Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

61 gasten online

Eerste training na de vakantie in Eelde: Hiariej en Matavz ontbreken door ziekte

Voor het eerst na 21 december stonden de spelers en trainers van FC Groningen vandaag weer voor een training op het veld. Door onbespeelbaarheid van diverse velden moest deze keer uitgeweken worden naar Eelde. Oranje ballen waren vanmiddag op het prachtige kunstgrasveld van VV Actief gelukkig niet nodig, maar bar koud was het er wel. De redactie van FCG Online kon door andere verplichtingen zelf niet aanwezig zijn, maar dan hebben we gelukkig altijd nog de trouwe supporters Wouter en Kevin die ons van informatie willen voorzien. Van hun ontvingen wij het volgende verslag van de training van vanmiddag.

 

"Het veld zag er gewoon schitterend uit daar in Eelde, terwijl een medewerker van FC Groningen vertelde dat er op de kunstgrasveld van Corpus den Hoorn wel 100 meter ijs lag. Het TCN trainingsveld moet helemaal een drama zijn op dit moment. De medewerker was zeer boos op de gemeente Groningen omdat de gemeente de FC als een amateurclub behandelt, zei hij. Het veld was prima voor elkaar in Eelde, alleen om het veld heen was het wel net een ijsbaan. De aanwezige bezoekers moesten dus uitkijken waar ze liepen, anders lagen ze zo op hun snufferd. Ook de spelers hadden moeite om het veld zonder een glijpartij te bereiken, maar dat ging allemaal goed, al maakte Sko Metaj wel een giga slipper en kon ternauwernood op de been blijven. 

 

Nadat alle spelers en staf de aanwezige bezoekers de beste wensen hadden overgebracht, begon de training met, zoals gebruikelijk, een uitgebreide warming up.

 

We misten Tom Hiariej en Tim Matavz, die beiden ziek bleken te zijn. Tim zien we deze week ook niet, die gaat vanuit huis rechtstreeks naar het trainingskamp op Tenerife. Nicklas Pedersen kwam later om alleen wat looptraining te doen, want zijn blessure is nog niet 100% genezen. Omdat het in Eelde kunstgras is, en dat slecht is voor zijn blessure, trainde hij apart. Maar als het op normaal gras was, dan had hij gewoon mee kunnen doen vertelde hij mij.

 

Na de warming up werd er in groepjes van 4 getraind op het zuiver en hard inspelen van elkaar, waarbij Huistra en Van de Looi er steeds tussen liepen om te proberen de bal te veroveren. Hierna werd er een conditietest gedaan door vele vormen van sprinten tegen elkaar. Vervolgens werd de groep opgedeeld voor een partij van 9 tegen 9 met in de gele hesjes : Luciano , Stenman , Granqvist , Holla , Sparv , Andersson , Kieftenbeld , Bacuna , Ivens. Zonder hesjes speelden: Van Loo , Femi , Garcia , Tadic , Veldmate , Metaj , Kunst , Lachman en Enevoldsen.

 

Het viel wel op dat de "gelen" ( met vele basisspelers toch) met 0-2 achter kwamen door een schitterende stiftbal van Garcia over Luciano, na een prachtige pass van Femi. Femi zelf nam de tweede goal voor zijn rekening na een combinatie met Garcia en Kunst. Na een onderbreking kwamen de "gelen" terug door twee doelpunten van Petter Andersson. Het viel wel op dat het spel veelvuldig werd stilgelegd door Huistra om aanwijzingen te geven. Het viel ook op dat de spelers weer dik ingepakt zijn met mutsen, handschoenen etc., maar toch zijn er twee bikkels die in korte broek trainen, en dat zijn Jonas Ivens en Tim Sparv. Het was ook bar koud om te kijken trouwens.

 

De stemming was prima onder de spelers, iedereen had veel lol en er werd veel gelachen, maar toch ook zeer serieus getraind. Ook Henk Veldmate kwam nog even kijken, en hij verwacht dat het op de transfermarkt in Nederland aardig rustig zal blijven door de economische crisis. Wij als FC Groningen zullen ons uiterste best doen om de selectie bij elkaar te houden, zei hij, en van spelers als Vojo Ubiparip had hij nog nooit gehoord. Ik opperde dat hij zeker niet het achterste van de tong laat zien, maar dat was volgens Veldmate niet zo. 'Waarom zal ik het jullie niet vertellen als het waar is?'

 

Donderdagmiddag wordt er om half 3 weer getraind, alleen de locatie is nog niet bekend. Eén ding is wel zeker, namelijk dat de beloften en A1 hun trainingen ook in Eelde zullen afwerken, en dat de jeugdwedstrijden van de FC Groningen zaterdag a.s. eveneens zullen plaatsvinden in Eelde. Zo moet de A1 een thuiswedstrijd spelen tegen FC Zwolle."

 

Tot zover het verslag van Wouter en Kevin, waarvoor onze dank!!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.