Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

190 gasten online

Petter Andersson terug op trainingsveld; Granqvist afwezig wegens griep; Luciano weer fit

Alleen zijn verschijning op een trainingsveld laat het hart al overslaan van enthousiasme. Petter Andersson was er weer bij, vanmiddag! Weliswaar beperkte hij zich tot loopoefeningen, maar zijn herstel ligt op schema, zo vertelde hij me. De lange haren wapperden fier onder zijn muts en zijn blik was fanatiek. Hij mikt op voorbereidingswedstrijden in de aanloop naar komend seizoen. Wat een geweldenaar! 't Was niet alleen hosanna vanmiddag. Andreas Granqvist is geveld door de griep en kon niet meetrainen. Luciano daarentegen lijkt weer fit en hoopt zaterdag in Breda te kunnen keepen.

 

De voorspelde zon was in geen velden of wegen te bekennen en de snijdende wind maakte het waterkoud langs het toch al tochtige TCN trainingsveld. De eerste aanblik maakte de inwendige mens echter meteen een stuk warmer. Zij aan zij liepen Fredrik Stenman en Petter Andersson hun rondes. Fredrik is herstellende van een liesblessure, ik denk dat NAC nog te vroeg komt; Petter hadden we echter al maandenlang niet meer actief bezig gezien, buiten dan. Maar hij is er weer! Hij zit nu in z'n looptraject (conditie); bij de volgende stap komt de bal erbij. In een gesprekje gaf hij aan dat hij dit seizoen uit zijn hoofd heeft gezet (als antwoord om mijn gekscherende opmerking dat hij zich vermoedelijk op de play-offs richt), maar dat hij hoopt mee te kunnen doen aan de voorbereiding op komend seizoen, als er weer diverse oefenpotjes gespeeld zullen worden. "It's up to my knee, now", aldus deze kanjer, die we om zijn doorzettingsvermogen enorm moeten bewonderen. Wat zie ik uit naar de rentree van die vent!

 

Petter is met zijn revalidatie dus al verder dan Sepp de Roover, die zich tot nu toe nog niet op het trainingsveld heeft kunnen laten zien, maar dit is ook logisch - Petter liep zijn ellendige kruisbandblessure eerder op dan Sepp (en Ondrej Svejdik).

 

Zoals gezegd - Andreas Granqvist moest helaas verstek laten gaan. Hij heeft momenteel griep. Dat heeft hij echter al eens eerder gehad dit seizoen en dit kostte hem toen geen enkele wedstrijd. Deze robuuste verdediger hoeven we voor zaterdagavond (NAC-uit) zeker nog niet af te schrijven.

 

Dit geldt helemaal voor ons topkeepertje, Luciano da Silva. René van der Gijp mag dan te pas en vooral te onpas melden dat hij hem niet lang genoeg vindt en dat het dus nooit wat kan worden met hem, ik deel die mening bepaald niet en ben blij met hem onder de lat. Hij kon afgelopen zondag tegen VVV niet spelen omdat er vocht achter z'n knie zat, maar het euvel lijkt verholpen en hij hoopt zaterdag gewoon te kunnen spelen.

 

Apart trainde ook Danny Holla (samen met Koen van de Laak, en Stenman voegde zich later bij hen) en bij hem heb ik weer wat meer twijfels of hij NAC kan halen. Leandro Bacuna trainde wel volop mee, en volgens de VI van vandaag zit zijn schorsing er al op en is hij inzetbaar in de belangrijke wedstrijd tegen NAC, maar ik hoop dat de beleidsmakers van dit bij tijd en wijle broddelblad niet blind varen op de stukken van de discipelen van Johan Derksen, want het zaterdag al opstellen van Bacuna zou onherroepelijk tot puntenaftrek leiden. Leandro kreeg nl. een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek voor zijn (diep) rode kaart die hij uit bij NEC pakte, en hij heeft hiervan pas twee wedstrijden uitgezeten (Feyenoord-thuis en VVV-thuis).

 

Toen er een fanatiek laatste onderdeel van de training werd aangekondigd (twee groepjes op een klein veld tegen elkaar), ja toen voelde Goran Lovre ook opeens allerlei pijntjes opkomen en meende ook eenzaam rondjes te moeten gaan lopen. Wij kennen dhr. Lovre echter al wat langer dan vandaag en laten we het zo zeggen - hij is niet altijd degene die op de training wegens extreme uitputting aan het zuurstof moet. Kortom, niks aan de hand met hem, hij is er zaterdag gewoon bij.

 

In dit spektakel van twee groepjes tegen elkaar namen de oranje hesjes het op tegen de gele. Bij oranje deden mee: keeper Nienhuis, Sparv, Koç, Femi, Hiariej, Blind en Matavz; hun opponenten waren Van Loo, Enevoldsen, Bacuna, Pedersen, Zonneveld en Sankoh. Luciano keek hier toe maar dit heeft verder niets te betekenen. het was een leuke oefening waarbij eerst tweetallen en later drietallen het tegen elkaar opnamen.

 

Als we eens kijken wie er nu fit zijn en wie we zaterdag fit achten, dan lijkt dit een reële opstelling voor de zo belangrijke wedstrijd in Breda (maar 't is nog maar woensdag, er wordt nog twee keer getraind deze week):

 

matavz - pedersen

blind

enevoldsen - lovre

femi

zonneveld - granqvist - sankoh - hiariej

luciano

 

Mocht Granqvist toch niet kunnen spelen, dan wordt de hele handel vast over de kop gegooid. Sparv kon dan wel eens in het diepe worden gegooid en links op het middenveld opdraven, Enevoldsen kan dan naar rechts doorschuiven, Lovre op 10 en Blind centraal in de verdediging naast Sankoh. Dit overpeinzende is de conclusie helder: Andreas moet snel fit worden

 

Met de gedachte aan de rentree van Petter Andersson gingen we huiswaarts. Met hem erbij hebben we een gaaf elftal komend seizoen!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.