Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

217 gasten online

Leandro Bacuna mogelijk gelegenheidsrechtsback tegen De Graafschap

Leandro Bacuna is pas 20 jaar oud, maar hij heeft er al 85 wedstrijden in het eerste elftal opzitten. Hij begint zich als een multifunctionele speler te ontwikkelen. Hij maakte in 2009 als spits de overstap van Jong FC Groningen naar de hoofdmacht, heeft ook al op diverse posities achter de spitsen gespeeld en maakte afgelopen zondag in de arena nota bene zijn debuut als linksback. Hij nam in de wedstrijd tegen ajax vanaf de 80e minuut de plaats in van Lorenzo Burnet.

 

Afgaande op de training van vanochtend heeft het er tot onze verbijstering alle schijn van dat hij vrijdagavond in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap als rechtsback zal worden opgesteld. Luis Pedro zal in dat geval opnieuw moeten toekijken. Het kan in onze ogen niet anders of er moet iets zijn voorgevallen tussen Luis Pedro en de trainersstaf, anders valt het te niet te verklaren waarom hij na drie wedstrijden in de basis gespeeld te hebben plotseling zó uit de gratie lijkt te zijn dat hij, zoals jl. zondag tegen ajax, niet eens meer op de bank mag zitten, en vrijdag ondanks de afwezigheid van de geschorste Hiariej en Ivens niet als rechtsback wordt opgesteld.

 

Mocht er echter niets zijn voorgevallen tussen Luis Pedro en wie dan ook, en berust het passeren van de jonge verdediger van Jong FC Groningen louter op tactische ingevingen, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat het roulatiesysteem van Pieter Huistra steeds meer ten koste gaat van jonge spelers. Immers, ze maken hun debuut in de basis van het eerste elftal, presteren o.i. niet onverdienstelijk, maar verdwijnen even snel van het toneel als ze gekomen zijn.

 

Matías Jones viel eergisteren in de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong FC Twente uit met een enkelblessure. De blessure lijkt echter niet zo ernstig, want hij nam vanochtend op de training aan de rechterflank de plaats van Bacuna in.

 

Het centrum van de verdediging zal vrijdag vermoedelijk worden gevormd door Tim Sparv en Johan Kappelhof.

 

Morgen wordt alweer de afsluitende training in de aanloop naar de wedstrijd tegen De Graafschap, waarin voor FC Groningen behoudens eerherstel niets meer op het spel staat, gehouden. Wij hopen dan meer over de vermoedelijke opstelling van FC Groningen te kunnen zeggen.

 

Gerelateerd artikel:

 

19-04-2012 Luis Pedro lijkt kind van de rekening van gegoochel met opstellingen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.