Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

234 gasten online

Debuut Tim Sparv lijkt niet meer ver weg; Ron Jans kan steeds meer keuzes maken

Er werd lekker getraind vanmiddag in de Euroborg, waar het speelveld veel weg heeft van een omgeploegde akker. De groep veldspelers bestond uit 16 man. Voeg hierbij twee keepers en je hebt de selectie voor NEC-uit van a.s. zaterdag rond. Bij de groep van 16 zat echter ook Tim Sparv. De Fin traint al een poosje alles mee wat los en vast zit, en Jans mocht zondag na afloop van de zege op RKC dan aangeven dat zijn debuut nog zeker een maand zal duren - wij denken dat dit wel erg conservatief is ingeschat. NEC-uit mist hij mogelijk nog, maar wat ons betreft schuift hij aan voor de veldslag van 28 februari a.s.: Feyenoord-thuis!

 

Afgaande op de training, die werd gadegeslagen door een handjevol toeschouwers die desondanks door een wel erg overijverige ordehandhaafster tot absolute stilte gemaand werden, zal dit de wedstrijdselectie zijn van de wedstrijd die we a.s. zaterdag in Nijmegen gaan spelen:

 

Luciano, van Loo, Blind (dan graag zonder dat extreem felrode schoenwerk :-), Granqvist, Sankoh, Lucius, Hiariej, Stenman, Zonneveld, Holla, Enevoldsen, Bacuna, Lovre, Pedersen, Nordstrand, Matavz, Koç en mogelijk Olijve (vandaag niet meetrainend met de eerste selectie maar mogelijk bij de beloften actief die morgen een inhaalduel spelen), of toch Sparv?

 

De groep van 18 was onderverdeeld in vier groepen:

  1. Keepers: Luciano en Van Loo
  2. Oranje hesjes: Matavz, Lovre, Sankoh, Zonneveld, Lucius
  3. Gele hesjes: Pedersen, Nordstrand, Granqvist, Enevoldsen, Stenman
  4. Geen hesjes: Koç, Hiariej, Bacuna, Holla, Sparv, Blind

De keepers trainden natuurlijk apart van de rest en de resterende drie groepen deden eerst samen allerlei oefeningen en gingen toen een partijtje spelen, één ploeg tegen een andere waarbij de derde groep in het betere duur- en loopwerk werd geschoold. Uiteraard was bij het loopgedeelte niet steeds dezelfde groep de klos, maar er werd eerlijk doorgewisseld.

 

Wie wat verder naar de hoek tuurde zag dat daar twee groepjes van twee bezig waren. Het zijn van blessures terugkomende spelers. Het ene tweetal bestond uit Femi en Jeffrey Rijsdijk; de beide anderen waren Koen van de Laak en Danny Post. Vanavond kunnen we bij FC Groningen TV nog zien hoe Petter Andersson, Ondrej Svejdik en Sepp de Roover, bizar genoeg revaliderend van vrijwel identieke knieband-ellende, hun revalidatie vorm geven.

 

Een inschatting van de opstelling van a.s. woensdag is nu nog lastig, uit de training van vanmiddag kon deze niet worden afgeleid. Zomaar een paar bespiegelingen om toch een opstelling te kunnen destilleren:

  • Op de bank verwacht ik in elk geval Van Loo, Hiariej, Koç en Pedersen.
  • Je kunt je afvragen wat Ron Jans met Gibril Sankoh zal doen. Hij mag zaterdag spelen tegen NEC in afwachting van het vonnis dat de onvolprezen Commissie van Beroep op 23 februari a.s. zal uitspreken n.a.v. zijn gewraakte rode kaart die hij onlangs in Almelo toucheerde. Het centrale verdedigingsduo Granqvist-Lucius voldeed prima tegen RKC en, aannemende dat de Commissie van Beroep de visie van ons en van de FC (rode kaart was onterecht) niet deelt zal er jegens Sankoh een schorsing worden uitgesproken zodat je daarna weer een paar wedstrijden Granqvist-Lucius zult moeten opstellen. Doorbreek je dit stramien tegen NEC door daar wel weer een beroep op Sankoh te doen? Moeilijk in te schatten.
  • Mike Zonneveld deed het prima als controleur maar de terugkerende Leandro Bacuna zal ongetwijfeld meteen weer naar de positie op 10 worden doorverwezen, waardoor Danny Holla doorschuift naar achteren en Zonneveld doorschuift naar de dug-out.
  • Voorin mogen ongetwijfeld weer Matavz en Nordstrand laten zien dat hun vakkundige om zeep helpen van een kans of 10 een eenmalig incident is geweest.

 

Alles resumerend verwacht ik zaterdagavond de volgende opstelling tegen NEC:

 

matavz - nordstrand

bacuna

enevoldsen -  lovre

holla

stenman - granqvist - lucius/sankoh - blind

luciano

 

En op de bank: Van Loo, Hiariej, Sankoh/Lucius, Zonneveld, Koç en Pedersen, en hierbij wellicht Olijve (of toch Sparv?)

 

Bovenstaande opstelling heeft een hoog Scandinavisch interland-gehalte. Zo lazen we gisteren dat Thomas Enevoldsen en Morten Nordstrand door de Deense bondscoach Morten Olsen zijn opgenomen in de voorlopige selectie voor het nationale team van Denemarken, dat op woensdag 3 maart a.s. in Wenen een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk speelt. De definitieve selectie voor het duel – dat wordt gespeeld in het kader van de WK-voorbereiding – wordt bekend gemaakt op woensdag 24 februari, aldus de FC. En vandaag kregen we te horen dat Andreas Granqvist door de Zweedse bondscoach Erik Hamrén (de opvolger van Lars Lagerbäck die er niet in slaagde het Zweedse nationale elftal naar het WK van Zuid-Afrika te loodsen) is opgenomen in de voorlopige selectie voor het duel met Wales dat op woensdag 3 maart a.s. in Swansea wordt gespeeld en waarvan de definitieve selectie op dinsdag 23 februari a.s. bekend wordt gemaakt.

 

Maar goed, 't is nog maar woensdag, wellicht ietwat vroeg om nu al een opstelling over jullie uit te storten.

 

Vanavond wordt er overigens nog een inhaalwedstrijd gespeeld in de eredivisie en wel tussen NEC, onze tegenstander van a.s. zaterdag, en Willem II. Beide teams hebben de punten hard nodig, en wij hopen op een pittige pot voetbal dan wel schoppartij, waarbij referee Van Egmond, één van de mindere goden op scheidsrechtersgebied, wat ons betreft ruimhartig met gele kaarten mag strooien. Er staan nl. maar liefst zeven (!) spelers van NEC op scherp, die er bij een volgende gele prent onherroepelijk aan zijn voor de moeite. Het betreft Burgzorg, El Kabir, Pothuizen, Radomski, Vleminckx, Wellenberg en Zomer. Heer Van Egmond, het moet toch mogelijk zijn uit dit zevental een handje vol uit te kiezen voor een gele of rode kaart?

 

We zullen zien. Wat ons heeft Wiljan Vloet na vanavond een mooie puzzel te maken voor wat betreft zijn opstelling tegen de Trots van het Noorden!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.