Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

84 gasten online

Voorbereiding op bekerwedstrijd tegen Genemuiden: Lichte blessure voor Kieftenbeld

Ook de training van vandaag vond plaats op het kunstgrasveld van VV Haren. Waarschijnlijk door het toch wat aangenamere weer van vandaag, waren er heel wat meer toeschouwers op afgekomen. Ook vandaag kregen zij weer een pittige training voorgeschoteld. In vergelijking met gisteren miste Jeroen Veldmate, die ofwel ziek is ofwel met de beloften mee doet aan een toernooi in Duitsland. Hier stond tegenover dat we Kelvin Bossman weer eens op het trainingsveld mochten bewonderen, al was hij wel uitsluitend apart van de groep met de fysiotherapeut bezig. 

 

De training begon, zoals gebruikelijk, met een warming-up. Onderdeel hiervan was ook een oefening waarbij de spelers opgesplitst waren in twee groepen en de bal hard en zuiver moesten passen. De spelers lijken inmiddels wel aardig gewend aan het kunstgras, de oefening werd goed uitgevoerd.

 

Na deze oefening moest Tim Sparv zich bij Kelvin Bossman voegen om ook met de fysiotherapeut apart verder te trainen. Dit lijkt nog steeds voornamelijk uit voorzorg, aan Tim zelf was niet te merken dat hij ergens last van heeft. Jammer was wel dat Maikel Kieftenbeld na de warming-up last bleek te hebben van zijn enkel. Hij was weggegleden en moest zich laten verzorgen. Hierdoor was er een oneven aantal spelers voor de volgende oefeningen overgebleven en was er na het uitdelen van de hesjes één groep met 8 spelers en één groep met 9 spelers. Overigens viel ook vandaag uit de hesjesverdeling nog niets op te maken voor wat betreft de opstelling tegen Genemuiden. De volgende spelers kregen een rood hesje: Tadic, Andersson, Femi, Kunst, Ivens, Holla en Garcia (hieraan was als keeper Luciano gekoppeld). De gele hesjes waren voor Metaj, Stenman, Pedersen, Enevoldsen, Matavz, Hiariej, Bacuna en Granqvist (met hieraan als keeper Brian Van Loo gekoppeld).

Op een klein veld (iets minder dan de helft van het veld) werden korte partijtjes van 5 tegen 5 in wisselende samenstellingen gespeeld. Huistra liet de spelers gelijk weten dat er bij een verschil van meer dan vijf doelpunten 'een rondje extra' aan het programma toegevoegd zou worden. En aangezien de spelers hier nou echt niet van houden, was dus het zaak om er een gelijkopgaande wedstrijd van te maken. Het eerste doelpunt hebben wij mogelijk gemist, het zou dan een doelpunt van de rode hesjes geweest zijn. Na doelpunten van Femi en Matavz kwam Maikel Kieftenbeld even terug, kreeg een rood hesje en speelde één kort partijtje mee, om zich vervolgens nog een keer te laten behandelen en de training definitief te staken. Hij liet later overigens wel weten dat het 'wel goed komt', er is dus zeker geen sprake van een ernstige blessure. De verwachting is dan ook dat hij zeker mee kan spelen tegen Genemuiden. Door doelpunten van Pedersen en Matavz liepen de gele hesjes verder uit, voordat Garcia, Tadic en wederom Femi, die vandaag bijzonder goed op dreef was, iets terug konden doen. Na een korte rush van de gele hesjes (Hiariej, Pedersen en twee keer Stenman scoorden), trokken de rode hesjes de stand weer gelijk door doelpunten van Femi, Ivens en twee keer Tadic. Pedersen zette hier nog een doelpunt van de gele hesjes tegenover.

Op dat moment had Pieter Huistra het over een stand van 9-9, terwijl wij een stand van 8-9 in het voordeel van de gele hesjes geteld hadden. Wij zetten echter vraagtekens bij deze uitspraak van Huistra. Het laatste partijtje leverde namelijk nog twee doelpunten van Petter Andersson en één van Femi op (dus drie voor de rode hesjes), terwijl Matavz nog één keer scoorde voor de gele hesjes. Pieter Huistra had het na afloop echter over een eindstand van 11-11...

De training werd afgesloten met een een uitgebreid groot partijtje, dat door het afhaken van Sparv en Kieftenbeld met 9 tegen 8 gespeeld moest worden. Dit partijtje werd met dezelfde hesjesverdeling gespeeld, en wel op een veld dat iets groter dan de helft van het speelveld was. Ook hier viel weer op hoe goed Femi is in het afpakken van de bal! Ook liet Pedersen vandaag weer zien toch echt een zeer behendige speler te zijn. Het is te hopen dat hij de komende tijd blessurevrij blijft. Maar ook Tadic was vandaag weer een genot om naar te kijken. Naast zijn mooie acties, waarin hij bijna niet tegen te houden is, heeft hij ook een enorme werklust. En vandaag wist hij ook heel regelmatig het doel te vinden!

Ook in het grote partijspel werd redelijk veel gescoord. De eindstand was 3-3 door doelpunten van Tadic (2x) en Holla voor de rode hesjes en doelpunten van Enevoldsen, Hiariej (ook vandaag weer met een hard, geplaatst schot) en Matavz voor de gele hesjes. Bij een ruststand van 2-2 moest Stenman nog van hesje verwisselen en dus de rode hesjes ondersteunen.

Hiermee zat de training er voor vandaag weer op. Morgen zal tijdens de afsluitende training voor de wedstrijd tegen Genemuiden hopelijk meer duidelijkheid komen over de te verwachten opstelling. Wij zullen er ook dan weer bij zijn!

 

Fotoreportage van Eric Smit:

 

Stenman en Pedersen zijn op het trainingsveld verschenen

 

Huistra vertelt de spelers wat er vandaag op het programma staat

 

Warming-up

 

Erwin van de Looi en Pieter Huistra, onze hoofdcoach is goed geluimd

 

Uitleg van Huistra bij het passen

 

Tim Matavz

 

Andreas Granqvist

 

Er moet weer een doel worden opgehaald, heel even helpt Granqvist ook mee

 

Tim Sparv verlaat de groepstraining ...

 

... en voegt zich bij Kelvin Bossman en de fysiotherapeut

 

Even drinken om op krachten te komen

 

Volgens onze fotograaf lijkt het alsof Enevoldsen hier staat te (puntje puntje puntje )

 

Topberaad van Huistra, Van de Looi en Hesp: hoe doen de mannen het?

 

Shot uit de wedstrijd, Matavz aan de bal

 

Maikel Kieftenbeld moet helaas licht geblesseerd toekijken

 

Tom Hiariej rost de bal weg

 

Het zit erop, Jorrit Kunst zit er doorheen ...

 

... en ook bij Petter Andersson is het fitte er na de training helemaal af

 

Danny Holla krijgt nog wel een lachje op z'n gezicht

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.