Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

202 gasten online

Granqvist ziek; blessure Bacuna; herstel Sparv, Nordstrand en Hiariej vlot goed

FCG Online mocht vanmorgen natuurlijk niet ontbreken op de tweede training die de eerste selectie na terugkomst uit Portugal heeft afgewerkt. In een ijskoude Euroborg zagen we dat Granqvist zich beperkte tot het lopen van een aantal rondjes, en ook gisteren stond er niets anders voor hem op het programma. De beste kerel is gewoon ziek. Zwaar verkouden uit de zonnige Algarve teruggekomen en nog steeds tegen het grieperige aan. Bacuna ontbrak vandaag zelfs helemaal nadat hij de training gisteren, strompelend en ondersteund door verzorger Hagenauw, vroegtijdig had moeten verlaten. Er is ook goed nieuws. Sparv deed grote delen van de training mee en Nordstrand en Hiariej konden zelfs bijna alles meedoen.

 

Het gehalte aan bivakmutsen was vanochtend weer groot op het veld in de Euroborg (dat er na twee trainingen beroerd bij begint te liggen), en geef de spelers eens ongelijk. Het contrast tussen het weliswaar regenachtige, maar toch lekker warme Portugal met de al weken onder een witte laag liggend Groningen kon niet groter zijn.

 

Nadat we ons vergewist hadden geen spelers verwisseld te hebben kwamen we tot de volgende 15 spelers die vandaag participeerden aan de training in de Euroborg:

 

Matavz, Sankoh, Hiariej, Koc, Holla, Femi, Jansen, Lucius, Zonneveld, Blind, Nordstrand, Sparv, Lovre, Stenman, Van de Laak

 

(Bij nader inzien missen we nu ook Thomas Enevoldsen. Was hij er wel en hebben we hem niet herkend, of heeft hij ergens last van? Gisteren was hij er wel.)

 

Verder waren er natuurlijk ook twee keepers present. Luciano en Van Loo moesten noodgedwongen door Ruud Hesp (herstellend van een knieoperatie, wel aanwezig vanmorgen en de krukken heeft hij alweer weggesmeten) met rust worden gelaten, maar in de persoon van keeperstrainer Henk Ritsema werd er toch een pittige keeperstraining afgewerkt. Ritsema is ook net terug uit de Algarve, door Hesps afwezigheid was hij ook in Portimao verantwoordelijk voor het op peil houden van vorm en conditie van onze doelmannen. Leuke schnabbel :-)

 

De veldspelers waren verdeeld in drie groepjes, in wisselende samenstellingen. Afgaande op onze indrukken zouden de nieuwelingen Daley Blind en Theo Lucius woensdag niet in de basis starten, en Hiariej wel, maar aangezien in deze groep dan tevens Koc het predicaat basisplek zou worden opgespeld lijkt deze conclusie over de wedstrijd van woensdag niks meer dan kovviedik kiek'n.

 

Veel zal ook afhangen van de inzetbaarheid van bv. Andreas Granqvist. Zoals hierboven al geschreven: de Zweed is ziek. Sporters herstellen echter snel van dit soort ongesteldheden, en we hebben hem voor woensdag nog zeker niet afgeschreven. Uiteraard zou Daley Blind hem in de basis vervangen mocht Andreas toch niet inzetbaar zijn woensdsg, maar 't is nog maar zaterdag. Verder is Leandro Bacuna gisteren noodgedwongen vroegtijdig naar de kant gegaan, wat er precies is gebeurd weten we niet (een tik gehad of bv. verstapt), feit is dat hij er vandaag niet bij was.

 

Nog even iets over Daley Blind: velen vroegen zich, overigens net als wij, af wat we met deze neus moeten. Het moet echter gezegd, de klasse spat ervan af. We hebben hem nu in levende lijve gezien en 't is echt een aanwinst hoor. Technisch erg vaardig, maar ook qua inzet en strijd staat hij zijn mannetje. Wij gaan nog een half jaartje plezier aan hem beleven, let maar op. Maar we weten ook dat de Groningse clubliefde hem vreemd is, 't is en blijft een Amsterdammer met roder dan rood bloed, kortom na afloop van dit seizoen wil hij vast weer terug, maar als hij eraan heeft bijgedragen dat wij een prachtige tweede seizoenshelft gaan draaien dan zij deze jeugdige onwetendheid hem vergeven. Hij is natuurlijk ook al jarenlang door allerlei foute mensen om hem heen geïndoctrineerd, waar zou een warm gevoel voor de Trots van het Noorden ook vandaan moeten komen.

 

Morten Nordstrand heeft gisteren al volop meegedaan en deed dat ook vandaag. Hij lijkt op korte termijn inzetbaar. Dit geldt ook voor Tom Hiariej, die net als de Deen de training van vandaag bijna volledig mee kon doen.

 

Tim Sparv trainde gisteren nog apart, maar was vandaag al grote stukken inzetbaar, hij lijkt zeker niet ernstig geblesseerd. Gisteren werd zelfs gezegd dat hij voor woensdag een twijfelgeval is, maar dat lijkt ons wat al te optimistisch. Maar binnenkort zit ook hij weer bij de selectie.

 

Dit geldt zeker niet voor Nicklas Pedersen, weer geblesseerd en weer afwezig. Zijn komst naar Groningen is tot nu toe helaas een fiasco gebleken.

 

Qua basis voor de kraker tegen Heerenveen is het nog te vroeg om iets te roepen, maar als we waarde mogen hechten aan de groepjes Lucius/Jansen/Zonneveld versus Hiariej/Stenman/Sankoh, dan lijkt het eerste groepje, mét Lucius, een bankbezettend trio en het laatste groepje, met Hiariej, een basisonderdeel. Maar er kan nog van alles gebeuren tot woensdag. Eigenlijk verwachten we Lucius gewoon in de basis woensdag, maar ja, dan zou een wellicht weer fitte Hiariej naar de bank moeten worden gedirigeerd, of de technische staf hiertoe besluit?

 

Tenslotte is het vermelden nog waard dat zowel Fredrik Stenman als Goran Lovre de handen op elkaar kregen met fenomenale goals van afstand. Stenman joeg de bal er met een poeier op een fabuleuze manier in, maar ook Lovre's doelpunt, ook al vanaf grote afstand gefabriceerd, was formidabel.  Lovre schot was geen poeier maar een uitmuntend geplaatst juweeltje. Graag woensdag tegen de vijand uit Heerenveen herhalen, heren!

 

Binnenkort over deze beladen derby in onze voorbeschouwing! Of de postuum tot Groninger bekeerde Abe Lenstra hem ook vanuit het hiernamaals zal lezen?

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.