Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

310 gasten online

Training 12 oktober 2010: Haalt Tom Hiariej kraker tegen Heerenveen?

Op de dag dat we vanwege de Zweedse invloeden in onze selectie met een toch wat andere blik naar de interland van vanavond kijken (hoe zal Andreas Granqvist voormalige pompeblêdden-sympathisant Dirk Jan Klaas (roepnaam: Klaas-Jan) Huntelaar te kijk zetten?, om maar eens een prangende vraag te stellen), werd er vandaag ook een training afgewerkt op het TCN Trainingsveld. Er was maar een klein groepje prominenten aanwezig, aangezien er diverse spelers ontbraken vanwege interlands (Granqvist, Matavz, Pedersen, Sparv) of omdat ze gisteren al voor Jong FC Groningen uitkwamen (Kunst, Lachman, Metaj, Veldmate). Jeffrey Rijsdijk en Tom Hiariej trainden apart met de medische staf. Tom Hiariej gaf aan zijn uiterste best doen om Heerenveen-thuis te halen, maar wil niks forceren: als het er wéér in schiet, is hij er nogmaals 4-6 weken zoet mee.

 

Bij aankomst op het trainingsveld viel ons de aanwezigheid van Roy Beukenkamp op. In het verleden bij de FC een graag geziene gast, eerst als keeper (De Beuk speelde tussen 1998 en 2004 maar liefst 210 officiële wedstrijden  voor FC Groningen), en daarna als keeperstrainer en als scout, maar toen hij ook ná zijn aanstelling op 1 juli 2009 als scout bij FC Twente de deuren van het trainingscomplex van FC Groningen bleef platlopen werd er toch ietwat sceptischer tegen zijn aanwezigheid aangekeken. Inmiddels is hij naar verluidt niet meer welkom op de voor supporters toegankelijke plekken langs het trainingsveld en maakt zichzelf nu ietwat belachelijk door achter een hek te kruipen. Wat hem precies als scout van Twente naar het trainingsveld van de enige echte FC trekt mag Joost weten, misschien was het vandaag de wens om een praatje te maken met Henk Ritsema, ook vandaag weer de stand-in voor de bij het Nederlands Elftal verblijvende keeperstrainer Ruud Hesp, we weten het niet, maar vaag is het wel.

 

Roy Beukenkamp, scout van FC Twente en opgesteld als een spion langs het trainingsveld van FC Groningen

 

Dan de training zelf. Naast de twee keepers waren er door Pieter Huistra acht fitte spelers opgetrommeld, die al snel in twee groepjes werden verdeeld. De samenstelling was als volgt:

 

gele hesjes: Van Loo, Andersson, Enevoldsen, Kieftenbeld, Stenman

geen hesjes: Luciano, García, Holla, Ivens, Tadic

 

Bij elke ploeg dus een keeper, twee aanvallend ingestelde spelers en twee meer verdedigend ingestelde spelers.

 

Er werd eerst in tweetallen tussen geel en hesjesloos gespeeld. Aan de ene kant hadden we Van Loo en de tweetallen Andersson/Kieftenbeld en Enevoldsen/Stenman, en aan de andere kant Luciano met García/Ivens en Holla/Tadic. Er moest snel worden gespeeld, de bal mocht niet stilliggen. Bij beide partijen werd een keeper en één van de tweetallen ingezet. Uiteraard ging het om het samenspel tussen aanvaller en verdediger, en er moest middels combineren een opening worden gevonden in de stelling van de tegenpartij. In hoog tempo wisselden de koppels elkaar af, en vervolgens was het de beurt aan de beide ploegen om het compleet, dus keeper plus alle vier spelers, tegen elkaar op te nemen.

 

De spelers werden behoorlijk afgemat, en ook nu waren we weer getuige van een dynamische trainingssessie die we in deze vorm nog niet eerder hadden gezien. Duidelijk is dat Huistra een trainer is die met veel voetbalbagage naar Groningen is gekomen. Ook van trainingen met noodgedwongen lagere opkomsten weet hij een zinnig gebeuren te maken.

 

Toen de kruitdampen van alle partijtjes waren opgetrokken bleek het duel gele hesjes tegen geen hesjes in het voordeel van de hesjesloze ploeg te zijn uitgevallen, hetgeen Huistra de opmerking ontlokte dat dit geen goed teken was voor Zweden vanavond. Bij de gele hesjes-dragende ploeg speelden immers beide aanwezig Zweden. Humor! (Overigens scoorde Stenman vanmiddag op de training uit alle hoeken en standen.) Bek-af liepen de acht veldspelers vervolgens uit, 't was een inspannende training geweest!

 

eerst met tweetallen tegen elkaar...

 

... en vervolgens vier tegen vier (plus keepers)

 

Zoals gezegd trainden Jeffrey Rijsdijk en Tom Hiariej apart en werden goed getraind door Peter Eppinga, sportfysiotherapeut, en Wouter van den Berg, fysiotherapeut. Als je Rijsdijk en Hiariej zo bezig zag, pittig sprintend, dan zou je zeggen dat Hiariej het duel met Heerenveen zou moeten kunnen halen, maar hij gaf later aan dat het erom zal spannen of hij de wedstrijd zal kunnen spelen, want risico wil men absoluut niet lopen. Bij een scheuring zou hij dan 4-6 weken aan de kant staan en dat willen club en speler absoluut vermijden. Met Hiariej moeten we dus nog even een paar dagen afwachten. Later deze week zal zeker duidelijk worden of we hem bij de wedstrijdselectie van de clash tegen Heerenveen kunnen verwachten of niet. Interessant is het natuurlijk wel om alvast na te denken hoe we de plek van Hiariej kunnen invullen mocht Tom toch niet kunnen spelen:

 

Mogelijke opties in de basis als Hiariej niet kan spelen

 

1. Kieftenbeld controleur op het middenveld; Kunst, Lachman of Van de Laak rechtsback
(in onze ogen het meest waarschijnlijke, en dan met Van de Laak, net als tegen VfL Osnabrück)

2. Holla controleur op het middenveld, Kieftenbeld rechtsback

(in onze ogen niet reëel, Holla zal zover nog niet zijn)

3. Andersson controleur op het middenveld, Kieftenbeld rechtsback

(in onze ogen niet reëel, Andersson zal zover nog niet zijn en is ook niet een echte controleur)

4. Femi controleur op het middenveld, Kieftenbeld rechtsback

(wellicht reëel, maar mijn voorkeur gaat uit naar optie 1)

 

Tom Hiariej en Jeffrey Rijsdijk rusten uit na een pittige sessie met de medische staf

 

Afwezig vandaag waren naast de vier die gisteren voor de beloften hebben gespeeld (Kunst, Lachman, Metaj, Veldmate) en onze vier internationals (Granqvist, Matavz, Pedersen, Sparv) ook Bacuna, Femi en Van de Laak. Ook Leandro Bacuna is herstellende van een blessure, en dan is het zeker niet ongebruikelijk om eens een training over te slaan, maar Koen van de Laak en Femi hadden we toch wel verwacht. Wie weet horen we later nog iets over de reden van hun absentie.

 

Zien we Andreas Granqvist vanavond ook zo, juichend na een fraaie goal?

 

Dan gaan we ons nu richten op Nederland-Zweden, een mooie opwarmer voor dé wedstrijd, die van de Trots van het Noorden tegen de provincialen uit Heerenveen! Met name zullen we ons vanavond focussen op Andreas Granqvist. Het Zweedse Helsingborgs Dagblad heeft ons de visie van FCG Online op deze centrale verdedigingskanjer inmiddels ontfutseld en vandaag gepubliceerd

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.