Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

77 gasten online

Training donderdag 3 februari 2011: Petter Andersson alweer terug op het veld

Goed nieuws voor alle aanhangers van Petter Andersson: de Zweed, die afgelopen zondag in Heerenveen met een gekneusde meniscus van het veld moest, kon vandaag alweer terugkeren op het trainingsveld. En ook al sloot hij natuurlijk nog niet bij de groep aan, hij hoefde zich niet tot loopoefeningen te beperken en was alweer fanatiek met een bal in de weer. Het zag er goed uit; we hoeven hem vast niet lang te missen! Verder was de middagtraining vooral eentje met een hoog lachen, gieren en brullen-gehalte. Pieter Huistra en Erwin van de Looi lieten hun veulens naar hartelust in de wei dartelen. Het plezier werd echter gekoppeld aan fel en scherp trainen, zowel tijdens de ochtend- als de middagtraining. Op naar Willem II in een stijf uitverkochte Euroborg!

 

Vrijdag en zaterdag zullen we de training zelf weer bezoeken; maar als wij er niet zijn hebben we altijd nog de heren Smit en Pauwels die, gewapend met pen, papier en geavanceerde fotoapparatuur, het TCN trainingsveld met hun komst verblijden. Graag vertrouwen we hun bijdrage van de trainingen van vandaag toe aan de wondere wereld van het World Wide Web!

 

Ochtendtraining donderdag 3 februari 2011:

Enevoldsen afwezig (pijnlijke hamstring); Kieftenbeld met teenklachten naar huis

Thomas Enevoldsen ontbrak vanwege een pijnlijke hamstring; na een kwartiertje trainen verliet Maikel Kieftenbeld het trainingsveld met teenklachten. De overigen waren in twee groepen verdeeld:

 

Aanvallende groep: García, Tadic, Bacuna, Pedersen en Matavz

Genoemd vijftal nam afwisselend de keepers Luciano en van Loo op de korrel.

 

Overigen: Stenman, Holla, Granqvist, Ivens, Sparv, Hiariej, Lachman, Veldmate, Metaj, Femi

Deze 10 spelers werden in twee groepjes verdeeld en trainden op het de bal snel rondspelen en hielden een soort partijtje.

 

Middagtraining donderdag 3 februari 2011:

Enevoldsen en Kieftenbeld nog steeds afwezig; Andersson keert terug op trainingsveld

 

Het volgende verslag van Wouter van de middagtraining vertrouwen we jullie graag toe: 

 

"Terwijl er op de website van FC Groningen vermeld stond dat de training om 14.30 uur zou beginnen kwamen de mannen al om 14.05 uur naar het TCN veld met Pieter Huistra, Erwin van de Looi en Jonas Ivens voorop. Langzaamaan kwamen ze allemaal aandruppelen en we telden 21 man.

 

We misten Maikel Kieftenbeld die met een blauwe teen niet kon trainen want hij kon geen voetbalschoenen aan en ook Thomas Enevoldsen was afwezig met lichte hamstringklachten maar dat lijkt geen gevaar voor a.s. zondag.

 

Goed nieuws was er ook want Petter Andersson was weer te zien bij de buitentraining en hij trainde samen met Hilal Ben Moussa en Yousouf Zinga en werden door sportfysiotherapeut Peter Eppinga onder handen genomen dus apart van de grote groep. En we moeten zeggen het was goed om te zien want Petter liep niet alleen rondjes maar oefende ook veel met de bal en werd niet gespaard. Dus zijn blessure valt gelukkig heel erg mee.

 

De grote groep mocht eerst even lekker ouwehoeren met de bal en daarbij was er grote lol bij de heren. Zo deed Granqvist op handen en voeten een hond na en dat werd nagedaan door anderen. Een grote groep waaronder Luciano, Matavz, García, Femi en Bacuna probeerden van afstand de lat te raken en dat werd goedkeurend en lachend bekeken door Pieter Huistra. De heren hadden ook de grootste lol.

 

Daarna werd het tijd voor het serieuze werk en begonnen de mannen met de warming-up: een paar rondjes lopen en veel rek- en strekoefeningen. Luciano en Van Loo werden apart genomen door Ruud Hesp en flink onder handen genomen en de rest van de groep ging anders wat doen. Er werd een kring van acht spelers gemaakt die een bal in de hand hadden en de rest moest in de kring staan. De bedoeling was om door elkaar heen te lopen en dan moesten ze naar een man met bal in de hand lopen die hun de bal toegooide en dan de bal aannemen met de ene voet en met de andere voet terugspelen. Tussentijds werd er ook gewisseld en daarna werden nog vele oefeningen gedaan op die manier zoals: de bal op de knie aannemen en terugspelen, hoog springen en de bal terugkoppen en hard en strak inspelen en kaatsen en de bal aannemen en wegdraaien en iemand anders aanspelen.

 

Daarna moesten ze weer drie rondjes gaan lopen en werden de keepers erbij geroepen en die gingen om en om in doel staan en werd er geoefend op aanvalsvormen waarbij de opbouw van achteruit belangrijk was. Zo kregen Granqvist, Ivens, Lachman en Veldmate een rood hesje aan en Bacuna, Holla, Pedersen, Sparv en Tadic een geel hesje en bleven Matavz, García, Femi, Hiariej, Metaj en Stenman zonder hesje. De opbouw moest dus beginnen vanuit de posities van Granqvist en Ivens waarbij Huistra er tussen liep als stoorzender om zo de opbouw moeilijk te maken. Op die manier moest er een aanval worden opgezet en dan afwerken op de goal. Er werd steeds gewisseld met de opbouwers. Zo begonnen ze dus met Granqvist en Ivens en waren Lachman en Veldmate de laatste verdedigers en eindigden ze met Lachman en Veldmate als opbouwers en waren Granqvist en Ivens de laatste verdedigers. Er werd een paar keer gescoord door o.a. Stenman die Van Loo tussen de benen door passeerde maar ook Matavz en Bacuna vonden het net een paar keer.

 

Daarna moesten de heren weer een paar rondjes lopen en konden Granqvist, Holla, Stenman, Matavz, Sparv, Ivens, Tadic en Hiariej naar het stadion terwijl de rest moest blijven voor een partij van vijf tegen vijf op een heel klein veld. Daar werd aan de lopende band gewisseld en gescoord dat het niet allemaal bij te houden was en het notitiepapier te klein zou zijn geweest. Het viel deze training ook weer op hoe fel en scherp er weer getraind werd maar ook hoeveel plezier er in de groep is tijdens de training. Dat valt echt op in vergelijking met het vorige seizoen. Na ongeveer 1,5 uur was iedereen weer in de Euroborg en konden de mannen douchen en naar huis en genieten van een vrije avond."

 

Foto's ochtendtraining donderdag 3 februari 2011:

 

Maikel Kieftenbeld verlaat na een kwartier geblesseerd de training

 

Warming-up

 

Van Loo, Granqvist en Stenman

Sparv en Femi

 

Holla

 

Tim Sparv

 

Foto's middagtraining donderdag 3 februari 2011:

 

Sprinten aan het begin van de middagtraining

 

Luciano redt

 

Petter Andersson alweer terug op het trainingsveld

 

Ook de beloften Hilal Ben Moussa en Yousouf Zinga zijn op de weg terug

 

Tim Matavz kijkt wat zorgelijk

 

Een zeer tevreden Tim Sparv

 

Groepsbespreking

 

Petter Andersson: vermoeid, maar gelukkig weer present

 

Dollen!

 

 

 

García moet van alles dragen en heeft het zwaar

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.