Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

128 gasten online

Training vrijdag 28 januari 2011: Voorbereiding op Heerenveen-uit is begonnen

Mogelijk basisplaatsen voor Andersson en Pedersen ten koste van Enevoldsen en García

Nadat de selectie gisteren de bekerwedstrijd tegen Utrecht ging nabespreken, moest de knop snel weer om. Zondag staat de o zo belangrijke Derby van het Noorden op het programma. Doordat het bijhouden van al het nieuws omtrent een eventuele transfer van met name Matavz op het moment erg veel tijd in beslag neemt, zal er deze keer geen uitgebreide voorbeschouwing op FCG Online komen. Wel zal er morgen een verslag van de afsluitende training komen, met hopelijk ook de te verwachten opstelling tegen Heerenveen. Jonas Ivens, Danny Holla en Thomas Enevoldsen zijn alle drie licht geblesseerd geraakt in die wedstrijd tegen Utrecht. Zaterdag zal moeten blijken of zij fit genoeg zijn voor de derby. Het drietal verliet de training vandaag vroegtijdig.

 

De training van vandaag kon niet zoals gepland op het TCN trainingsveld plaatsvinden. Het veld was bevroren, en dus moest er snel een vervangend kunstgrasveld worden geregeld. De laatste tijd maakt Groningen vaak gebruik van het kunstgrasveld van VV Haren, en ook vandaag werd de training naar dat veld verplaatst. Helaas werd dit niet op de website van FC Groningen vermeld, waardoor het ons niet lukte deze training te bezoeken. Gelukkig was onze fotograaf Eric Smit wel aanwezig in Haren. Hier zorgde ook vandaag voor mooie foto's, zodat we in ieder geval op beelden een goede indruk kunnen geven van wat er vanmorgen in Haren allemaal gebeurde.

 

Op Koen van de Laak na was iedereen vandaag aanwezig in Haren. Bij de twee keepers Luciano en Brian van Loo voegden zich Tim Matavz, Nicklas Pedersen, Petter Anderson en Dusan Tadic. Doel van de oefening was het trainen op voorzetten van Tadic en Andersson op Matavz en Pedersen. Dit duidt mogelijk op een tweevoudige verandering van de basis t.o.v. Utrecht-uit: Petter Andersson zou de plaats innemen van Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen die van Gonzalo García.

 

Zowel Matavz als Pedersen maakten een aantal mooie doelpunten, als dit zondag in Heerenveen een vervolg krijgt dan wordt het een legendarische middag!

 

Vervolgens voegden Andreas Granqvist, Fredrik Stenman en Tim Sparv zich bij het vijftal, en er werd nu op vrije schoppen getraind. Dit zou op nog een mutatie in het basiselftal kunnen duiden. De overige spelers trainden op balbehendigheid en balcontrole.

 

Een partij werd er vanmorgen niet gespeeld. De focus lag echt op balcontact, snel overpassen en standaardsituaties.

 

Zoals gezegd: Thomas Enevoldsen (bil), Jonas Ivens (lichte blessure, opgelopen in Utrecht, aard van de blessure onbekend) en Danny Holla (was een beetje stijf) gingen eerder dan de anderen naar de kant. Overigens gingen ook Granqvist en Stenman een kwartier vóór het einde naar binnen, maar hieraan moeten we verder geen waarde toekennen.

 

Ook aandachtige toeschouwers langs het bitterkoude veld waren de heren Nijland en Veldmate (Sr.).

 

Morgen zijn we present bij de afsluitende training voor Heerenveen-uit; check onze site voor een prognose van de vermoedelijke opstelling!

 

Hier de uitgebreide fotoreportage van Eric

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.