Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

753 gasten online

Rentree Andersson in competitie nabij: Petter mikt op september

UPDATE 8 september 2010: Petter kan in noodgevallen tegen Utrecht al bij de groep zitten

Na afloop van de niet bijster massaal bezochte maandagmiddag-training (naast uw verslaggever was alleen trouwe trainingsbezoeker Kees present) konden we uitvoerig met Petter Andersson van gedachten wisselen. Hij kon vandaag gewoon meetrainen ondanks de rugklachten die hij heeft overgehouden aan de gisteren in Mechelen gespeelde oefenwedstrijd. Morgen zijn de spelers vrij en hij denkt dat zijn rug woensdag weer in orde is. Als het aan hem ligt maakt hij deze maand nog zijn rentree in de eredivisie!

 

UPDATE dinsdag 7 september 2010:

FC Groningen ziet in Petter met name concurrent voor tien-positie, maar overige posities op het middenveld (verdedigende middenvelder of aan de zijkanten) zijn ook opties

We hebben een interview met Petter gevonden op de Zweedse site Norran. Het gesprek met de betreffende journalist, David Ekström, was al op 17 augustus jl. gepubliceerd, maar er staan dermate interessante uitspraken in dat we die hier alsnog plaatsen. Zo vertelde Petter, die op dat moment tevreden over zijn revalidatie sprak, dat hij de vorige keer iets te snel is teruggekomen en dat er toen druk van de club was. Dat laatste hadden we nog niet eerder vernomen. De artsen hebben Petter nu gezegd dat hij moet afgaan op wat hijzelf voelt, en hij bepaalt mede zelf hoeveel hij doet en speelt. Verder wordt er met hem gesproken over de plaats in het elftal die hij na zijn comeback zal innemen. De FC ziet hem primair als concurrent voor de positie op tien, de plek waar nu Nicklas Pedersen speelt, maar de technische staf vindt hem vrij allround en denkt dat hij ook als verdedigende middenvelder of aan de zijkanten uit de voeten kan. Kortom, een multifunctionele speler die overal op het middenveld kan spelen. (Dit blijkt ook uit trainingen en wedstrijden van de beloften waarin hij heeft gespeeld: hij wordt met verschillende rollen het veld ingestuurd.)

We zijn benieuwd wie er voor Petter moet plaatsmaken als hij weer inzetbaar is. Pieter Huistra heeft dan een echt luxeprobleem!

 

UPDATE woensdag 8 september 2010:

In de papieren editie van Voetbal International laat Pieter Huistra zijn licht schijnen over de rentree van Petter Andersson. En de terugkeer van onze held is echt aanstaande! Huistra verklaart: "Het ziet er goed uit, maar we hebben niets aan een overhaast herstel. Mocht het nodig zijn, dan kan hij tegen FC Utrecht bij de groep zitten, maar liever kiezen we voor de weg van de geleidelijkheid."

Onze prognose: Huistra haalt hem in het thuisduel tegen Excelsior, volgende week zaterdag 18 september 2010, bij de selectie. Avondwedstrijden hebben toch al iets extra's, maar juist dan de rentree van Petter Andersson - kippenvel!

 

De training die altijd daags na een wedstrijd wordt gehouden heeft niet bijster veel om het lijf. Met name de duur van de sessie is in de regel uitermate beperkt. Zo ook vandaag. Desondanks was het vandaag meer dan de moeite waard om het zonnige TCN trainingsveld met een bezoekje te vereren.

 

Bij aankomst zagen we Virgil van Dijk, de centrale verdediger van Jong FC Groningen die van een blessure herstelt, apart trainen. Dit gold ook voor Koen van de Laak. Hij hield de training al snel voor gezien, vertelde me dat hij wat last heeft van een stijve lies, maar dat het allemaal weinig om het lijf had. Hij zal zondag zeker weer bij de selectie zitten voor het competitieduel met FC Utrecht dat in onze eigen hel van het Noorden wordt afgewerkt.

 

Even later zagen we Fredrik Stenman zich bij fysiotherapeut Peter Eppinga vervoegen. De Zweed liep met Eppinga weg uit de groepstraining, ging nog wat rondjes lopen en ook aan zijn training kwam vervroegd een einde. Grote zorgen hoeven we ons echter ook bij hem niet te maken. Het kort maar krachtige vraaggesprek dat ik met hem voerde kan ik hier probleemloos integraal weergeven:

 

'Heb je een blessure, Fredrik?' Ja, lies, hamstring, bovenbeen... 'Alles dus?' Ja, alles. 'Je bent er zondag dus gewoon bij?' (grijnzend) Ja!

 

(Het feit dat spelers bij de uitlooptraining daags na een wedstrijd bepaald niet voluit gaan is van alle tijden en van alle trainers.)

 

de heren Van de Laak en Stenman lopen apart,

kort daarna zit hun werkdag erop

 

Aanwezig en fris en fruitig genoeg om wel aan de training van begin tot eind mee te doen waren de spelers die gisteren in Mechelen actief waren, zonder de spelers die vanavond voor Jong FC Groningen zullen spelen maar aangevuld met Danny Holla. Zoals bekend heeft hij van de medische staf groen licht gekregen om vanaf vandaag weer voluit te trainen en dat deed hij vandaag dan ook vol overgave. Na afloop van de training verdween hij niet naar de kleedkamers maar naar de zojuist door Jan opgeborgen ballen om bij laatstgenoemde weer de nodige ballen in te vorderen zodat hij nog een poosje op het verlaten doel kon rammen. Bij hem voegden zich Maikel Kieftenbeld en Jeroen Veldmate, ook zij konden er dit keer geen genoeg van krijgen.

 

Tijdens de training werd een rondo afgewerkt, bestaande uit eenling Holla met een geel hesje en verder de volgende groepen:

 

Rode Hesjes: Andersson, García, Ivens, Van Loo, Veldmate

 

Geen hesjes: Bacuna, Hiariej, Kieftenbeld, Luciano, Metaj

 

Tijdens de rondo vervoegde fysiotehrapeut Eppinga zich ook bij Petter Andersson, maar na maximaal twee zinnetjes vond de weer gretig trainende Zweed het welletjes en vervolgde de training. Eppinga draaide zich om, wetende dat er meer dan rugklachten alleen nodig zijn om Andersson te bewegen het iets rustiger aan te doen

 

Petter Andersson in conclaaf met de fysiotherapeut

 

Zoals gezegd: de training duurde niet lang. Na afloop had ik de gelegenheid een aardig poosje met Petter Andersson te praten. Ik begon in het Engels (wegens een rammelend Zweeds vocabularium), maar Petter ging al snel over in het Nederlands. (Of dit ook wat zegt over mijn Engels laten we maar in het midden.) Zoals hierboven al gezegd: hij heeft sinds Mechelen-uit wat pijn aan zijn rug, maar hij denkt dat de vrije dag, morgen, hem goed zal doen, en dat alles woensdag weer okee is. Van zijn knie heeft hij sowieso geen last meer. Ik vertelde hem dat hij in juli in een interview met een Zweedse krant heeft gezegd dat hij er bij zijn revalidatie vanuit gaat dat hij pas in oktober weer inzetbaar is in eredivisieduels, maar dat ziet hij nu toch anders. Hij mikt nu absoluut op een rentree in een officieel duel nog deze maand! Als we kijken naar de kalender, dan spelen we in september de volgende wedstrijden:

 

zondag 12 september 2010 FC Groningen - FC Utrecht

zaterdag 18 september 2010 FC Groningen - Excelsior

woensdag 22 september 2010 Haaglandia - FC Groningen

zaterdag 25 september 2010 PSV - FC Groningen

 

Utrecht-thuis komt sowieso nog te vroeg, maar we sluiten niet uit dat Petter daarna bij de wedstrijdselectie van Pieter Huistra zit! Al voegde Petter er wel meteen aan toe dat uiteindelijk de trainer beslist welke achttien uitverkorenen de selectie vormen en wie er afvalt.

 

Ik vertelde Petter dat hij op alle sites kan lezen hoezeer het publiek naar zijn terugkeer snakt, maar hij zei dat hij dat zelf ook doet. Hij denkt dat hij nu al 25-30 minuten inzetbaar zou zijn bij het eerste. Toen ik hem meldde dat hij maar goed moet opletten hoe het stadion zal reageren mocht hij binnenkort een keer een half uur voor tijd worden ingebracht, ja toen keek hij heel geïnteresseerd op, en je zag hem denken: was het alvast maar zover. Hij komt van een club (Hammarby) met een gigantisch fanatiek publiek, maar momenteel gaat het erg slecht met deze club. Hammarby is vorig seizoen gedegradeerd, en er is nu een nieuwe trainer en een nieuwe technisch directeur en volgens Petter is alles daar kapoet. Hij heeft echter gezien dat er dit seizoen in de Euroborg bij de tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden een prima sfeer hing. Hij ziet enorm uit naar zijn rentree, hier in een kolkende Euroborg! En wij met hem!

 

Tot zover de wetenswaardigheden van deze korte maandagmiddagtraining. Morgen wordt er niet getraind, de trainingen van woensdagochtend en donderdagmiddag zijn geschrapt, maar wie de FC snel weer aan het werk wil zien: komt naar Corpus den Hoorn, vanavond speelt daar het nog ongeslagen beloftenelftal van Dick Lukkien tegen Jong Vitesse/AGOVV. Aanvang 18:30 uur, kosten: nihil!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.