Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

169 gasten online

Training woensdag 16 februari 2011: lichte blessures voor Tim Matavz en Gonzalo García

Na een trainingsvrije dinsdag werd er woensdagmiddag door de mannen van Pieter Huistra fanatiek toegeleefd naar de volgende competitiewedstrijd: de belangrijke pot tegen Roda JC die a.s. zaterdagavond om kwart voor negen in een zoals gewoonlijk volledig uitverkochte Euroborg begint. Afwezig waren Tim Matavz en Gonzalo García. Beiden hebben lichte blessures en waren in de sportschool achtergebleven om daar aan hun conditie te werken. Verzorger Henk Hagenauw verzekerde ons dat de kwetsuur van Tim Matavz geen gevaar betekent voor Roda-thuis, en ook de spierverrekking van García, maandagavond opgelopen bij de competitiewedstrijd van de beloften, zal hem vermoedelijk niet lang uit de running houden. 

 

Het was bepaald geen straf om vanmiddag aanwezig te zijn bij de training van FC Groningen. Er stond een lekker zonnetje boven het TCN trainingsveld en dit had enkele tientallen supporters aangetrokken.

 

Ze zagen - zoals gewoonlijk - een pittige training. Begonnen werd met een sprintsessie, waarna al vrij snel de hesjes werden verdeeld. Conclusies met betrekking tot mogelijke basisplaatsen voor de wedstrijd van zaterdag kunnen hieraan nu nog niet worden verbonden, maar we geven de verdeling van hesjes en hesjeslozen natuurlijk wel:

 

Gele hesjes: Femi, Granqvist, Hiariej, Lachman Pedersen, Sparv, Tadic, Veldmate

Geen hesjes: Andersson, Bacuna, Enevoldsen, Holla, Ivens, Kieftenbeld, Metaj, Stenman

 

Allereerst werden er viertallen gemaakt. Er werden vier linies van vier spelers opgesteld en elke speler van een bepaalde linie speelde strak en hard in op een speler in de volgende linie. Dit werd in een snel tempo doorgevoerd en Huistra en Van de Looi coachten hierbij intensief mee.

 

Afgesloten werd met een uitgebreide en intensieve partijvorm van hesjes tegen niet-hesjes, maar dan niet negen tegen negen (bovenstaande achttallen werden aangevuld met de keepers Van Loo en Luciano), maar in kleine deelsamenstellingen. Zo zagen vier spelers van de ene ploeg zich geconfronteerd met twee spelers van de andere ploeg en was de opdracht dat het viertal deze overtalsituatie doeltreffend moest afronden. We zagen Nicklas Pedersen hierbij een aantal malen achter elkaar prachtig en bekeken scoren. Aan de andere kant lukte het Shkodran Metaj, toch niet echt een gelouterde aanvaller, om een paar doelpunten te maken, hierbij dankbaar gebruik makend van het een paar maal wegglijden van zijn opponent, niemand minder dan Andreas Granqvist.

 

Ook de situatie van vier tegen drie werd getraind en nog een paar varianten. Eén en ander werd dynamisch doorgevoerd met steeds wisselende samenstellingen, werkelijk een genot om naar te kijken!

 

Gezegd moet worden dat Thomas Enevoldsen zijn exotisch gekleurde schoenen thuis had achtergelaten of in de open haard heeft gedirigeerd. De Deen verscheen met witte schoenen met zwarte strepen, we waren positief verrast.

 

Petter Andersson, normaal gesproken trainend met een wollen muts op, was vandaag één van de eersten om zijn trainingsjack uit te trekken, hij had vandaag kennelijk een warmbloedige dag en trainde gedreven. Hij lijkt zijn goede invalbeurt van afgelopen zondag te willen doortrekken en aast wellicht op een basisplaats tegen Roda JC, voor de tien-positie vinden we onze Zweed bij uitstek geschikt en we zouden ons kunnen voorstellen dat Pieter Huistra Andersson eens vanaf minuut één laat beginnen. Wie herinnert zich nog zijn magistrale optreden op die plek tegen Vitesse, in december van het vorige jaar! Wij allemaal toch!


Tom Hiariej scoorde ook nog, vrijstaand voor Brian van Loo, maar de lange keeper leek hierbij met een soort panna-goal verrast te worden.

 

Zoals gezegd - Gonzalo García en Tim Matavz waren er vandaag niet bij op het trainingsveld. García schijnt vorige week door zijn ziekte 3,5 kg lichaamsgewicht kwijtgeraakt te zijn. Gevoegd bij de spierblessure die hij nu heeft en de conclusie lijkt aannemelijk dat hij zaterdag tegen Roda JC net als afgelopen zondag tegen De Graafschap buiten de wedstrijdselectie gehouden zal worden. Zijn absentie zal beter zijn op te vangen dan een afwezigheid van Tim Matavz, maar zoals het nu lijkt is zijn blessure geen beletsel om zaterdagavond te kunnen spelen. Gelukkig maar, want het is dun gezaaid met spitsen in de selectie van Pieter Huistra. Norair Mamedov is de enige andere spits pur sang die we kunnen bedenken (Pedersen is geen diepe spits, vinden we), maar Mamedov trainde vandaag niet mee. We zijn benieuwd of hij deze week net als vorige week weer bij de A-selectie gehaald zal worden.

 

We sluiten af met een mooie fotoreportage van Eric Smit:

 

Maikel Kieftenbeld, Danny Holla en Jonas Ivens hebben lol

 

Tim Sparv kijkt wat bedenkelijk

 

Maikel Kieftenbeld

 

Tom Hiariej, Leandro Bacuna, Jeroen Veldmate en Shkodran Metaj

 

Sprintsessie aan de rand van het trainingsveld

 

Materiaalman Jan, zoals altijd paraat

 

Petter Andersson in duel met Thomas Enevoldsen

 

Wedstrijdbeeld

 

Wedstrijdbeeld

 

Wedstrijdbeeld

 

Wedstrijdbeeld

 

Thomas Enevoldsen mikt secuur

 

De training zit erop, Andreas Granqvist dolt met Luciano

 

Tot slot uitlopen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.