Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

Petter Andersson ziet inzet beloond en sluit aan bij groepstraining

Een klein zinnetje op de site van FC Groningen, maar een zinnetje met een hoog kippenvel-gehalte. Petter Andersson deed weer volledig mee met de groepstraining. Natuurlijk, hij is er nog niet: de horde naar wedstrijdfitheid moet nu worden genomen, en naar de laatste stap kijkt hij uit, maar hij vreest dit moment ook: de terugkeer op de velden. Als hij zijn rentree maar in de Euroborg viert. Een staande ovatie zal zijn deel zijn!

 

Over Petter is op 2 april jl. een indrukwekkend stuk in het Dagblad van het Noorden verschenen. De geplaagde Zweed geeft hierin aan liever niet te willen terugkijken op bv. die rampzalige 28e september 2009, toen hij in de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong AZ zijn rentree vierde nadat op 25 januari van datzelfde jaar in de gewonnen thuiswedstrijd tegen ajax met zeer zwaar knieletsel van het veld moest. In zijn rentree op de velden scoorde hij al snel op fantastische wijze tegen Jong AZ, maar binnen het kwartier sloeg het noodlot toe en moest hij met hetzelfde ellendige knieletsel wederom van het veld. Zijn wereld stortte in.

 

Maar niet voor lang. Hij heeft zich teruggeknokt, wat zeker niet makkelijk is geweest. Hij vertelt dat revalideren vooral mentaal erg zwaar is. Een derde keer terugkomen zou hem niet lukken, zo eerlijk is hij wel, maar de tweede keer was makkelijker dan de eerste: hij wist wat hem te wachten stond.

 

Hij vertelde in april dat hij uitkijkt naar volgend seizoen, maar dat hij dat moment ook vreest. Hij was op zoek naar de balans tussen angst en vertrouwen. "Het moment dat de eerste sliding komt, of zoiets. Ach, op een gegeven moment moet ik het dóen. Ik kan niet voor eeuwig blijven revalideren, toch? Weet je wat het goede is? Ik begin het 'oude' gevoel weer terug te krijgen. Eerst wilde ik niks meer van voetbal weten. Zelfs niet op televisie, ik kon het niet aanzien. Nu begin ik weer honger te krijgen. The good feeling is starting to come back. Ik hoop snel weer te kunnen spelen."

 

Zoals gezegd, bovenstaande komt uit een interview met Petter, begin april. We zijn nu drie maanden verder en vandaag heeft hij dus weer volledig kunnen meedoen aan de groepstraining. Een zeer belangrijke stap op weg naar zijn rentree op de Nederlandse velden. Pieter Huistra gaf in juni al eens aan dat hij Petter voorlopig nog niet terug verwachtte: "Petters herstel verloopt goed, maar hij heeft anderhalf jaar niet gevoetbald. Als hij straks volledig fit is, volgt nog een periode waarin hij wedstrijdritme moet opdoen."

 

Dat vertelde onze trainer een maand geleden, en inmiddels zijn we dus aanbeland bij het slotgedeelte voordat zijn rentree, waar iedereen met groen-wit bloed in de aderen zó ongelofelijk naar uitziet, gevierd kan worden: het opdoen van wedstrijdritme. Het is koffiedik kijken hoelang deze periode zal duren. Petter had in april al honger naar de bal, dat zal nu, ruim drie maanden later, nog heviger zijn, maar, zoals fysiotherapeut Peter Eppinga zegt: "Spelers bepalen in grote mate zelf wanneer ze terugkomen. Het zal nooit gebeuren dat een speler zijn rentree maakt, terwijl hij er zelf geen vertrouwen in heeft."

 

We zullen dus moeten afwachten wanneer Petter genoeg vertrouwen heeft om zijn eerste minuten te kunnen en willen maken. Lukt dat nog in de nu lopende oefencampagne, waarin nog drie oefenduels te spelen zijn? Of loopt het traject weer via competitiewedstrijden van de beloften, waarna hij tussen 8 augustus en pakweg de winterstop weer vast in het eerste zal spelen? Wij gaan het zien. En kunnen haast niet wachten op zijn rentree...

 

Petter Andersson oog in oog met FCG Online-collega Florén

 

Nog iets over de overige spelers van de selectie van FC Groningen:

 

Thomas Enevoldsen en Tim Matavz:

vandaag voor het eerst na hun WK-trip present op de training

Femi:

geblesseerd geraakt aan zijn heup tegen Vitória Guimarães, wel aanwezig op de ochtendtraining maar trainde niet mee, we kwamen hem aan het eind van de middag tegen in het zwembad van Plaza Sportiva (zwemmen is een probaat medicijn tegen heupklachten)

Tim Sparv:

geblesseerd geraakt aan zijn enkel en teen, ook al tegen Vitória Guimarães; de FC rept nu alleen nog over teenklachten, ook hij keek slechts toe op de ochtendtraining

Koen van de Laak:

in de rust van de spectaculaire wedstrijd tegen Benfica gewisseld; volgt nu samen met Danny Holla, die revalideert van een zware beenbreuk, een aangepast programma (al doen ze het conditieonderdeel van de training normaal met de groep mee)

Brian van Loo:

afwezig op de training vanwege een kuitblessure

Leandro Bacuna:

momenteel actief op het EK onder 19 jaar

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.