Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

Matavz laat op de training zijn klasse zien; Enevoldsen morgen in de basis tegen Veendam

Onder ideale omstandigheden mocht vanmorgen vrijwel de gehele selectie een pittige training op het hoofdveld van VV Haren afwerken. Alleen Tom Hiariej viel nergens te bekennen, terwijl hij gisteren nog beide trainingen zonder problemen had bijgewoond. Brian van Loo en Femi hadden zich wel in Haren gemeld, maar werden vervolgens doorgestuurd richting het krachthonk in de Euroborg. Omdat ook Sparv, Van de Laak en Holla na de warming-up apart gingen trainen, bleef er een groep van 20 spelers over die door Huistra en Van de Looi onder handen werd genomen.

  

Na een bespreking op het trainingsveld, gingen de spelers aan de slag. Aan het einde van de warming-up werden de 20 overgebleven spelers in twee groepen verdeeld. De groep met hesjes bestond uit keeper Nienhuis, Kunst, Lachman, Veldmate, Jansen, Menting, Rijsdijk, Keurntjes, Andersson en spits Matavz. De andere groep bestond uit wat morgen naar alle waarschijnlijkheid de basis in de oefenwedstrijd tegen BV Veendam zal zijn (dan uiteraard aangevuld met nog een elfde speler): Keeper Luciano, Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman, Metaj, Enevoldsen, Garcia, Tadic en spits Pedersen. In deze twee groepen werd eerst een uitgebreide rondo afgewerkt, waarbij duidelijk bleek dat het met de sfeer in de groep heel goed zit. Er werd veel gelachen, vooral in de groep zonder de hesjes. 

 

 

In dezelfde verdeling werd ook het partijtje gespeeld, vandaag twee keer 15 minuten. De 'basis' was hierin wel de betere partij, maar ook de 'reserves' kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Dit vooral aan de hand van Petter Andersson. Als je hem op de training ziet spelen, kan je bijna niet geloven dat hij inmiddels al zo'n 1,5 jaar geen wedstrijden meer heeft gespeeld. Hij is nog steeds de speler zoals we hem uit het verleden kennen, met een fraaie actie in huis, overzicht en oog voor zijn medespelers. Natuurlijk is hij op dit moment nog niet wedstrijdfit en zal hij naar verwachting ook zeer voorzichtig worden gebracht, maar het ziet er gewoon erg veelbelovend uit hoe Petter nu op het trainingsveld bezig is! Vandaag op de training scoorde hij weliswaar niet, maar hij was er wel heel dicht bij en gaf bovendien een assist op Matavz.

 

 

Maar nu weer terug naar het begin van het partijtje. Pieter Huistra gaf vooraf duidelijke instructies aan de 'basis', terwijl Erwin van de Looi hetzelfde deed met de 'reserves'. Ook tijdens het partijtje was Huistra voortdurend bezig met coaching vanaf de zijlijn. Maar ook in het veld werd druk gecoacht. Waar we aan het begin van de voorbereiding - bij afwezigheid van Granqvist - vooral Ivens over het hele veld hoorden schreeuwen, zijn het nu Granqvist én Ivens die zich voortdurend laten horen en overal tegenaan bemoeien. Ook wat dat betreft hebben we het tijdperk Jans duidelijk achter ons gelaten, waarin de spelers voortdurend gepusht moesten worden om elkaar vooral ook eens te coachen.

 

Het partijtje was nog maar net begonnen of Tadic had de bal alweer achter Nienhuis weten te leggen. Tadic laat ook op de training zien een echte aanwinst te zijn. Eenvoldsen was vandaag nog niet zo heel goed op dreef (begrijpelijk aangezien hij nog maar net weer in training is), maar met Tadic vanaf links en Enevoldsen vanaf rechts, die ook nog eens regelmatig van positie wisselen, kan je wel enorm veel dreiging veroorzaken. Bij zijn doelpunt trok Tadic vanaf de zijkant naar binnen en schoof de bal gevoelvol langs Nienhuis. De 'basis' had veel balbezit en werd nog wel een paar keer gevaarlijk, maar het bleef bij 1-0 tot de rust. Na een korte drinkpauze begon de tweede helft. Al snel toonde Matavz zijn klasse. Hij verschalkte de te ver uit zijn doel gekomen Luciano met een fraaie passeeractie en schoot de bal in het lege doel. Geen twijfel mogelijk, ook aan Tim Matavz gaan we volgend seizoen weer veel plezier beleven! Na wat geblunder achterin bij de 'reserves', kon Thomas Enevoldsen de 2-1 aantekenen, wat ook gelijk de eindstand was.

 

Het laatste onderdeel van de training van vandaag was het oefenen van corners op een half veld. De hesjes mochten beginnen met het nemen van de corners, die door Rijsdijk (vanaf links) en Keurntjes (vanaf rechts) werden getrapt. Doel was om óf gelijk te scoren, of door goed uitverdedigen juist aan de andere kant gevaarlijk te worden. De hesjes scoorden twee keer uit hun corners. Het eerste doelpunt kwam op naam van Lachman, het tweede doelpunt werd gescoord door Tim Matavz, die later ook nog met een vlijmscherpe counter had kunnen scoren, maar de bal volledig verkeerd raakte. De 'basis' deed het minder goed. Tadic trapte de corners vanaf beide kanten, maar echt gevaarlijk werd het voor het doel van de 'reserves' niet. Alleen uit allerlaatste corner kon Granqvist scoren - voor Pieter Huistra het sein om de training te beëindigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.