Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

172 gasten online

FC Groningen werkt op training toe naar Genemuiden; blessures García, Holla en Pedersen

Wie zijn neus momenteel buiten de deur houdt heeft er meteen (citaat Hans Nijland) ijspegels aan hangen en krijgt niet meteen bevestigd dat de aarde aan het opwarmen is. Sterker nog, eerder vinden we houvast bij de vandaag hier gelanceerde theorie dat we in de Kleine IJstijd zitten en de komende tientallen jaren te maken krijgen met ijzingwekkende winters. Desondanks is de bekerpot tegen Genemuiden nog altijd niet uit het programma gevlogen, ook al bekent de Topklasser op haar site dat het hoogst onzeker is dat ons aller Gözübüyük donderdagavond om 18:45 de fluit ter hand hoeft te nemen. Vanmiddag heeft de selectie van de FC wel getraind in het stervenskoude Haren. García, Holla en Pedersen ontbraken vanwege blessures.

 

Het is maar zeer de vraag of de 500 supporters van FC Groningen, die een kaartje gekocht hebben om de Trots van het Noorden naar de volgende bekerronde te schreeuwen, donderdag naar Genemuiden hoeven af te reizen. De Topklasser heeft vandaag het speciaal voor de kraker tegen de nummer drie van de eredivisie in het leven geroepen VIP-arrangement afgelast. Op de clubsite lezen we de volgende motivatie:

 

Aanstaande donderdag staat het bekerduel van SC Genemuiden tegen FC Groningen op de rol. Door de weersomstandigheden is het hoogst onzeker geworden of dit duel doorgang kan vinden. Dit heeft de organisatie doen besluiten om het VIP arrangement af te gelasten. Hoe jammer ook, de omstandigheden maken het dat het uitstellen van een beslissing onverantwoord is. De bouw van de tent is, door de weersomstandigheden en de plaats waar de tent moest staan, haast onmogelijk. Verder zouden er, als de wedstrijd afgelast wordt, buiten de extra kosten om, ook voor 600 personen maaltijden en hapjes verloren gaan. SC Genemuiden vindt het, naar de sponsoren maar ook naar de cateraar toe, niet verantwoord om een afgelasting van de wedstrijd af te wachten.

 

Mocht de wedstrijd inderdaad worden afgelast, dan wordt onze achtste finale zonder twijfel ingehaald tussen 18 en 20 januari 2011, zoals ook zal gebeuren met de al afgelaste wedstrijden Telstar - NAC en Sparta Nijkerk - Noordwijk, die vanavond gespeeld hadden moeten worden.

 

Voor de schorsing van Tim Sparv heeft dit dus geen gevolgen. Hij was al geschorst voor Twente-thuis (23 januari 2011) en zou dus al (nou ja, al...) in de eventuele volgende bekerronde (25-27 januari 2011), en dus ook in de beladen uitwedstrijd tegen de dorpelingen uit Heerenveen (30 januari 2011) weer inzetbaar zijn. Het verschuiven van het bekerduel tegen Genemuiden, dat de Fin ook aan zich voorbij moet laten gaan, van 23 december a.s. naar 18-20 januari 2011 verandert dus niets aan het 'schorsingsschema' van onze topper. Ook als we er tegen Genemuiden uitvliegen moet Sparv zijn derde en laatste wedstrijd schorsing tegen Twente uitzitten en is ook in dat geval tegen Heerenveen inzetbaar. Een volgende bekerronde is er dan echter niet...

 

(Door de Siberische weersomstandigheden krijgen sommige clubs pas op 18-20 januari 2011, als ze hun bekerwedstrijd hebben gewonnen, te horen tegen wie ze de week daarop in de volgende bekerronde moeten uitkomen; de clubs hebben dus een extreem korte voorbereidingstijd van één week voor de volgende bekerkraker, een absurde situatie.)

 

Sportpark de Wetering in Genemuiden - wordt er donderdag gevoetbald?


Terug naar de training van vanmiddag.

 

Met dank aan Wouter weten we dat Pieter Huistra het vanmiddag moest doen zonder Gonzalo García (lichte blessure, we weten niet hoe en wat), Danny Holla (nog steeds geblesseerd aan zijn enkel waardoor hij uit bij Excelsior moest uitvallen) en Nicklas Pedersen (heeft nu al zeer lang last van een hardnekkige voetblessure, die erg veel lijkt op een hielspoor); de groep aanwezigen bestond daarom uit 18 spelers.

 

De helft van het kunstgrasveld in Haren was goed bespeelbaar, maar de andere helft vertoonde meer gelijkenissen met een ijsbaan. Alles wat met een bal te maken heeft kwam vanmiddag in het reguliere trainingsgedeelte niet aan bod, er werden alleen wat loopoefeningen gedaan.

 

De spelers hadden de grootste lol. Pieter Huistra gaf hen eerst zeer ruim de tijd om te doen wat ze wilden, wel 20 minuten lang konden ze relaxed een balletje overtrappen, rondo's doen en balletjes hoog houden (met name de Scandinaviërs) en een groepje met Luciano, Bacuna, Lachman en Femi praktizeerde het latje en paal schieten.

 

Daarna werd er dus nog een stuk 'klassikaal' training gegeven door Pieter Huistra, zoals gezegd zonder bal.

 

 

Opmerkelijk feit is de lange tocht die twee jonge meiden uit Utrecht hadden afgelegd om hun Zweedse helden Andersson, Granqvist en Stenman in levende lijve aan het werk te zien. De dames bevestigden het beeld dat wij Groningers van westerlingen hebben. Volgens deze al talloze malen bewezen stelling ligt het westen veel dichterbij Groningen dan dat westerlingen menen hoe ver Groningen van hun inferieure domicilie ligt. Het goedlachse duo verkeerde dan ook in de veronderstelling dat het tripje naar Haren gelijk stond aan een wereldreis. Ze waren daarom rijkelijk op tijd uit Utrecht vertrokken en stonden stipt om 10 uur op het sportpark van de VV Haren. Aangezien de training om 14 uur begon moesten ze vier lange en vooral koude uren zien te overbruggen, maar dit hebben ze dapper tot een goed einde gebracht. Ze hadden een Zweedse vlag en shirts van het Zweedse nationale elftal meegenomen en bevestigden die aan de omheining. Ook hadden ze Zweedse koekjes voor ons drietal gebakken en dat lieten de Zweden zich goed smaken. Coole actie!

 

Andreas Granqvist was vandaag wel opvallend goed gehumeurd en was degene die het meeste lol had en lachte. Hij betrok Wouters zoon nog in z'n voetbalkunsten en was niet te beroerd her en der wat schoppen onder de kont uit te delen.

 

Kortom, de heren lijken nog niet onder een overdosis bekerwedstrijdspanning gebukt te gaan.

 

Wij zijn benieuwd of één en ander donderdag doorgaat. De amateurclub doet erg z'n best om het veld van sneeuw te ontdoen, klik hier voor mooie beelden daarvan; en vrijwilligers worden in deze oproep verzocht morgenochtend om 8 uur op het sportpark te verschijnen om ... tribunes te bouwen.

 

Het heeft wat, een uitwedstrijd bij een amateurclub, ook al wordt onze wedstrijd wellicht niet a.s. donderdag maar pas in de tweede helft van januari gespeeld. Genemuiden-trainer Richard Karrenbelt hoopt echter dat zijn toppers donderdag wel aan de bak mogen tegen FC Groningen: "De meeste spelers van FC Groningen willen naar huis met het vliegtuig en dan komt de bekerwedstrijd tegen Genemuiden er nog even tussendoor. Dat is in ons voordeel," zo verklaart hij hier strijdvaardig.

  

Wij houden jullie op de hoogte!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.