sankoh - Jansen - Bacuna - Holla - Koç - Pedersen

Team 2: Luciano - Femi - Granqvist - Lachman - Zonneveld - García - Lovre - Van de Laak - Matavz

 

Op basis van deze indeling trekken wij de conclusie dat Jans de teamindeling van vandaag zo gekozen heeft dat de basisspelers van de verdediging (inclusief verdedigende middenvelders) samen in één team speelden en de aanvalslinie samen in het andere team (Lovre, Van de Laak en Matavz). Aan dit team zou Thomas Enevoldsen dan nog toegevoegd moeten worden.

 

Danny Holla maakte een zeer gedreven indruk vanmiddag en kon dit ook in doelpunten uitdrukken. Hij scoorde maar liefst drie keer, waarvan één keer uit een penalty. Via een mooie aanval kon Van de Laak iets terug doen, maar de eindstand was 3-1 voor de gele hesjes. Ronduit curieus was de 2-1 van Holla. Granqvist speelde terug op Luciano maar gaf de bal niet genoeg snelheid mee, waarop Luciano moest uitkomen en finaal over de bal heen maaide. Holla hoefde toen vervolgens alleen maar de voet tegen de bal te zetten om te kunnen scoren. Dit zorgde nog even voor een verhitte discussie tussen Luciano en Granqvist die elkaar de schuld gaven, maar even later konden ze ook alweer lachen. Al met al een pittige training vandaag, waarin ook Leandro Bacuna weer volop inzet toonde en mooie acties liet zien. Overigens kon ook Pedersen zeker overtuigen, ook al wist hij dit niet in doelpunten uit te drukken.

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.