Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

Training vrijdag 20 april 2012: opstelling FC Groningen tegen ajax lijkt duidelijk

Tijdens de training van vrijdag 20 april 2012, de voorlaatste in de aanloop naar de kraker in de Duivendrechtse grafbak die het thuispubliek in diepe rouw zal dompelen en Hans Nijland zijn schoeisel zal kosten (bij een groen-witte overwinning loopt de algemeen directeur immers naar huis), werd duidelijk hoe FC Groningen zondag voor de dag zal komen. We kunnen niet Luis Pedro maar Johan Kappelhof als rechtsback begroeten, Tim Sparv in het hart van de verdediging naast Jonas Ivens en Tom Hiariej controlerend op het middenveld naast Petter Andersson. Leandro Bacuna zal aan de rechter flank worden geposteerd en Hyun Jun Suk mag het opnieuw als diepe spits proberen.

 

Kortom, we zullen in de basis drie spelers zien met een ex-ajax-verleden: Lorenzo Burnet, Johan Kappelhof en Hyun Jun Suk.

 

De tegen Roda JC geschorste spelers - Johan Kappelhof en Leandro Bacuna - keren dus terug in de basis, waardoor in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Roda JC Tim Keurntjes en Henk Bos buiten de startopstelling zullen vallen.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ajax op grond van training van vrijdagochtend:


Suk

Tadic - Pedersen - Bacuna

Hiariej - Andersson

Burnet - Sparv - Ivens - Kappelhof

Luciano

 

Bij de aanwezige spelers konden we vandaag Yoëll van Nieff, de aanvoerder van FC Groningen/Cambuur A1 begroeten. Daarentegen kon Pieter Huistra geen beroep doen op het vaste kwintet afwezigen, te weten Nick Bakker, Virgil van Dijk, Thomas Enevoldsen, Emil Johansson en Kees Kwakman. Ook keeper Brian van Loo moest de training van vandaag aan zich voorbij laten gaan.

 

De training begon ook vandaag weer met een warming-up inclusief een aantal sprint- en strekoefeningen. Na een rondo werden de hesjes verdeeld en werd duidelijk dat bovenstaand elftal naar alle waarschijnlijkheid zondag om 16.30 uur in de arena aan de aftrap zal staan.

 

De rest van de vandaag aanwezige spelers vormde de tegenstander (4-3-3):

 

Bos - Texeira - Jones

Van de Laak - Ben Moussa - Kieftenbeld

Bataby - Luis Pedro - Van Nieff - Keurntjes

Fij

 

Zoals wel vaker op de training bleek ook vandaag de basis niet echt de bovenliggende partij te zijn. Met name in het eerste gedeelte van het partijspel misten we toch de nodige drive in het spel en viel er niets noemenswaardigs op te tekenen.

 

Na in de rust opnieuw door Pieter Huistra toegesproken te zijn toonden de spelers in de tweede helft wel iets meer agressie. Dusan Tadic wist nog het net te vinden met een fraai schot dat hem ook applaus van zijn medespelers opleverde.

 

Morgen zullen we ook nog even een kijkje nemen op de laatste training voor de wedstrijd van zondag!

 

1
1-2
2
2-1
3
4
5
1/7 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.