Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

510 gasten online

Selectie FC dunt verder uit: Koen van de Laak nog steeds geblesseerd --> tegen Sparta 4-4-2?

Een blik op het qua bezetting bijzonder overzichtelijke TCN trainingsveld maakte ons vanmorgen niet vrolijker. We wisten al dat Andersson, Svejdik en De Roover dit seizoen niet meer in actie komen. Morten Nordstrand, medio vorige week bijna hersteld van zijn hamstringblessure, blijkt later in die week opnieuw aan dezelfde hamstring geblesseerd geraakt te zijn, hem zien we tot de winterstop niet meer. Koen van de Laak tenslotte heeft deze week nog niet getraind nadat hij zondag in Rotterdam geblesseerd is uitgevallen. Zijn inzetbaarheid zondag lijkt zeer ongewis. Michael Jansen verliet de training vroegtijdig; de geschorste Femi trainde deels mee maar heeft nog

altijd last van zijn rug. De Wet van Murphy is meer dan ooit van kracht...

 

Het feit dat de beloften van de FC morgenavond om 18:30 uur op Corpus een inhaalwedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen spelen zorgde ook voor een mager bezet trainingsveld vanmorgen. Om die reden ontbraken Lachman en Koç hedenochtend bij de hoofdmacht, wij nemen aan dat ze elders met de beloften trainden. Ook García en Holla waren echter in geen velden of wegen te bekennen. Mochten beiden donderdagavond bij de beloften moeten opdraven, wat ons minder over García verbaast (hoewel hij voor potjes van Jong FC niet te porren is, getuige zijn ongeïnspireerde spel van afgelopen maandag, en dus voor het keurkorps van beloften-trainer Van de Looi momenteel ook al geen meerwaarde is), maar een fitte, niet-geschorste Danny Holla heeft normaal gesproken bij Jong FC Groningen niets te zoeken. Er zijn twee mogelijkheden:

 

1. Ook Danny Holla behoort inmiddels tot ons leger aan geblesseerden.

2. Holla wordt donderdagavond bij de beloften gevoegd omdat ook Jong FC door blessures wordt geteisterd (zo trainden Menting, Pomstra en Kunst vanmorgen apart en kunnen zeker niet in actie komen tegen het gecombineerde jeugdelftal van Heerenveen en Emmen).

 

Aannemende dat optie 2 van kracht is en aannemende dat de blessure van Koen van de Laak hem zondag inderdaad aan de kant houdt, wat wij vrezen gezien de ervaring die ons leert dat Koen een blessuregevoelige speler is die niet heel snel herstelt van fysieke ongemakken, dan lijkt er voor de vandaag voor zijn doen opvallend zorgelijk kijkende Ron Jans weinig anders mogelijk dan zondag de volgende elf het veld van Het Kasteel op te sturen:

 

 

pedersen - matavz

lovre

bacuna - enevoldsen

holla

stenman - granqvist - sankoh - hiariej

luciano

 

Op zich ziet dit er nog vrij aardig uit, het zou een omslag van 4-2-3-1 met één diepe spits en twee buitenspelers daarnaast naar 4-4-2 met een ruit op het middenveld betekenen, maar een ruim bemeten reservebank hebben we zondag verder niet nodig. Je kunt er Van Loo op plaatsen, Zonneveld, Lachman, Olijve (net hersteld van een blessure), García en als aanvallers wellicht Koç en Krohne. Of die zeven spelers echter allemaal klaar zijn voor een invalbeurt in het eerste?

 

We moeten wel een slag om de arm houden rond Koen. Hij brengt zijn tijd momenteel door bij de fysiotherapeut, en wie weet slaagt die erin om onze aanvoerder klaar te stomen voor zondag. Maar op dit moment reken ik daar niet op.

 

De groep was vandaag in drieën gesplitst. Ruud Hesp trainde traditiegetrouw zijn keepers Luciano en Van Loo; Libregts (nauwgezet gadegeslagen door Ron Jans) trainde een zestal en fysiektrainer Jan Arend Vredeveld probeerde de conditie van een ander zestal bij te spijkeren. De zestallen bestonden uit Bacuna, Hiariej, Matavz, Lovre, Sankoh, Enevoldsen resp. Femi, Pedersen, Granqvist, Jansen, Stenman, Zonneveld. De beide Denen Pedersen en Enevoldsen maakten een zeer gedreven indruk. Na deze opsplitsing werd vervolgd met een rondo van de beide zestallen die toen werden samengevoegd, en tenslotte werd ons nog een partijtje voorgeschoteld.

 

De training van morgenmiddag is verplaatst naar morgenochtend vanwege de wedstrijd van de beloften van morgenavond. Vrijdagochtend is er natuurlijk ook weer een trainingssessie en dan weten we meer over de vermoedelijke opstelling van Sparta-uit. Momenteel is de spoeling dun...

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.