Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

241 gasten online

Al tijdens de eerste training worden verschillen tussen Huistra en Jans zichtbaar

Zonder Enevoldsen, Matavz, Granqvist en Van Loo, maar met Tadic, Ivens, Andersson en Holla en in een nieuw, paars-wit outfit begon FC Groningen vanmiddag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De omstandigheden waren zwaar. Op een bloedheet veld werkte een selectie van 28 spelers desondanks zonder mopperen een pittige training af. Voor de rest van de week is wel een aantal trainingen van het programma geschrapt. Dit zal ongetwijfeld alles te maken hebben met de voorspelde hitte van de komende dagen. Vooralsnog leek niemand last te hebben van de hoge temperaturen: de selectie maakte vanmiddag een gedreven indruk.

 

Met Enevoldsen en Matavz waren de twee WK-gangers van de Trots van het Noorden vanmiddag nog afwezig. Zij worden voorlopig ook nog niet terugverwacht, zij mogen nog een poosje genieten van een welverdiende vakantie. Ook Andreas Granqvist hoeft deze week nog niet aan te schuiven. Vanwege (vriendschappelijke) interland-verplichtingen aan het begin van de vakantie, hoeft hij zich pas volgende week voor een eerste training te melden. De reden van de afwezigheid van Brian van Loo is ons vooralsnog niet bekend, hij schijnt zich vanmorgen wel gewoon bij de club gemeld te hebben, maar liet de training van vanmiddag aan zich voorbij gaan.

Edit: inmiddels is op de site van FC Groningen te lezen dat Brian van Loo in de vakantie lichte kuitklachten heeft opgelopen. Wim Masker weet echter te melden dat Van Loo  onlangs door zijn rug zou zijn gegaan. Verder opmerkelijk: Ook Tim Sparv had zich later bij de club mogen melden in verband met interlandverplichtingen voor Finland, maar hij koos er zelf voor om zich vandaag alweer bij de club te melden.

 

Waar Ron Jans tijdens de eerste training van het seizoen steevast een shuttle-run training liet afnemen, pakte Pieter Huistra het vanmiddag op de velden van VV Haren heel anders aan. Hij koos voor een rijke variatie aan oefeningen waarbij het opbouwen van de conditie weliswaar voorop stond, maar ook het door voetballers nogal geprefereerde trainen met de bal kwam uitgebreid aan de orde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een vrij grote groep, die vanmiddag aan de training begon: maar liefst 28 spelers werkten zich in het zweet. Het was aan de ene kant een weerzien met de terugkeerders Garcia, Veldmate, Jansen en Metaj. Aan de andere kant was het een eerste kennismaking met de nieuwelingen. Naast Tadic en Ivens waren er natuurlijk ook Kieftenbeld en Keurntjes. Ook waren de nog steeds revaliderende spelers Andersson, Holla en Luciano weer op het veld te bewonderen. Andersson heeft kennelijk besloten zijn haar toch weer eens te laten knippen, hij heeft weer een kort kapsel zoals we dat eerder van hem gewend waren. Samen met Holla en Luciano werkte hij een deel van de training met de groep af, waarna de drie apart van de groep verder werkten aan hun conditie. Trainen met de bal zat er voor dit drietal vandaag nog niet in, maar het was zeker fijn om hun weer terug te zien op het veld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de nieuwelingen was vooral de Belg Jonas Ivens opvallend aanwezig. Tijdens de warming-up liep hij al fier voorop, en ook in het vervolg van de training liet hij zien dat hij ook bij zijn nieuwe club niet van plan is zich te verstoppen. Na de warming-up werd de spelersgroep in twee groepen verdeeld om oefeningen met de bal af te werken. De ene groep werd door Erwin van de Looi onder handen genomen, de andere groep door de nieuwbakken Jong FC Groningen trainer Dick Lukkien. Pieter Huistra was aandachtige toeschouwer. Opvallend was dat wij hem herhaaldelijk hoorden roepen: "Nadenken! Slim spelen!" Eveneens opvallend was het eerste optreden van Ivens, die de hele tijd bezig was met de coaching van zijn medespelers. De keuze van de technische staf van FC Groningen, om een Nederlandstalige verdediger aan te trekken, lijkt dan ook een goede keuze geweest te zijn. Tadic, in dezelfde groep ingedeeld als Ivens, was een stuk minder opvallend, al kon je zo nu en dan al zien dat hij over een goede techniek beschikt en een goed overzicht heeft. Aanstaande zaterdag zal de groep voor het eerst laten zien hoe ze ervoor staan. Om 15 uur is in Uithuizermeeden de aftrap van de eerste oefenwedstrijd tegen een regioselectie.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.