Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Trainingskamp FC Groningen: blessures Sparv en Luciano; Matavz gearriveerd

Op de aan zijn knie geopereerde Koen van de Laak na (de Brabander doodt thuis de tijd met The Killing) is de voltallige A-selectie van FC Groningen aanwezig op het zonovergoten Tenerife. Voor Van de Laak is beloftenspeler Danny Menting aan de groep toegevoegd. De grieperige Tim Matavz arriveerde na een reis van 16 uur bij het trainingskamp; de overige spelers vertoeven al sinds vrijdagavond op de Canarische Eilanden. Een fake-Pieter Huistra twitterde vandaag over een knieblessure van Luciano, maar het bericht klopt wel. Verder staat Tim Sparv met rugklachten even aan de kant. De blessures lijken niet al te ernstig.

 

Tim Sparv

FC Groningen schrijft op haar website dat Sparv vanmorgen tijdens de training met rugklachten naar de kant moest, en de training van vanmiddag noodgedwongen aan zich voorbij moest laten gaan. De klachten zijn niet nieuw. De Fin licht het volgende toe: "Ik heb sinds mijn terugkeer na mijn vakantie last onder in de rug. Daarom kan ik niet voluit trainen. Ik heb de afgelopen dagen slechts op zestig, zeventig procent gefunctioneerd. Dat is niet goed. Daar voel ik me ook niet goed bij. Omdat er geen verbetering in komt, is nu besloten uit de training te stappen. Het is vervelend, maar meer ook niet. Wat kan ik doen? Ik kan de situatie niet veranderen. We zullen het nu per dag moeten bekijken."

 

Sparv is door zijn tegen AZ opgelopen rode kaart geschorst voor drie wedstrijden (plus eentje voorwaardelijk); hiervan heeft hij er eentje uitgezeten (Excelsior-uit), en hij moet ook de wedstrijden tegen Genemuiden-uit (18 januari a.s. ) en FC Twente-thuis (23 januari 2011) aan zich voorbij laten gaan. Mocht FC Groningen de bekerwedstrijd tegen Genemuiden weten te winnen, dan kan Sparv zijn opwachting maken in de volgende bekerronde, die de FC al op 26 januari a.s. in Utrecht moet spelen. Mocht de FC in Genemuiden zijn Waterloo vinden en met het schaamrood op de kaken vervroegd afscheid van het bekeravontuur nemen, dan kunnen we de Fin pas op 30 januari a.s. weer aan het werk zien en wel in het dorp met de angstige burgervader, Heerenveen genaamd.

 

Luciano

In een ander artikel berichtte FC Groningen vandaag dat Luciano last heeft van zijn linker knie en de training van vanmiddag langs de kant bekeek, met zijn knie verpakt in een zak ijs. De Braziliaan hierover: "De knie is wat dik, er zit vocht in. Niets verontrustends. Ik heb er twee, drie keer per jaar wel last van. Ik weet niet wat er is gebeurd. Misschien is het veld wat hard. Ik heb nu krachttraining gedaan om de knie weer sterker te maken."

 

Het bericht over de blessure was ook al door een twitterende phuistra de digitale wereld ingeschoten, maar deze persoon is een andere dan onze hoofdcoach, die zegt zich niet op dit medium te begeven. De man of vrouw die in de huis is gekropen van de trainer van FC Groningen is echter vrij goed geïnformeerd, dus wij zien uit naar zijn ontmaskering van deze onder valse vlag varende man of vrouw.

 

We vinden overigens dat Luciano wel erg vaak last van z'n knie heeft en hopen met hem dat er niks verontrustends aan de hand is.

 

Tim Matavz

Onze grieperige spits vertrok pas vrijdagnacht uit zijn appartement in het Sloveense Gorica en kon pas op zaterdagavond, 16 uur later, door zijn ploegmakkers op Tenerife worden begroet. Droog verklaarde Matavz dat zijn reis door enige hindernissen werd gekenmerkt, als zijn woorden kloppen dan lijkt hij een een heuse vliegramp ontsnapt te zijn: "Er was niet genoeg brandstof aan boord. Daarom moesten we een tussenlanding in Lissabon maken. Toen we weer wilden opstijgen, kregen we motorproblemen. Uiteindelijk konden we pas om ongeveer zes uur doorvliegen. Tegen achten was ik op het zuidelijk gelegen vliegveld van Tenerife en kon ik me daarna in het hotel melden", zo meldt de site van zijn werkgever. Over zijn klachten van vorige week zegt hij het volgende: "Ik ben vanaf maandag tot en met woensdag ziek geweest. Koorts, maag- en darmklachten. Ik kon niets binnen houden, was doodziek. Ik heb wel een paar kilootjes verloren, ben dus nogal verzwakt. De komende twee, drie dagen moet ik zien aan te sterken. Conditioneel moet ik ook weer sterker worden. Ik had natuurlijk vakantie en tijdens die laatste dagen werd ik dus ook nog eens ziek. Dat was niet leuk. De laatste vier dagen heb ik alleen maar mijn appartement gezien."

 

FC Groningen verwijst wilde speculaties over vermeende transfergesprekken als zijnde de reden van zijn iets later dan zijn collega's arriveren op Tenerife met de volgende uitleg naar het rijk der fabelen: "Daarom achtte de staf van FC Groningen het beter dat Matavz rechtstreeks vanuit Slovenië naar Tenerife zou vliegen als hij zich weer wat beter voelde. Dat was zaterdag het geval, een dag nadat de rest van de selectie zich op het Canarische eiland had gevestigd."

 

Fredrik Stenman en Tom Hiariej

Beide grieperige heren werden op zaterdag uit voorzorg nog voortijdig naar de kant gehaald, maar aan de training van zondag konden ze van begin tot eind meedoen. De Spaanse zon zal hen goed doen!

 

foto: www.fcgroningen.nl

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.