Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

109 gasten online

Vol goede moed naar Haaglandia; nog geen Petter Andersson

De herinneringen aan het goede spel tegen Excelsior staan nog scherp op het netvlies en we kijken alvast stiekem vooruit naar PSV-uit, komende zaterdag (Hoe doet Kieftenbeld het tegen Dzsudzsák en Granqvist en Ivens tegen Berg en Toivonen? Stel dat we daar stunten, en ajax morst punten in Enschede, doen ze koploper Grunn bij Studio Voetbal dan niet meer af als 'ach, 't is maar een fase?'), maar de focus moet eerst op de KNVB-beker. Woensdag moeten we spelen op het kunstgras van Haaglandia, de nummer laatst van de Topklasse. Vandaar dat er vanmorgen getraind werd op het kunstgrasveld van Corpus.

 

Liefhebbers van Petter Andersson moeten nog even geduld hebben: hij zal morgen met de beloften spelen, en dus niet meegaan naar Rijswijk.

 

Vandaag hoefden de vaste trainingsbezoekers niet af te reizen naar het TCN trainingsveld: de toppers van Pieter Huistra trotseerden de in stortregen overgaande motregen op het oude kunstgras van Corpus den Hoorn. Morgen zal deze procedure worden herhaald om goed beslagen ten ijs te komen op het kunstgrasveld van Haaglandia.

 

Meteen bij aankomst zagen we een groep van 19 spelers, waaronder slechts twee Zweden: Fredrik Stenman en Andreas Granqvist. De derde vertegenwoordiger van Sverige binnen de selectie van de Trots van het Noorden, Petter Andersson, ontbrak vanmorgen. Er is gekozen om hem morgenavond net als Danny Holla wedstrijdritme bij de beloften te laten opdoen. Jong FC Groningen speelt dan om 20 uur op het veld van Be Quick 1887 een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke bespeler van de Esserberg. Aanvankelijk was het wel de bedoeling dat Petter zou meedoen tegen Haaglandia, maar wellicht dat zijn mindere ervaring, vorige week maandag op het oude kunstgras van Sportpark de Bezelhorst, de plannen heeft veranderd. Hij speelde toen met de beloften in Doetinchem tegen Jong De Graafschap, mocht een uur spelen maar gaf in de rust zelf aan dat hij moeite had met de balaanname op dat oude kunstgrasveld. Wellicht dat er morgen een soortgelijke ondergrond ligt op Sportpark Prinses Irene in Rijswijk, de thuishaven van Haaglandia, en dat een rentree daar om die reden minder geschikt is - we weten het niet. Feit is dat het veld van Be Quick weliswaar ook artificial is, maar dat kunstgrasveld is gloednieuw en in tegenstelling tot oudere versies niet volgestort met tonnen van die zwarte rubberen korrels.

 

We hadden zeker gehoopt dat de rentree van Petter in een officiële wedstrijd van FC Groningen a.s. woensdag zou zijn, maar goed - het is niet anders. Erg jammer dat ons geduld nog langer op de proef wordt gesteld, en vooral ook erg jammer voor Petter zelf, die zelf aangeeft nu aan wedstrijden van het eerste toe te zijn. Hij traint vanmiddag met Jong FC Groningen en is morgenavond in Haren te bewonderen, net als Danny Holla.

 

Pieter Huistra spreekt zijn spelers toe aan het begin van de training

 

Wel aanwezig vanmorgen waren de volgende zeer goed geluimde spelers:

 

Bacuna, Enevoldsen, Femi, García, Granqvist, Hiariej, Ivens, Kieftenbeld, Kunst, Van de Laak, Lachman, Van Loo, Luciano, Matavz, Metaj, Pedersen, Stenman, Sparv, Tadic

 

Jeoen Veldmate was er net als zaterdag tegen Excelsior niet bij. Hij ontbrak toen wegens ziekte en zal nog niet zijn hersteld.

 

De training duurde niet zo gek lang, maar in een Engelse week als deze (drie wedstrijden in acht dagen) is het logisch om niet urenlang op het trainingsveld te zwoegen. Pittig was de training (zoals gewoonlijk) weer wel. Er werd eerst gesprint, en daarna getraind op het aannemen van de bal met het bovenbeen en meteen schieten met het andere, een oefening waarbij balvirtuosen een stuk beter uit de verf komen dan de harde werkers.

 

 

opwarmen en vervolgens aan de bak

 

Vervolgens werd de groep van 17 veldspelers in drie groepjes verdeeld. Ook Pieter Huistra weet dat 17 een priemgetal is en dus niet deelbaar door drie, vandaar dat hij opteerde voor het opsplitsen van zijn discipelen in één vijftal en twee zestallen. Binnen elk groepje werd in een hoog tempo getraind op combinaties, tussen twee en drie spelers, waarbij de bal maximaal 2x geraakt mocht worden. Een dynamische oefening, leuk om te zien. Huistra en Van de Looi coachten fanatiek, ze lieten de teugels bepaald niet vieren vanochtend.

 

Besloten werd de training met een partij negen tegen negen, aangevuld met Leandro Bacuna die als enige een rood hesje droeg en was ingedeeld bij de ploeg die balbezit had. Oftewel, hij deed bij beide teams mee.

 

De twee negentallen waren als volgt samengesteld:

 

Gele hesjes:

Enevoldsen, García, Hiariej, Ivens, Kunst, Lachman, Luciano, Matavz, Sparv

 

Hesjeslozen:

Femi, Granqvist, Kieftenbeld, Van de Laak, Van Loo, Metaj, Pedersen, Stenman, Tadic

 

partij geel tegen hesjesloze ploeg, Bacuna als enige in het rood

 

Hoewel de partij niet al te lang duurde vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. De bal mocht ook nu per speler maar twee keer worden geraakt, hetgeen tot hektische situaties leidde. De hesjesloze ploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar de gele ploeg kwam beide malen langszij en verpletterde zijn opponent in de tweede helft. Het scoreverloop:

 

0-1 Femi (mooi afstandscchot)

1-1 Sparv (assist Matavz; Granqvist maande Tadic beter op z'n man te letten)

1-2 García (bekeken schot, even daarvoor had hij net zo'n misser als tegen Excelsior laten zien)

2-2 Matavz (assist Lachman)

3-2 Hiariej (afstandspoeier)

4-2 Bacuna (assist Enevoldsen)

5-2 Matavz (mooie actie, hij speelde erg snel en scherp vandaag)

 

De overwinning van geel had nog veel hoger kunnen uitvallen, zo teisterde Tim Sparv de paal een keer.

 

Na afloop namen de spelers alle tijd om in de striemende regen handtekeningen uit de delen aan een aantal jeugdige fans, ook Femi, die er verder erg sip bijliep. De lach is van zijn gezicht verdwenen, hij weet dat het een hele toer zal zijn om zich terug te spelen in de basis, waaruit hij door Hiariej vol overtuiging is weggespeeld. De trainerswisseling bij FC Groningen pakt duidelijk niet in het voordeel uit van de Nigeriaan, die als extra nadeel heeft dat we een overvloed aan middenvelders hebben. Als Holla en Andersson er straks weer bij zijn hebben we zes (!) middenvelders die nu vaak niet in de basis staan: Andersson, Bacuna, Femi, García, Holla en Metaj. De concurrentiestrijd zal dan pittig zijn...

 

 

Woensdag zoals gezegd: Haaglandia-uit. Niet onderschatten jongens, de laatste plaats in de Topklasse zegt niks, en de ploeg uit Rijswijk zal er alles aan doen om voor een stunt proberen te zorgen, voor hun is dit dé wedstrijd. En voor de FC is de KNVB-beker in principe de kortste weg naar Europees voetbal. Kortom: graag net zo scherp spelen als tegen Excelsior, dan komt het helemaal goed!

 

Woensdag op deze site meer over de wedstrijd Haaglandia-FC Groningen in ons live-verslag!

 

Haaglandia, laagvlieger in de Topklasse, maar wat zegt het...

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.