Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

243 gasten online

Laatste training voor de bekerwedstrijd tegen Utrecht: Sparv fit, maar Huistra kiest voor Hiariej

De laatste training voor de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht, morgenavond in de Galgenwaard, werd vanmorgen op het TCN-trainingsveld achter de Mediacentrale afgewerkt. Tot vermoedelijk ieders opluchting was Tim Matavz gewoon aanwezig en lijkt hij in ieder geval morgen nog deel uit te maken van het elftal dat zal proberen een plaats in de halve finale van het bekertoernooi af te dwingen. Zelf konden wij niet aanwezig zijn, maar gelukkig ontvingen wij ook vandaag weer een mooi verslag van vaste trainingsbezoeker Wouter Pauwels en zoon Kevin. Zij weten onder meer te berichten dat Tim Sparv weer fit is, maar Pieter Huistra toch lijkt te kiezen voor dezelfde basisopstelling als afgelopen zondag tegen FC Twente. Inmiddels hebben wij ook nog een aantal foto's van Eric Smit toegevoegd.

 

"Om 10.15 kwamen de spelers aan op het trainingsveld. We telden 21 koppen, dus Tim Matavz is ook nog steeds aanwezig. We probeerden hem nog even uit te horen maar hij wil echt niets zeggen. Het enige wat hij uit brengt is:" Ik weet niet." Fredrik Stenman bevestigde dat er een club uit de Serie A in Italië interesse had, maar hij wilde niet vertellen om welke club het ging.

Bij Tim Sparv hebben we ook nog even geïnformeerd hoe het met hem gaat, en volgens hem is hij 100% fit. Dat was ook wel te zien op de training. Na de gebruikelijke uitgebreide warming-up werden er twee grote rondo's gemaakt. Daarbij ging het er weer ouderwets fanatiek en scherp aan toe, maar ook met veel lol onder elkaar. Het viel wel op dat Andreas Granqvist een paar keer naar zijn knie greep (en dan meer zijn knieholte). Hij vertelde na de training dat hij daar inderdaad wat klachten had, maar hij kan morgen gewoon meedoen.
 
Na de rondo's werden er diverse sprint oefeningen gedaan, waarbij steeds twee spelers tegen elkaar moesten sprinten. Luciano en Brian van Loo werden ondertussen weer stevig onder handen genomen door Ruud Hesp. Er werd daarbij veel op voorzetten getraind. Na een korte drinkpauze werd het interessant, want Pieter Huistra ging de hesjes verdelen voor een groot partijspel van 11 tegen 10 op een groot veld. Toch enigszins verbaasd zagen wij dat hij de gele hesjes uitdeelde aan dezelfde spelers die afgelopen zondag de basis vormden. Wij hadden toch wel verwacht dat hij met een andere basis zou gaan starten, namelijk met Tim Sparv als één van de twee controleurs. Dus gezien de hesjes verdeling van vanmorgen start FC Groningen morgen met de volgende basis tegen FC Utrecht:
 
Luciano
Kieftenbeld - Ivens - Granqvist - Stenman
Holla - Hiariej
Garcia
Enevoldsen - Matavz - Tadic
 
Tot ieder verrassing vandaag geen hesje voor Tim Sparv, wel voor Tom Hiariej
 
Ook de andere vaste trainingsbezoekers hadden verwacht dat Tim Sparv zou spelen in plaats van Tom Hiariej.
De tegenpartij werd gevormd door de volgende spelers:
 
v. Loo
Kunst - Lachman - Veldmate - Metaj
Bacuna - Sparv - Femi 
Pedersen - Andersson
 
Het ging er weer scherp en fanatiek aan toe, waarbij de zeer aanvallende rol van Tom Hiariej in dit partijspel opviel. De beste kans was ook voor Hiariej. Een snoeihard schot van hem kon door Brian van Loo nog net tegen lat aan getikt worden. Het viel eigenlijk best wel tegen dat de elf basisspelers maar weinig kansen creëerden tegen het tiental dat de tegenstander vormde. Er werd dan ook niet gescoord, maar laten ze dat dan maar bewaren voor morgenavond!
Tegen half 12 was de training afgelopen. Diverse spelers gingen voor zichzelf nog even door, zoals Holla en Kieftenbeld. Zij gingen met de poppen op vrije trappen oefenen. De poppen hadden er blijkbaar niet veel zin in, want ze waaiden steeds om door de wind. Sparv gaf vele voorzetten, waarbij Pedersen en Andersson de bal aannamen en afwerkten op de goal. Ivens, Tadic en Gracia bleven nog een lange tijd wat pielen met de bal, en Pieter Huistra had een heel lang gesprek met Skhodran Metaj, waarbij hij vele bewegingen voordeed. Tegen 12 uur was iedereen vertrokken en konden wij ook weer naar huis, waar de warme kachel lekker brandde, het was namelijk weer waterkoud op het trainingsveld. Maar de echte Die Hards blijven natuurlijk tot het einde!"
 
Op de website van FC Groningen valt verder het volgende te lezen over de wedstrijd van morgen:
"Dat de selectie in januari, op Koen van de Laak na, vrijwel fit is, geeft trainer Huistra veel keuzes. 'In vergelijking met afgelopen zondag vervangt Tim Sparv Leandro Bacuna bij ‘de achttien’. Ook Jeroen Veldmate en Jorrit Kunst zitten er niet bij. Het is goed en bemoedigend dat we over zo’n grote groep beschikken. Overigens wil ik een compliment maken aan de spelers die in belangstelling van andere clubs staan (Granqvist en Matavz – red.). Op hun inzet is niets aan te merken. Zij zijn even geconcentreerd met de wedstrijd van morgen bezig als de rest van de groep.'"
 

Rekken tijdens de warming-up
 
De spelers zonder hesjes krijgen instructies van Erwin van de Looi
 
Sparv in actie
 
Matavz heeft lol
 

Granqvist aan de bal

 

Uitlopen

 

Garcia en Luciano babbelen nog even na

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.