Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

221 gasten online

Training donderdagochtend 14 oktober 2010:

Tom Hiariej sluit aan bij de groep en lijkt fit; Nicklas Pedersen ziek

Op de eerste training na de midweeks gespeelde interlands waren drie van de vier Groningse internationals weer present op het trainingsveld. Andreas Granqvist, Tim Matavz en Tim Sparv zijn fit teruggekeerd, maar Nicklas Pedersen ontbrak vanochtend op de training: hij is ziek. Of zijn grieperige welbevinden gevolgen heeft voor de wedstrijd van a.s. zondag tegen Heerenveen is nu nog niet te zeggen. Eveneens absent waren Leandro Bacuna, Jeffrey Rijsdijk, Femi en Koen van de Laak. Bacuna en Rijsdijk herstellen van blessures, maar dat Femi en Van de Laak afgelopen maandag de training geblesseerd moesten verlaten (hetgeen hun afwezigheid een dag later verklaart) vernamen we vandaag pas. Goed nieuws is er ook: Tom Hiariej sloot vanochtend weer aan bij de groep en kon alles meetrainen. Hij lijkt verrassend snel helemaal hersteld van zijn hamstringblessure.

 

Het zal niemand verbazen: vanochtend werden we weer verblijd met een nieuwe oefening die Pieter Huistra uit zijn schier onuitputtelijke trainingsoeuvre heeft gepeuterd. Ook een Zweedse free lance-journalist, de bij de FC furore makende Zweden achterna reizend, was hiervan getuige. Op een gegeven moment lag het trainingsveld bezaaid met pilonnen. Er bleek (zoals altijd) wel degelijk een systematiek achter de ontelbare hulpmiddelen c.q. obstakels te zitten. Per viertal moest er snel worden samengespeeld en strak worden ingepasst, waarbij de pilonnen uiteraard niet omver gekegeld mochten worden.

 

De viertallen waren als volgt samengesteld:

 

Groep 1: Hiariej, Holla, Enevoldsen, García

Groep 2: Tadic, Kunst, Granqvist, Andersson

Groep 3: Matavz, Stenman, Sparv, Ivens

Groep 4: Kieftenbeld, Metaj, Veldmate, Lachman

 

Voeg hierbij de beide keepers, Luciano en Van Loo, die door Ruud Hesp (weer terug van z'n Oranje-avontuur) werden getraind, en we komen tot een selectie van 18 spelers, en dit klopt precies, aangezien de A-selectie van de Trots van het Noorden uit 23 spelers bestaat en hiervan ontbraken er zoals gezegd vijf.

 

mooie blauwe schoenen van Tim Sparv, zelfs de Finse vlag staat er op

 

vier groepen, veel pilonnen en veel dynamiek

 

Begonnen was de training met een rondo-achtige sessie, met drie groepen: beide keepers (rode hesjes), acht gele hesjes (García, Granqvist, Holla, Kieftenbeld, Kunst, Lachman, Metaj, Sparv) en acht hesjeslozen (Andersson, Enevoldsen, Hiariej, Ivens, Matavz, Stenman, Tadic, Veldmate). De groep was al fanatiek begonnen en ging er blindelings vanuit dat iedereen de bal maar 2 of 3x mocht raken, toen Huistra aangaf dat het zijn bedoeling was om snel te spelen, dit hoeft niet altijd gelijk te zijn aan een beperkt aantal keren raken. Leuk om te zien hoe gretig de groep is en begint vóórdat alle instucties zijn verteld.

 

drie groepen: keepers (rode hesjes), gele hesjes en hesjeslozen

 

Deze oefening werd na het hierboven genoemde vier-groeps-gebeuren nogmaals gehouden, waarna Granqvist en Sparv bedankt werden voor hun bewezen diensten. Zij mochten uitlopen en vertrekken. Beiden hebben dinsdag een interland gespeeld en verloren. Andreas Granqvist heeft, zoals we allemaal hebben gezien, 90 minuten gespeeld; Tim Sparv werd 20 minuten vóór het einde van de ongelukkig verloren wedstrijd tegen Hongarije vervangen door Jari Litmanen. Ook Tim Matavz heeft dinsdag gespeeld (vervangen halverwege de 2e helft), maar zal aan de 0-1 uitoverwinning bij Estland en zijn eerdere drie magistraal gescoorde doelpunten tegen Faeröer zóveel energie hebben geput dat hij vanochtend niet van ophouden wist en de gehele training moeiteloos heeft volgemaakt.

 

Tot slot werd er vooruitgelopen op dé wedstrijd aller wedstrijden, de thuispot tegen Heerenveen. Er werd getraind alsof we stormlopen op het vijandelijke doel, waarbij er zowel vanaf rechts als vanaf links voorgegeven moest worden op een paar centrumspitsen. Hiertegenover stond één centrale verdediger. Dit waren afwisselend Darryl Lachman en Jorrit Kunst. De groep rechts bestond uit Kieftenbeld en Enevoldsen; links hadden we Stenman, Andersson en Tadic, en in het midden Holla, Matavz en García. Helemaal achterin Ivens (Granqvist was al weg), controlerend speelden Hiariej en Metaj (omdat ook Sparv al exit was). Later gingen Andersson en Enevoldsen naar het midden (op tien), en Lachman en Holla naar rechts. Hierbij konden we een aantal prachtige doelpunten noteren. Zo scoorde Matavz inglijdend op een prachtige manier uit een assist van García, en Danny Holla schoot twee maal erg precies in de hoek. Ook García was een keer fraai trefzeker.

 

Toen Pieter Huistra na 1,5 uur tot het einde van de training had besloten, was het voor een aantal spelers nog niet genoeg. Ivens bleef nog achter, en Andersson, Holla, Metaj en Tadic hebben nog geruime tijd op het lege doel geramd. Toen ik zo ongeveer als laatste van het TCN Trainingsveld vertrok was laatstgenoemd viertal nog altijd bezig om vanuit alle hoeken en standen op het doel te rossen, en dat terwijl er vanmiddag ook nog een training is!

 

Petter Andersson, zoals zo vaak niet van het trainingsveld te slaan

 

Kortom, de FC heeft er weer zin in!

 

Wie weet in hoeverre dit ook geldt voor de heren Huistra en Jans. Beiden zitten vandaag in de studio van RTV Noord, om in het programma Sport om toavel acte de présence te geven. Wellicht trekt Jans verbaal aan het langste eind (qua lengte welteverstaan, niet qua inhoud) (maar als hij doordraaft moet Frederick Stokker maar paal en perk aan de monologen van onze gewezen coach stellen), maar uiteindelijk gaat het om wie er zondag om ca. 16:20 uur een lange neus mag trekken. Wij gaan voor Huistra

 

Sport om toavel, donderdag 18.18 uur en vervolgens tot 6.00 uur elk uur herhalingen

(edit: het programma is hier terug te zien!)

 

Huistra en Jans zitten vanavond bij Frederik Stocker om toavel

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.