Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

Laatste training Jans bij FC Groningen; Luciano afwezig na operatie

Vanmorgen was de allerlaatste door Ron Jans gegeven training bij FC Groningen. Vanwege het mooie weer waren er aardig wat bezoekers op afgekomen. Van het eerste elftal zijn inmiddels nog maar 10 spelers over. De rest ontbreekt door blessures of het aanstaande wereldkampioenschap. Zo traint Enevoldsen inmiddels mee bij zijn oude club Aalborg in Denemarken om verder aan zijn conditie te werken, en ook Tim Matavz is al vertrokken om zich optimaal op het WK voor te bereiden. Meest opvallende afwezige vandaag: keeper Luciano da Silva!

 

Luciano blijkt afgelopen woensdag aan zijn knie geopereerd te zijn. Wat voor ingreep er precies aan zijn knie voorgenomen moest worden en hoelang zijn herstel zal duren wist de medewerker van de medische staf ons niet te vertellen. Het is daarom op dit moment ook nog niet duidelijk of het om een geplande ingreep ging. Toch gaan wij hier voorlopig nog wel vanuit. Luciano heeft dit seizoen meerdere periodes last van zijn knie gehad en het kan dan ook om een soort "schoonmaak" gegaan zijn.

 

Ook van de andere geblesseerde spelers was er vandaag geen één aanwezig. In de aanloop naar de wedstrijd van morgen tegen ASVB deden de volgende spelers van de eerste selectie mee aan de training: Van Loo, Hiariej, Sankoh, Granqvist, Lucius, Sparv, Van de Laak, Koç, Bacuna en Pedersen. Deze toch wel erg kleine groep was aangevuld met de volgende beloftenspelers: Nienhuis, Kunst, Lachman, Wagenaar, Werkman, Olijve, Menting en Kluin. Zodoende kwam men tot een 9-tegen-9 tijdens het partijtje, waarbij de eerste selectie speelde tegen de beloften aangevuld met Leandro Bacuna. De beloften wonnen de gezapige partij met 2-1. Alle drie de doelpunten waren van grote schoonheid, maar toch willen we het doelpunt van het eerste elftal, gescoord door Serhat Koç, apart vermelden. Hij schoot uit ca. 30 meter bekeken in de hoek van het (lege, dat wel) doel.

 

Na afloop werd een aantal (vooral jeugdige) supporters nog blij gemaakt met de oude bidons van de spelers. Van verzorger Henk Hagenauw mocht iedereen de bidon van zijn of haar held meenemen. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.