Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Geen Leandro Bacuna op de training; Nicklas Pedersen niet voluit

Vanmorgen waren we weer eens in de gelegenheid de training van de hoofdmacht van de FC met een bezoekje te vereren. Wat opviel was de absentie van Leandro Bacuna. Vorige week moest hij de training bloedend aan zijn voet verlaten nadat hij een grote voetbalpop (trouwe bezoekers van het TCN trainingsveld weten welk attribuut ik bedoel) met een formidabele trap naar de eeuwige jachtvelden had geholpen; wij hopen dat dit euvel snel is verholpen. Nicklas Pedersen trainde slechts deels mee met de groep. Bekend is echter dat de breekbare spits een aangepast trainingsprogramma volgt.

 

't Is altijd fijn om Petter Andersson te zien, anders dan op een elftalposter of op een koffiemok. Ik snak naar zijn terugkeer op de velden, in het shirt van de FC! Vanochtend was hij weer present op het trainingsveld en trainde samen met Sepp de Roover, de eveneens van een beroerde knieblessure revaliderende Grunneger. De derde speler met dit euvel, Ondrej Svejdik, is na zijn operatie nog geen enkele maal op het trainingsveld te bewonderen geweest; wij gaan ervan uit dat we hem dit seizoen niet meer in een FC-shirt te zien krijgen, en dat zijn dienstverband met de Trots van het Noorden er daarna opzit.

 

Voor de rest was de groep in tweeën gesplitst:

 

Groep 1:

Sparv, Hiariej, Femi, Granqvist (vandaag opvallend vrolijk), Sankoh, Blind, Pedersen (gedeelte)

 

Groep 2:

Koç, Lovre, Enevoldsen, Stenman, Matavz, Van de Laak

 

Verder ontfermde keepertrainer Ruud Hesp zich zoals te doen gebruikelijk is over zijn discipelen Luciano en Van Loo. Hesp beantwoordde mijn vraag wie van beiden zondag tegen Sparta gaat spelen grijnzend met de wedervraag wat ik zelf dacht, welnu, ik hield het op Luciano, maar verder dan "We zullen het zien zondag!" wilde de over een kennelijk gedegen communicatieopleiding beschikkende Hesp niet gaan.

 

De groepen 1 en 2 werden afwisselend gedrild op conditie en afwerken; een partijvorm werd er vandaag niet gehouden. Met name bij het afwerken was het genieten geblazen. Sparv, Femi, Sankoh, Granqvist, later ook Blind - de één nog trefzekerder dan de ander. Mocht dit zondag ook maar voor de helft in de praktijk worden gezet dan vliegen we met een doelpuntenfestijn de play-offs in.

 

Wellicht werd het fanatisme bij het afwerken ook in de hand gewerkt door een tweetal promotiedames van Red Bull, die de spelers de opbeurende drank van hun werkgever verstrekten die met deze doping wel raad wisten. Diverse blikjes werden aan de mond gezet en leeg weggesmeten met een spetterende training tot gevolg.

 

Zoals gezegd ontbrak Leandro Bacuna vandaag. Vorige week ging hij met een bloedende voet van het veld na een ongelukkig duel met een (inmiddels wellicht wijlen) pop die op trainingen vaak dienst doet als opponent. Een kapotte, opgekrulde nagel was het pijnlijke gevolg. De nagel moest worden verwijderd waarna de geplaagde Bacuna er een aantal dagen last van heeft gehad. We hopen dat hij er zondag weer bij kan zijn, we kunnen hem dan moeilijk missen. Hij verdient het na een voor hem geweldig seizoen om onderdeel uit te maken van de ploeg die ons via de play-offs in Europa moet brengen.

 

In geen velden of wegen te bekennen waren Mike Zonnveld en Morten Nordstrand. Gevreesd moet worden dat voor Zonneveld hetzelfde geldt als voor de frèle Deen: einde seizoen, einde carrière FC Groningen.

 

Theo Lucius daarentegen heeft gisteren volop mee kunnen trainen. Vandaag ontbrak hij echter. Wij nemen aan dat hij op de weg terug is en ons wellicht in de play-offs weer van dienst kan zijn.

 

De sfeer was prima vandaag, zelfs bij het conditie-onderdeel, toch bepaald niet het favoriete onderdeel van een broodvoetballer. Wij gaan ons voorbereiden op een pittige pot zondag, waarin het maar om één ding gaat: winnen, en zodoende de play-offs halen. Een knap stukje werk gezien de belabberde eerste seizoenshelft!

 

Forza Grunn!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.