Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

Bacuna, Femi en Rijsdijk terug op het trainingsveld

Op een door de dikke mist wazig trainingsveld konden we de mannen van Pieter Huistra eindelijk weer eens aan het werk zien, nadat ze drie dagen welverdiend vrijaf hadden gekregen. De vier opgeroepen internationals (Granqvist, Matavz, Pedersen en Sparv) ontbraken, net als de geblesseerde Hiariej, maar de rest van de A-selectie was in z'n geheel aanwezig. Onder hen ook Bacuna, Femi en Rijsdijk, het trio dat herstelt van blessures. Van hen is Femi het dichtst bij een rentree. Bacuna en Rijsdijk trainden voornamelijk apart. Opvallend vrolijk en gretig de heren Andersson en Holla, die hunkeren naar speelminuten.

 

(Joost mag weten waar fansites van zekere club uit de hoofdstad hun digitale bolwerken mee vullen, in elk geval niet met trainingsverslagen. Immers, op een site uit het westen lezen we zojuist dat groots wordt aangekondigd dat supporters OOK naar de training van woensdag 13 oktober a.s. mogen, een opvallend fenomeen, immers, ik citeer: "Doorgaans zijn de trainingen alleen op dinsdagochtend toegankelijk". Ongelofelijk wat Martin Jol daar heeft ingevoerd. Gelukkig moet de FC van besloten trainingen niets hebben.)

 

Je hebt van die dagen, dan lijkt de mist maar niet te willen optrekken. Vandaag was zo'n dag. De nevel hing zwaar over het TCN trainingsveld, hetgeen een mythisch schouwspel opleverde. Voor het van dichtbij kunnen aanschouwen van onze toppers moesten we een tochtje door een drassig grasveld over hebben, maar dit hadden we al voorzien door het meest afgedragen schoeisel aan te trekken.

 

Pieter Huistra en Erwin van de Looi hadden vanochtend de beschikking over 18 spelers, te weten:

 

Andersson, Bacuna, Enevoldsen, Femi, García, Holla, Ivens, Kieftenbeld, Kunst, Van de Laak, Lachman, Van Loo, Luciano, Metaj, Rijsdijk, Stenman, Tadic, Veldmate

 

Van dit 18-tal lijken Bacuna en Rijsdijk nog niet inzetbaar voor de oefenwedstrijd die FC Groningen morgen in Lohne tegen Tweede Bundesligist VfL Osnabrück afwerkt (live-info's overigens morgenmiddag op deze site, we zijn er weer bij!). Na de gemeenschappelijke warming-up en wat pittige spintoefeningen zonderden zij zich af van de rest om apart te gaan trainen.

 

Bij het inlopen liepen Petter Andersson en Danny Holla fier en vrolijk aan kop, en hadden elkaar veel te vertellen. Toen er vanochtend tweetallen gevormd moesten worden om op allerlei manieren de balcontrole (links en rechts, dus Hugo Borst: dit kun je wel degelijk trainen) te oefenen zochten zij elkaar op. Beiden hebben elkaar gevonden, er is een goede band ontstaan tijdens het revalidatieproces dat voor beiden de laatste maanden simultaan verliep. Erg leuk om te zien hoe het tussen hen klikt. Dezelfde wedstrijdinstelling hebben ze natuurlijk ook (altijd 100% geven), dit zal ook van positieve invloed zijn op hun teambuilding.

 

Afwezig was overigens ook keeperstrainer Ruud Hesp, hij bevindt zich weer eens bij Oranje om Stekelenburg de kneepjes bij te brengen die Luciano natuurlijk al lang en breed beheerst . Henk Ritsema, keeperstrainer van de RVO FC Groningen/Cambuur (hij traint o.a. de keepers van FC Groningen/Cambuur C1), nam Ruuds honneurs waar.

 

Het laatste gedeelte van de training dat we hebben meegekregen was een opsplitsing in twee groepen. Van de Looi nam de meer verdedigend ingestelde spelers onder handen, te weten Femi, Ivens, Kieftenbeld, Kunst, Lachman, Metaj, Stenman en Veldmate, dit achttal legde de focus op het snel en zuiver passen. De overige spelers waren achterin de mist rond Pieter Huistra te bewonderen, zij oefenden op afwerking waarbij twee grote poppen als tegenstanders dienden. Op een gegeven moment werden deze gevaartes weggeslingerd waarna in combinatievorm nogmaals de heren Luciano en Van Loo op de proef werden gesteld.

 

Al met al wederom een erg leuke training, ook al staat er deze week nog geen zinderende en beladen derby tegen de Heerenveense provincialen van dhr. R. Jans op het programma. Deze wedstrijd leeft echter nu al enorm onder de supporters en vermoedelijk ook onder diverse spelers die hun vorige trainer toch graag iets willen laten zien. Wij kijken nu al gigantisch uit naar de bij voorbaat legendarische 17e oktober 2010. Maar morgen wacht eerst nog de interessante krachtmeting met Osnabrück!

 

Tot slot nog een gerucht dat vandaag onder de overige aanwezige supporters de ronde deed:

FC Groningen schijnt de aan het einde van dit seizoen aflopende contracten van Koen van de Laak en Fredrik Stenman niet te willen verlengen. Wij kunnen dit wel begrijpen: bij Van de Laak is het beste er af, ondanks zijn relatief jonge leeftijd van 28 jaar, en Stenman, 27 jaar jong, zal een dijk van een salaris verdienen. De Trots van het Noorden zal, ook al loopt de Energy Valley als een tierelier, op z'n centen moeten letten en dit biedt anderen de mogelijkheid om op die positie te laten zien wat ze kunnen. Hierbij denk ik minder aan Shkodran Metaj, die ik meer een linker middenvelder dan een linksback vindt, maar veel meer aan Daley Blind, die in de winterstop wel eens richting de Euroborg zou kunnen verkassen. Overigens behoort Stenman in z'n huidige vorm m.i. bij de beste linksbacks van de eredivisie, hij zal moeilijk gelijkwaardig te vervangen zijn. Maar nogmaals, meer dan een gerucht is bovenstaande nog niet.

 

De conclusie van het nu lopende seizoen wordt door Wim Masker treffend in een zeer lezenswaardig (om meerdere redenen , meer verklap ik niet) artikel in de vandaag verschenen editie van ELF Voetbal verwoordt:

 

Het staat als een Huistra!

 

 

Foto's training donderdag 7 oktober 2010:

 

Petter Andersson geanimeerd in gesprek met fysiotherapeut Jan Arend Vredeveld;

op de voorgrond trappen Femi en Koen van de Laak een balletje met elkaar

 

Pieter Huistra spreekt zijn selectie aan het begin van de training toe in de mist

 

opvallend schoeisel Thomas Enevoldsen

 

en de binnenkort weer trefzekere kickers van Petter Andersson

 

Leandro Bacuna en Jeffrey Rijsdijk trainen weer, maar nu nog apart

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.