Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

55 gasten online

Fredrik Stenman zondag weer inzetbaar

Een blik vanmorgen op het trainingsveld, dat we wegens de bizarre weersomstandigheden per direct hebben hernoemd tot Klein Siberië, leerde ons dat zondag niet alleen Luciano, Granqvist en Lachman terugkeren van een schorsing maar dat ook Fredrik Stenman, opbloeiend bij deze temperaturen, weer kan spelen. Daarentegen trainde er vanochtend een drietal spelers apart: Michael Jansen, Tim Matavz en Mike Zonneveld. Laatstgenoemde blijkt zich afgelopen zondag bij de felle sliding die hem een (diep)gele kaart opleverde aan zijn knie geblesseerd te hebben.

 

't Was een hele opgave om de vanmorgen diep in bivakmutsen gehulde spelers te herkennen. Na enig turen en vragen bleken echter in elk geval de volgende spelers aanwezig op het deerniswekkend koude trainingsveld:

 

Enevoldsen, Van de Laak, Lovre, Holla, Koç, Hiariej, Granqvist, Lachman, Bacuna, Sankoh, Pedersen, Nordstrand, García, Stenman.

 

Verder trainden zoals gezegd Jansen, Matavz en Zonneveld apart van de rest. Ze begonnen met een aantal rondjes waarna de bal erbij werd gepakt. Jansen lijkt Feyenoord-uit zonder meer te kunnen halen, ook Zonneveld lijkt niet erg geblesseerd en eigenlijk geldt dat ook voor Tim Matavz. Voor Matavz was het vanmorgen echter de eerste keer sinds NEC-thuis dat hij weer op het veld staat, we zullen moeten afwachten hoe het vlot met zijn herstel, de rest van de week.

 

Overigens is Femi al een tijdje spoorloos, niemand van de aanwezigen vandaag wist waar hij uithangt. Maar ach, als hij in de 2e helft van december maar weer boven water is, eerder mag hij toch niet spelen.

 

Ruud Hesp had maar liefst een viertal keepers opgeroepen voor zijn oefeningen: naast Luciano en Van Loo konden we ook de beloftenkeepers Ter Wielen en Nienhuis begroeten. We mogen dan krap in de spelers zitten, dit geldt niet voor onze helden die het doel kunnen verdedigen.

 

Morten Nordstrand was één van de weinige spelers vanmorgen zonder zware bekleding op het hoofd. Hij kon moeiteloos meedoen met de rest maar volgens verzorger Henk Hagenauw komt Feyenoord net even te vroeg voor hem. Ik denk dat hij maandag bij de beloften, thuis tegen Jong Vitesse/AGOVV, een aantal minuten gaat pakken en volgende week voor de uitwedstrijd bij Sparta aansluit bij de selectie. De  ontmoeting op Het Kasteel is nu al beladen vanwege de voorgenomen supportersactie, zowel de fans van Sparta als die van Groningen lijken één front te gaan vormen tegen de combiregelingen. Hierover valt de komende week ongetwijfeld meer te lezen.

 

De spelers werden vandaag verdeeld in twee groepjes: fysiektrainer Jan Arend Vredeveld had vijf man tot zijn beschikking, en Ron Jans en Raymond Libregts namen de rest onderhanden. Deze groepen wisselden steeds van samenstelling. Bij het fysieke gedeelte werd geoefend op startsnelheid (de gewraakte act waarbij een speler aan een lint vastzit, in het verleden stond deze oefening garant voor een stortvloed aan liesblessures maar dat leek vandaag reuze mee te vallen). Aan García is deze inspanning minder besteed, hij trachtte zijn deel in te korten door een discussie met de fysiektrainer aan te gaan over wellicht de zin van het leven of het aanstaande vertrek naar de Algarve wat hem wel weer lijkt aan te staan, maar Vredeveld trapte er niet in en liet de excentrieke levensgenieter net zo hard zwoegen als de rest.

 

Vermeldenswaard is tenslotte nog dat onder de vaste toeschouwersschare de naam van een nieuwe aanwinst hardnekkig de ronde deed. Hij schijnt naar de naam Lasse Brödnödig te luisteren :-)

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.