Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

46 gasten online

Geïrriteerde Jans mist beleving en laat spelers rondjes lopen

Op het toen nog net niet besneeuwde kunstgrasveld van VV De Vogels in het mooie Stadspark werd vanmorgen door de manschappen van Ron Jans een training afgewerkt. Tijdens de partij, door de blessuregolf noodgedwongen afgewerkt in de Zuid-Amerikaanse variant van 8 tegen 7, ontbraken nog altijd Goran Lovre en Tom Hiariej. Ook Danny Holla en Koen van de Laak verlieten het Stadspark vroegtijdig. Van de Laak herstelt langzaam van zijn enkelblessure; Holla moet zijn knie ontzien om zondag in de kraker tegen Heerenveen mee te kunnen doen. Ron Jans legde de training op een bepaald moment stil, het zinde hem niet wat zich voor zijn ogen afspeelde en hij liet zijn spelers rondjes lopen.

 

 

Zo mooi als op deze foto lag het kunstgrasveld van de op 1 juli 1923 opgerichte Voetbalvereniging De Vogels er echt bij, vanmorgen, en deze accommodatie heeft bovendien als groot voordeel boven het casco-ingerichte TCN trainingsveld dat bevroren toeschouwers in een verwarmde kantine met een warm bakkie kunnen ontdooien.

 

Door de Siberische omstandigheden konden we maar een beperkt deel van de training bijwonen. Duidelijk was bij binnenkomst meteen dat Danny Holla de training toen al had beëindigd, hij heeft recent na wedstrijden vocht in zijn knie en is hoognodig aan de winterstop toe. Hij hoopt er tegen zondag en volgende week woensdag tegen Heerenveen en NEC wel bij te kunnen zijn, maar dit lukt alleen als hij zich door de week enigszins ontziet. Wedstrijden speelt hij met pijnstillers of injecties, tja de noodgedwongen krappe selectie begint zijn tol te eisen. Overigens is Femi zondag wel weer inzetbaar, hij kan na zijn schorsing weer opdraven (om zich eind december weer voor een maand in de Afrikaanse binnenlanden te begeven voor de African Cup of Nations, dit spektakel kon voor de FC niet ongelukkiger gepland worden).

 

Korte tijd later verliet ook Koen van de Laak het Stadspark. De uit tegen Feyenoord opgelopen enkelblessure begint te herstellen, maar volgens mij nog niet erg snel en in tegenstelling tot de geluiden om mij heen verwacht ik onze altijd strijdvaardige Brabander pas na de winterstop terug.

 

Om het beroerde blessurenieuws af te sluiten: Goran Lovre en Tom Hiariej, bij Sparta-uit in de rust resp. vlak daarvóór geblesseerd uitgevallen, ontbraken zelfs helemaal op de training, er zal veel moeten gebeuren om hen tijdig klaar te stomen voor de belangrijke Derby der Derby's, de noordelijke clash tegen Heerenveen van a.s. zondag. Basisplaatsen voor Darryl Lachman en Frank Olijve lijken aanstaande. Maar 't is natuurlijk nog maar woensdag, vóór de wedstrijd van zondag wordt er nog 3x getraind. We kunnen nu niets anders doen dan afwachten. Jammer dat we niet nu al onze nieuwe Finse aanwinst, Tim Sparv (deze week wel in Groningen maar vanochtend helaas niet op het trainingsveld aanwezig), kunnen opstellen, aan hem zijn dit soort meteorologische omstandigheden natuurlijk buitengewoon besteed! Helaas is hij pas vanaf 1 januari a.s. speelgerechtigd.

 

De onder supporters altijd beladen kraker tegen de Friezen lijkt bij de overgebleven spelers nog niet het nodige vuur te hebben opgewekt, getuige het feit dat Ron Jans de partij van hesjes (Van Loo, Zonneveld, Lachman, Granqvist, Pedersen, Matavz, Femi en Olijve) tegen hesjeslozen (Luciano, Stenman, Jansen, Sankoh, Bacuna, Koç en Enevoldsen) bij de stand van 1-1 (twee prachtige afstandspegels van Pedersen en Sankoh) op een gegeven moment nogal geïrriteerd stillegde. Hij leek de beleving bij zijn spelers te missen waarna ze tien rondjes om het kunstgrasveld mochten afleggen, een straf voor voetballers. Bij afwezigheid van de immer over een super-conditie beschikkende verse papa Sepp de Roover liep Brian van Loo fier voorop, terwijl Matavz bij de groep moest afhaken en Michael Jansen daar weer een straatlengte achterliep.

 

Wij hopen dat de passie er de komende dagen wel inrolt bij de FC, strijd zullen we nodig hebben om het in een diep moeras verkerende Heerenveen van Jan de Jonge te kunnen verslaan. De Friezen komen zonder goede vorm naar de Hel van het Noorden maar zullen de messen ongetwijfeld scherp geslepen hebben. Moge de FC hierin meegaan en na een rauwe, pittige pot voetbal als overwinnaar van het veld stappen.

 

Vóór de onderbreking van het potje zagen we nog een mooie rush van Andreas Granqvist, en een mooie aanval over een aantal schijven die uiteindelijk resulteerde in een gave voorzet op links van Leandro Bacuna (de slecht- tot niet-geïnformeerde reporters van Eredivisie Live zouden hem ongetwijfeld Lachman hebben genoemd) waarna Serhat Koç op de lat kegelde.

 

Tenslotte wensen we Jan Vijfschaft vanaf deze plaats van harte beterschap toe.

 

Ron Jans lichtte de spelers vanmorgen in over het hoe en waarom van de afwezigheid van deze  58-jarigemedewerker van de Facilitaire Ondersteuning, normaal gesproken altijd op het trainingsveld te vinden.

 

De boodschap was bepaald niet plezierig. Jan verblijft momenteel in het ziekenhuis.

 

Kerel, veel sterkte gewenst en een voorspoedig herstel!

 

Kop d'r veur!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.