Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

295 gasten online

FC woensdag vermoedelijk zonder Stenman en Luciano; zelfde basis als 2e helft Willem II

FC Groningen kan morgen in de Galgenwaard hoogstwaarschijnlijk nog geen beroep doen op Fredrik Stenman; ook Luciano zal niet vanaf het begin spelen. Stenman, zondag tegen Willem II uitgevallen met een hamstring-blessure, is nog niet hersteld en ontbrak vandaag op het trainingsveld; Luciano was er wel maar zal morgen nog niet terugkeren in de basis, zichtbaar tot zijn eigen teleurstelling. Verder begint Tim Sparv op de bank. Maar de Fin doet dit zonder mokken. "As long as the team wins! And my time will come, I'm sure!", zover vertelde hij mij vastberaden. De basis zal er morgenavond hetzelfde uitzien als de tweede helft van jl. zondag, onze beste fase van die wedstrijd. Weliswaar gingen we met een 3-0 voorsprong de rust in, maar het veldspel en de gretigheid kwamen in de tweede helft beter uit de verf.

Kijk voor een update op het vanmiddag al gepubliceerde proza onderaan dit stuk!

   

Linietechnisch gezien ziet de line-up er morgen dus als volgt uit:

 

pedersen - matavz
bacuna
enevoldsen - van de laak
femi
blind - granqvist - sankoh - hiariej
van loo
 
Met een plek op de bank zullen dan Nienhuis (of Luciano), Lachman, Sparv, Olijve, Lovre en Koç genoegen moeten nemen.
 
Opmerkelijkste wapenfeit vanmorgen was de blessure, die nota bene Raymond Libregts, opgetrommeld om een partijtje van 9 tegen 9 te kunnen spelen, aan onze goalgetter Tim Matavz toebracht. Ron Jans zond Libregts meteen weg en brak het partijtje, en daarmee de gehele training, subiet af; Tim Matavz bleef nog even liggen maar leek de charge van zijn assistent-trainer zonder verdere kleerscheuren overleefd te hebben.
 
Frank Olijve blonk zowel vóór als tijdens de partij uit met een paar heerlijke doelpunten, wij hopen dat de FC om niet met deze jeugdige, strijdvaardige speler verder te willen toch nog zal heroverwegen. Hem kun je er echt wel bijhebben!
 
Vooruitblik op FC Utrecht - FC Groningen

 

 

Nu wij ons opeens geconfronteerd zien met een midweeks programma, moeten we op onze site de strategie maar even herzien. Geen ellenlang gezever om in de stemming te komen, maar een iets beknopter betoog!


De stemming na Willem II-thuis

Wat één ruim gewonnen wedstrijd al niet teweeg kan brengen in Stad en Ommeland! Feit is echter dat het bedroevende en eredivisieonwaardige tegenspel van één van mijn favoriete degradanten (weg met die lui, weg met die lange uitreis die nooit punten oplevert, weg met Demouge en weg met Jonker, Pijpers of hoe al die raaskallende trainers daar maar mogen heten) alléén niet de verklaring is voor het feit dat we een vette driepunter konden bijschrijven. Veelmeer denk ik dat het logisch neerzetten van "de poppetjes" automatisch zorgt voor vertrouwen, voor net dat beetje extra. Laten we ons maar niet meer afvragen waarom het zó lang heeft geduurd dat Femi van tien naar controleur terugzakte, dat Bacuna eveneens terugzakte maar dan van de spits naar de positie op tien en dat Pedersen eindelijk eens vanaf het begin naast Matavz mocht opdraven. En tja, Lovre's vorm van de laatste tijd was ook geen garantie meer voor een basisplaats.

 

(De gedachten snellen nu al onwillekeurig vooruit naar het komende seizoen. Stel dat je er dan een fitte Petter Andersson bij hebt, en daar gaan we - bij voorbaat met kippenvel - toch echt meer en meer vanuit, voor welk middenveld kies je dan, als je Pieter Huistra heet? Wie van de heren Andersson, Bacuna, Enevoldsen, Femi en Sparv zet je dan níet in de basis, aannemende dat je met twee spitsen en dus met een 4-4-2 wilt starten? Een optie is natuurlijk om daarvan af te stappen, en met alleen Matavz voorin kun je twee controleurs (Sparv links, op z'n Levs, en daarnaast Femi) neerzetten, en daarvoor van links naar rechts Petter, Bacuna en Enevoldsen, maar dan mag je er nog wel wat automatismen gaan inslijpen anders dartelen Andersson en Enevoldsen zonder meer als links- resp. rechtsbuiten over de wei en dan speel je een veredeld 4-2-1-3 concept, leuk en aardig, lekker aanvallend, maar dodelijk kwetsbaar bij een tegenstoot. En dodelijk voor de investering in Nicklas Pedersen. Kortom, dit zal het wel niet worden. Wij geven het Huistra te doen, deze uitdaging!)

 

 

Terug van komend seizoen naar morgenavond. De wedstrijd zal voor Utrecht in het teken staan van gewenst eerherstel na een zeldzaam slap optreden tegen ADO, afgelopen zondag, zij verkeren in dezelfde positie als wij zondag, toen we de Arnhemse zeperd van ons af wilden spelen. Voor de FC staat de pot in het teken van het definitief veilig stellen van de play-offs. Laten we nog maar een keer alle meer of minder theoretische scenario's van de uitkomst van de bekerfinale (ajax-Feyenoord) en de eindklassering na 34 speelrondes van datzelfde ajax erbij pakken, want de combinatie van wie de beker wint en of ajax 1e, 2e of 3e wordt bepaalt wanneer je de play-offs haalt. Het schema hebben we onlangs al eens afgedrukt en we zullen hier binnenkort een apart artikel aan wijden. Het komt erop neer dat de 9e plek recht geeft op play-offs, behalve als (1) ajax 1e of 2e in de competitie wordt EN (2) ajax wint de beker EN (3) Feyenoord eindigt als 6e in de competitie. Als we echter kijken naar de voorsprong van Feyenoord, de huidige nummer 4, op Heracles, dat monenteel 6e staat, dan bedraagt het gat maar liefst zeven punten. Die voorsprong van zeven punten geven de Rotterdammers niet meer uit handen in de nog slechts drie resterende wedstrijden. Het is dan ook ondenkbaar dat Feyenoord lager eindigt dan 5e. Conclusie: de play-offs gaan tussen de nummers 6, 7, 8 en 9.

 

Het mooie van het als 6e of 7e eindigen in de stand is dat je op 6 mei begint met een uitwedstrijd en in de return op 9 mei in je eigen stadion de laatste play-off ronde mag zien te bereiken, en dat je vervolgens op 13 mei eerst uit speelt om op 16 mei in een kolkende  Euroborg Europees voetbal te kunnen behalen met een aansluitende sessie op de Grote Markt

 

Momenteel staan we nog niet op de felbegeerde plek 6 of 7, maar laten we onze tegenstander van morgen, FC Utrecht, nou net voorbijgaan op de ranglijst bij welke zege dan ook, al was het 1-0! De belangen morgen zijn dus duidelijk: WINNEN. Want of we zondag wederom glimlachend de volle buit in de tas kunnen steken is nog niet zeker, aangezien we dan nl. in Eindhoven worden verwacht, en het aantal tot dusver behaalde zeges in de lichtstad bedraagt sedert de oprichting van de Trots van het Noorden, toch alweer 39 jaar geleden, zegge en schrijve nul stuks.

 

Snel door naar de statistieken van Utreg-uit!

Al 35x eerder togen we hongerig naar de domstad, bezeten om de tegenstander aan gort te spelen en met drie punten terug te keren noar Stad. Dit lukte ons welgeteld 9x. Op zich geen erelijst om trots op te zijn. Echter, een blik op bv. de laatste negen gespeelde ontmoetingen laat toch een heel ander beeld zien:

 

Datum     Uitslag Arbitrage  
23-09-2009 BK FC Utrecht - FC Groningen 2-4 van Sichem  
16-05-2009 NC FC Utrecht - FC Groningen 3-3 Vink  
04-04-2009 ED FC Utrecht - FC Groningen 0-1 Janssen  
01-05-2008 NC FC Utrecht - FC Groningen 2-2 van Egmond  
20-04-2008 ED FC Utrecht - FC Groningen 1-0 van Hulten  
17-05-2007 NC FC Utrecht - FC Groningen 0-2 van Egmond  
03-12-2006 ED FC Utrecht - FC Groningen 3-0 Blom  
11-12-2005 ED FC Utrecht - FC Groningen 0-2 Wiedemeijer  
13-03-2005 ED FC Utrecht - FC Groningen 1-2 Temmink  
           
Er is dus geen enkele reden om ons als angsthazen naar Utrecht te begeven. Verder teruggaan in de geschiedenis doen we echter bij voorkeur niet, want dan zouden we maar zo op de sessie uit 2001 kunnen stuiten, toen de volgende heren het presteerden om na een 4-0 ruststand (niet in Gronings voordeel, welteverstaan) uiteindelijk met 6-0 de pottenbak ingespeeld te worden:

 

Roy Beukenkamp, Kurt Elshot, Mohammed Allach, Erwin van de Looi, Paul Janssen, Dominique van Dijk, Joost Broerse, Leonardo Dos Santos Silva (Mustapha El Idrissi), Hugo Alves Velame, Peter Hoekstra (Abilio Maximiano), Martin Drent


Schwamm drüber, zegt de mof, wij bekijken statistieken selectief om bij voorbaat een goed gevoel aan de op stapel staande wedstrijd te krijgen.


Kunnen we nog ellende van de scheids verwachten?

Welnu, Bas Nijhuis is ons weer eens toebedeeld, en Mr. Zonnebank doet dat meestal niet onaardig. Al 20x floot de gebruinde knaap een wedstrijd van de Fc en dit leverde ons 11x de volle buit op. Als we eens kiek'n naar dit seizoen, dan denken we gaarne terug aan AZ-uit, toen wij daar met een niet voor mogelijk gehouden 0-1 zege vandaan glipten (januari 2010, de revival van de FC was in volle gang, want wie vóór de winterstop zou hebben gezegd dat we in april kansrijk voor de plekken 7 en 8 zouden zijn, die zou naar de dichtstbijzijnde TBS-kliniek zijn getransporteerd, en geen Peter R. de Vries die zich voor hem zou hebben geïnteresseerd). Gaan we echter terug naar de zwarte avond van de 21e november 2009, toen stonden wij te Waalwijk op het veld, en Nijhuis verstierde onze avond al heel rap door Luciano na 11 minuten weg te zenden. Maar met name de desolate wedstrijdinstelling van onze helden waren toen debet aan de beschamende 3-1 nederlaag.

 

Genoeg voor vandaag! Wie er morgen gaan spelen hebben we jullie vanmiddag al toevertrouwd, de opstelling staat hierboven. Dit moet met de juiste instelling (lees: inzet en strijd) zeker de winst kunnen opleveren, ook al blijf ik Sparv een zekere basisspeler vinden die zo snel mogelijk als linksmid zijn kans moet krijgen. Maar Koen liep zich zondag de longen uit zijn lijf. Of hij alweer hersteld is? Nog een keer 90 minuten en je weet eigenlijk dat hij er zondag in Eindhoven niet bij kan zijn. We zullen zien. Als Koen ons morgen de volle buit bezorgt, en Sparv doet dit zondag - wat een topweek hebben we dan gehad!

 

Wij hebben er zin in, er zit weer meer schwung in het team, wie tijd heeft om de uit TV-belangen bizar laat beginnende pot in Utrecht live bij te wonen (de redactie van FCG Online helaas niet) - enjoy it! 't Wordt mooi!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.