Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

55 gasten online

Training woensdag 2 februari 2011: selectie gaat vol vertrouwen laatste deel competitie in

Gelukkig, de transfer window zit erop en daar waar de selectie drie jaar geleden in deze competitievervalsende maand van drie dragende spelers werd ontdaan waarna het seizoen als een nachtkaars uitging, daar kon de afgelopen maand de interesse van diverse clubs worden gepareerd. We hebben alle spelers nog aan boord en kunnen, zeker na de galavoorstelling van jl. zondag tegen het aan gort gespeelde losse zand van Ron Jans, met veel vertrouwen het laatste deel van de competitie ingaan. Na een trainingsvrije dinsdag werd er vanmiddag weer fanatiek getraind op het TCN trainingsveld. Op de geblesseerde Koen van de Laak (kruisband), Petter Andersson (gekneusde meniscus) en Jorrit Kunst (maandag bij de beloften geblesseerd uitgevallen) na was iedereen present, en in diverse spelvormen werd een start gemaakt met het toewerken naar de volgende wedstrijd: Willem-II thuis.

  

Er waren weer aardig wat supporters op de training van Pieter Huistra, Erwin van de Looi en Ruud Hesp afgekomen. Onder hen niet alleen de vaste supporters die door weer en wind langs het trainingsveld zijn te vinden, maar ook de intermediair tussen club en supporters: Paul Zweverink. Overigens is ook Paul een frequente trainingsbezoeker, dus binnenkort hoef ik hem niet meer apart te noemen als ik het over de vaste bezoekers heb. Paul heeft zo zijn gedachten over het politieoptreden van enkele recente uitwedstrijden en de visie van de dienders der wet op eigen prestaties, en heeft nog een boel werk te verzetten om het ultieme doel - vrijheid voor supporters, altijd en overal - te realiseren of te benaderen.

 

Aanwezig op de training vanmiddag waren 20 spelers, van wie Hilal Ben Moussa alleen trainde. Hilal scheurde in augustus zijn kruisband waardoor zijn op dat moment amper begonnen seizoen er meteen opzat. Het grote talent, 18 lentes jong pas, richt zich nu op komend seizoen. Het gaat steeds beter met hem en gelukkig kan hij de voorbereiding op het komende seizoen wel meemaken. Laten we hopen dat hij na de zomer de sterren van de hemel gaat spelen, hij heeft het zeker in zich!

 

Gestart werd met een opdeling in viertallen, waarbij de snelle passing erin werd gehamerd. Dit soort trainingen werpen steeds beter hun vruchten af in wedstrijden, zoals in Heerenveen in extremis duidelijk werd. Wat hebben we genoten van het directe en snelle samenspel waardoor de Friese opponent compleet zoek werd gespeeld!

 

Op een gegeven moment werd de groep van 19 verdeeld in een groep van 11 en een groep van 10. Hieruit kon nog geen conclusie worden verbonden met het oog op de zondag in de Euroborg te spelen thuiswedstrijd, maar we geven de samenstelling van beide groepen natuurlijk wel:

 

Gele hesjes (10 spelers):

Van Loo, Enevoldsen, Femi, Ivens, Kieftenbeld, Lachman, Pedersen, Sparv, Tadic, Veldmate

 

Geen hesjes (9 spelers):

Luciano, Bacuna, García, Granqvist, Hiariej, Holla, Matavz, Metaj, Stenman

 

Er werd een wedstrijd van 10 tegen 9 gespeeld, wellicht vooruitlopend op de vertoning die de met intens genoegen bij bosjes rode kaartenstrooiende Kevin Blom zondag voor ogen heeft. Het lukte het team dat een man meer had wel erg gemakkelijk om de pot voor zich te beslissen. Het wedstrijdje duurde niet lang, maar het stond in no time 4-0 door doelpunten van Pedersen, Veldmate (minder soeverein optreden van Bacuna (gevolg: balverlies) werd afgesloten met een sneu tussen de benen van Granqvist doorspelen van de bal door Jeroen Veldmate), Enevoldsen (assist Tadic) en Kieftenbeld (assist Enevoldsen). Bij de hesjeslozen kreeg Tim Matavz een aantal aardige kansen, maar het doeltreffend verzilveren hiervan bewaart hij voor zondag.

 

Thomas Enevoldsen was goed op dreef vanmiddag en lijkt zijn goede vorm van vorig seizoen weer terug te hebben. Dit bleek ook uit het afwerkonderdeel dat na het partijtje werd gehouden. Dat er niet veel ballen van de aanvallers invlogen was ook een verdienste van Luciano, die goed stond te keepen.

 

Als we toch even een conclusie willen trekken uit de training van vanmiddag in relatie tot de wedstrijd van a.s. zondag, waarin Maikel Kieftenbeld geschorst is: Tom Hiariej speelde in het partijtje rechtsback, zoals hij afgelopen maandag ook al een uur rechtsback speelde in de competitiewedstrijd van Jong FC Groningen. Tom zal zonder twijfel de plaats gaan innemen van Kieftenbeld. Vóór hem speelde overigens Leandro Bacuna, wellicht vooruitlopend op een wisselbeurt zondag. We nemen aan dat Enevoldsen in de basis zal starten maar wie weet wordt Bacuna op enig moment ingebracht. Voor Petter Andersson komt Willem II immers nog te vroeg.

 

Het was een leuke, fanatieke training, waaraan de spelers vrolijk waren begonnen. Wellicht zijn ook zij blij dat duidelijk is hoe de selectie er uit ziet na het optrekken van de transfer window-kruitdampen. Het geeft zekerheid, er kan weer gefocust worden op het restant van de competitie. Alles is nog mogelijk, en met de instelling van afgelopen zondag moet elke tegenstander vrezen voor een pak slaag van jewelste, in thuis-én in uitwedstrijden! Wij hebben veel zin in de komende wedstrijden!

 

Aanvulling:

Hoe denken de supporters van FC Groningen over de Randstad in het algemeen en Studio Sport in het bijzonder?

De aanwezige supporters discussieerden vanmiddag verhit over het zondag door de NOS compleet negeren van de proteststoet van FC Groningen-supporters naar Heerenveen en het hopeloos samenvatten van Studio Sport van de galavoorstelling, later in het stille - op het uitvak na - stadion van Heerenveen. De conclusie was: in de Randstad heeft men schijt aan Groningen. Treffend werd opgemerkt dat dit in de jaren 40-45 wel anders was ('toun kwaam'n ze hier wel om te vreet'n') en dat we de aardgaskraan richting het westen maar eens moesten dichtdraaien. Ook de optie van het heractiveren van het ijzeren gordijn, maar dan westelijk van Overijssel, om vervolgens de Afsluitdijk op te blazen werd gelanceerd. Onze columnist, Mlaz Corbier, wijdde onlangs een legendarisch schrijven aan de geforceerd op Amsterdam gefocuste NOS. Voor wie zijn column in de hectische transferwindow gemist heeft: klik hier!

 

Foto's van de training van woensdag 2 februari 2011 van Eric Smit:

 

Maikel Kieftenbeld en Thomas Enevoldsen komen aan op het trainingscomplex

 

... net als Tim Matavz, het grootkapitaal van FC Groningen

 

Ruud Hesp, Gonzalo García en Femi zijn goed geluimd

 

Warming-up

 

Wedstrijdbeeld

 

Wedstrijdbeeld, Luciano redt

 

Hilal Ben Moussa, de lach is terug, zijn herstel vlot goed

 

De partij wordt geanalyseerd

 

De training zit erop, de spelers verlaten moe en bezweet het veld

 

Danny Holla poseert met een grote fan van hem

 

Pieter Huistra heeft weer een pittige training gegeven

 

Dusan Tadic, soms serieus ...

 

... maar soms ook niet!

 

Reageren? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.