Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

92 gasten online

Training donderdag 6 januari 2011: Gretige selectie onderworpen aan Cooper-test

Voor de tweede en laatste maal deze week trainde de selectie van FC Groningen op het kunstgrasveld van de VV Actief in Eelde. Morgenochtend stappen de heren het vliegtuig in om enkele uren later op een momenteel zonovergoten Tenerife uit te stappen, waar het met een graadje of 20 goed toeven is. Maar eerst diende er vanmiddag nog even pittig getraind te worden. Net als gisteren ontbraken de zieke Tim Matavz en Tom Hiariej, maar ze gaan wel mee op trainingskamp. Nicklas Pedersen trainde weer apart, op een kunstgras ondergrond kan hij nog niet voluit gaan.

 

Onderaan het verslag staan mooie foto's van de training, gemaakt door Wouter Pauwels!

 

De rollen zijn deze week keurig verdeeld. De redactie van FCG Online struint de nationale en internationale pers af om te kijken of we moeten vrezen voor alsnog in deze transfer window vertrekkende spelers, dan wel of we ons kunnen verheugen op een persconferentie waar een nieuw diamantje zal worden gepresenteerd die wel oren heeft om zich bij de toekomstige landskampioen te voegen. Aan de andere kant is Wouter (één van onze huisfotografen en af en toe ook met pen en papier op pad) deze week paraat op het kunstgrasveld, bittere kou trotserend, om nauwlettend te volgen hoe Pieter Huistra en Erwin van de Looi onze helden klaarstomen voor de confrontaties met Genemuiden, Twente en Heerenveen, met tussen de twee laatstgenoemde krakers tegen voormalige concurrenten hopelijk ook nog een bekerclash tegen FC Utrecht.

 

Wouter maakte het volgende verslag van de training, met een tiental mooie foto's (bedankt weer, kerel!):

 

" Om half drie werd er deze middag weer getraind op het schitterende kunstgras veld van Actief in Eelde. Tim Matavz en Tom Hiariej waren door ziekte nog steeds afwezig en Nicklas Pedersen liep alleen maar rondjes om wat conditie op te doen. De zieke spelers gaan trouwens gewoon mee naar Tenerife vrijdag a.s. Daar gaat de FC Groningen dus op trainingskamp voor zes dagen en ze vertrekken daarbij om 7.45 uur vanaf de Euroborg en hun vliegtuig zal om 11.45 vertrekken vanaf Schiphol. Na een tussenstop in Madrid hoopt het gezelschap dan veilig en wel aan te komen in Tenerife waar ze tenmiste normaal kunnen trainen.

 

Nadat de beloften van FC Groningen het veld hadden verlaten na hun training was het tijd voor de eerste selectie om aan de training te beginnen. Na het eerste zouden ook nog enkele jeugdteams van FC Groningen hier gaan trainen zoals de A1.
 
Na een uitgebreide warming up werden de spelers verrast door Pieter Huistra want altijd een favoriet onderdeel van spelers kwam vanmiddag aan bod nl. een Cooper test. Dat betekent dus veel lopen en lopen en steeds sneller en sneller.
 
Na de Cooper test kwam de bal er aan te pas en werd er op verschillende aanvalsvormen getraind waarbij vanuit de verdediging snel naar voren moest worden gespeeld en dan afwerken op de goal. Dan waren Granqvist en Ivens de opbouwers en dan weer Granqvist en Veldmate en de aanvallers bestonden steeds uit Tadic en Enevoldsen vanaf links en Andersson en Kieftenbeld vanaf rechts. Zij moesten de voorzetten geven waaruit anderen konden scoren alleen dat scoren werd er heel weinig gedaan. De enige die het net kon vinden was Gonzalo Garcia.
 
Daarna werden de spelers in 3 groepen verdeeld waarop op een klein veld partij werd gespeeld. De groepen werden als volgt verdeeld.

Geel: Ivens, Femi, Kunst, Garcia, Tadic en Metaj
Rood: Sparv, Veldmate, Enevoldsen, Lachman, Kieftenbeld, Bacuna
Paars: Granqvist, Stenman, Menting, Holla, Andersson en Enevoldsen (die dus bij 2 partijen zat)
 
Luciano en Brian van Loo bleven de hele tijd het doel verdedigen en er werd dus gespeeld met twee partijen tegen elkaar waarbij dus iedere keer één groep rust had. Brain van Loo blonk echt uit want hij had een paar fabelachtige reddingen in petto maar werd toch ook een aantal malen gepasseerd. Er werd bijzonder scherp en gretig getraind en Huistra en Van de Looi stonden alles goedkeurend te bekijken en strooiden met complimenten naar de spelers toe. Het viel bijzonder op hoe gretig Thomas Enevoldsen speelde en als je hem bezig zag zou je niet zeggen dat hij met een vormcrisis kampte want hij was bijzonder goed op dreef vanmiddag. Zou de vakantie hem zo goed hebben gedaan? Hij scoorde ook twee keer op schitterende wijze door tot twee keer toe de bal in de verre hoek te krullen. Zo zagen we de hele middag schitterende doelpunten zoals Michael Kieftenbeld die een bal schitterend over Brian van Loo heen stiftte in de verre hoek en twee geweldige afstandsschoten van Femi en Stenman die de kruising vonden en Luciano volkomen kansloos lieten. Topsorer van hedenmiddag was Jorrit Kunst die in totaal drie keer het net vond waarbij één goal wel opviel want hij scoorde met een schitterende solo door achtereenvolgens Andersson, Holla en Stenman uit te spelen en Brian van Loo tussen de benen door te passeren. De mooiste goal van de hele middag.
 
Na anderhalf uur trainen vond Pieter Huistra het genoeg, dat kwam mooi uit want het begon harder te regenen, en konden de spelers drie rondjes uitlopen en allemaal in de auto terug naar het stadion waar een maaltijd klaar stond en dan konden ze zich voorbereiden op het trainingskamp in Tenerife en waar ze allemaal erg naar uitkijken. Trainen op normaal gras en met prima weer dat doen ze toch het liefste en dat krijgen ze daar.
 
Op 15 januari is de eerste training in Nederland weer en waarschijnlijk op het veld van de vv Haren en dat dan in de aanloop naar de bekerontmoeting met SC Genemuiden en de eerste competitiewedstrijd thuis tegen landskampioen FC Twente."
 
Foto's van de training van donderdagmiddag 6 januari 2011:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.