Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

62 gasten online

Training woensdag 23 februari 2011: Kieftenbeld afwezig;

Stenman en Matavz hervatten training; García, Tadic en Luciano in grootse vorm

Vanmorgen werd er een prachtige training afgewerkt in de Euroborg. In tegenstelling tot gisteren waren praktisch alle spelers van de eerste selectie present. Afwezig waren alleen Femi, Petter Andersson en Maikel Kieftenbeld. Terug op het trainingsveld daarentegen waren Tim Matavz en Fredrik Stenman. Beiden worden niet overhaast gebracht. Matavz trainde een half uurtje mee en Stenman ongeveer een uur. In bloedvorm staken Gonzalo García, Luciano en Dusan Tadic. Er werd zeer dynamisch getraind, waarbij de nadruk op snelheid, aanbieden en lopende mensen lag. Er is duidelijk lering getrokken uit Roda-thuis. Op naar Feyenoord!

 

 

 

Aanvulling: Femi blijkt een spier te hebben gescheurd in zijn linkerkuit, zo schrijft RTV Noord.

 

 

Aanvankelijk waren maar weinige supporters bereid de kou in te duiken om hun momenteel ietwat geplaagde toppers van FC Groningen aan het werk te zien. Na enige tijd bestormde echter een grote groep vakantievierende jeugd de tribune. De gewaardeerde minder validen van de NOVO hadden zich toen al prinsheerlijk op de eretribune genesteld. Kids en NOVO zagen Pieter Huistra en Erwin van de Looi hameren op de manco's die met name in de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Roda JC aan het licht zijn gekomen. In alle trainingsvormen lag de snelheid zeer hoog. Spelers moesten zich steeds aanbieden, er moest diepte worden gezocht en in maximaal twee keer balcontact per speler moesten de vijandelijke linies ontrafeld worden. De tactiek met snelle, lopende mensen werkte heel erg goed. Met name García en Tadic voelen zich hierbij als een vis in het water en scoorden aan de lopende band. Bij tegenstoten had Luciano de ene na de andere geweldige redding in de aanbieding, kortom - ook hij pakt de kritische geluiden richting zijn persoontje op een goede manier op.

 

Aanwezig vanochtend op een goed bespeelbare Euroborg-grasmat waren beide keepers, Luciano en Van Loo, en de volgende 15 spelers:

 

Bacuna, Enevoldsen, García, Granqvist, Hiariej, Holla, Ivens, Lachman, Matavz, Metaj, Pedersen, Sparv, Stenman, Tadic, Veldmate

 

Afwezig zoals gezegd waren Femi (daar waar hij zaterdagavond nog op geen enkele zichtbare blessure betrapt kon worden, daar loopt hij inmiddels behoorlijk 'mank' en is nu wel degelijk geblesseerd), Petter Andersson (zaterdag tot onze spijt al snel uitgevallen met opnieuw een knieblessure, wij kennen de diagnose nog niet) en Maikel Kieftenbeld. Wat de jonge Kieftenbeld mankeert weten we niet, ook gisteren ontbrak hij - samen met vele anderen - op de training in Haren.

 

Edit: RTV Noord schrijft nu het volgende:

 

FC Groningen-trainer Pieter Huistra kan de komende tijd niet beschikken over Femi. De middenvelder viel afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Roda JC uit met een kuitblessure. Femi blijkt een spier te hebben gescheurd in zijn linkerkuit.

 

Begonnen werd met een oefening waarbij er snel op elkaar ingespeeld moest worden. De spelers waren continu in beweging en leken kris kras door elkaar heen te lopen, maar er zat natuurlijk wel een systeem in. Pieter Huistra coachte hierbij zeer actief, zoals we dit al zo vaak gezien hebben dit seizoen.

 

Nadat er een korte drinkpauze werd ingelast hield Tim Matavz de training voor gezien en vertrok richting kleedkamers. We hadden hem vandaag nog niet terug verwacht op het veld en hopen dat Feyenoord-uit niet te vroeg komt voor hem, maar we hebben toch wel goede hoop. Inmiddels waren de hesjes verdeeld en werd er in de volgende oefening de nadruk gelegd op snelheid en lopende spelers, met name als ze niet aan de bal zijn. Zeg maar de Roda-variant, die zaterdagavond akelig efficiënt bleek. De ploegen waren als volgt samengesteld:

 

Gele hesjes: García, Granqvist, Holla, Lachman, Metaj, Stenman, Tadic

Geen hesjes: Bacuna, Enevoldsen, Hiariej, Ivens, Pedersen, Sparv, Veldmate

 

Tim Sparv was overigens de enige speler die in korte broek op het veld was verschenen, maar in Finland worden temperaturen als de huidige Nederlandse natuurlijk als subtropisch ervaren.

 

In deze trainingsvorm moesten spelers snel zijn, zuinig zijn op balbezit, zich steeds aanbieden en slim zijn. De balcirculatie was hoog (de bal mocht maar 1-2 keer geraakt worden) en we zagen een als herboren trainende Gonzalo García. Hij was in topvorm vandaag en lijkt er alles aan te doen om zich in De Kuip in de basis te willen spelen.

 

Pieter Huistra onderbrak het gebeuren een aantal malen om de uitvoering nog wat te optimaliseren, maar veel aan te merken had hij niet - de spelers pikten het allemaal heel goed op. Andreas Granqvist was ook fanatiek bezig en reageerde op de inmiddels bekende manier toen hij een keer weggleed - met zijn hand woedend op de grasmat slaan.

 

Dezelfde Granqvist toonde zich, toen er een doel moest worden opgehaald, weer een uitmuntend delegerend aanvoerder en liet de anderen het zware werk doen, terwijl hij er zelf als een vorst naast liep. Prachtig!

 

We waren nu aangekomen aan het laatste onderdeel van de training -  een partij van zeven tegen zeven. Tim Matavz was inmiddels terug uit de catacomben en heeft het slotonderdeel vanuit de dug-out bekeken. Fredrik Stenman liet de partij aan zich voorbij gaan en ging naar binnen - ook voor hem geldt dat we blij waren dat hij er weer bij was, en in het uur dat hij meetrainde konden we hem niet betrappen op zich ontzien of anderszins passief gedrag - kortom, hij herstelt goed van zijn knieblessure van zaterdag en zal er tegen Feyenoord ongetwijfeld weer bij zijn.

 

De partij van zeven tegen zeven werd op een half veld gespeeld. Luciano werd bij de bovengenoemde groep met de gele hesjes ingedeeld, en Van Loo bij de andere groep. Om de groepen in evenwicht te brengen droeg Leandro Bacuna in twee van de vier partijtjes een rood hesje en maakte deel uit van de ploeg die balbezit had; Nicklas Pedersen nam het rode hesjes halverwege de partij van hem over.

 

Daar waar Brian van Loo wat minder op dreef was, daar stak Luciano in een grootse vorm. Hij was lange tijd onklopbaar en toverde de ene na de andere redding uit zijn hoge hoed. Na afloop van de training werd hij dan ook door een aantal medespelers gefeliciteerd. Terecht. Als Luciano dit doortrekt, dan komt dit de rust in de verdediging ten goede en dan gaat hij weer punten pakken voor FC Groningen. Hij hoefde slechts éénmaal te vissen, maar het ziedende schot van Thomas Enevoldsen was dan ook werkelijk onhoudbaar.

 

Het doelpunt van Enevoldsen bleek voor de hesjesloze ploeg niet meer dan een eretreffer, want ze werden met maar liefst 5-1 verpletterd. De grote zege kunnen we met name toeschrijven aan een in een geweldige vorm stekende Gonzalo García. Hij was onvoorstelbaar actief, zette diverse prachtige combinaties op met Dusan Tadic en was een plaag voor zijn tegenstanders. In deze vorm kan Pieter Huistra zondag absoluut niet om hem heen en zal de excentriekeling ongetwijfeld op de tien-positie posteren. Hetzij achter Tim Matavz, hetzij achter Pedersen mocht de Sloveen toch nog niet inzebaar zijn.

 

Echter: Gonzalo moet dit natuurlijk wel doortrekken en bv. vrijdag en zaterdag ook zijn stinkende best doen op de training. Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

 

Het scoreverloop was als volgt:

 

1-0 Darryl Lachman (assist Gonzalo García, dit alles in 2e instantie, Van Loo had aanvankelijk fraai gered)

2-0 Gonzalo García (strafte een fout van Van Loo af)

3-0 Dusan Tadic (rondde een mooie aanval over de schijven Pedersen-García fraai af, met rechts nog wel)

3-1 Thomas Enevoldsen (schoot strak en hard in, onhoudbaar voor Luciano, uit een snelle spelhervatting van Van Loo)

4-1 Dusan Tadic (assist Gonzalo García)

5-1 Danny Holla (assist Gonzalo García)

 

García had bijna nog een keer gescoord, maar zijn verwoestende uithaal werd door Jonas Ivens op miraculeuze wijze van de lijn gehaald. De rode plek op z'n lichaam zal ongetwijfeld tot medio volgende week zichtbaar zijn...

 

We zagen in de partij hele mooie, snelle aanvallen; Pieter Huistra zal ongetwijfeld erg tevreden zijn geweest over het optreden van zijn mannen vandaag in de koude Euroborg, waar een snijdende wind blies maar de supporters warm werden gemaakt door het spel van de FC.

 

Als beloning voor de goede voorstelling mochten de gele hesjes uitlopen en moesten de gekleineerde tegenstanders nog wat sprintoefeningen doen.

 

Morgen wordt er niet getraind, maar vrijdagochtend en zaterdagmiddag wel. Wij proberen mee te pikken wat we kunnen, want we zijn erg benieuwd naar bv. de definitieve inzetbaarheid van Tim Matavz en Fredrik Stenman, of Kieftenbeld snel weer kan aansluiten en of García en Tadic het dan nog steeds op hun heupen hebben. Kortom, tot later deze week!

 

Foto's van Eric Smit, die met een nieuwe, blitse lens ten tonele was verschenen en nu nóg mooiere plaatjes kan schieten!

 

Warming-up

 

Warming-up

 

Eerste oefening, veel ballen, veel snelheid

 

 

García had er zin in vandaag

 

Thomas Enevoldsen

 

Pieter Huistra, betrokken als altijd

 

Het is schoolvakantie deze week - op naar de training van FC Groningen!

 

Beeld uit de volgende oefening

 

 

Mien Plek-bord, nog niet geheel uitverkocht

 

De medische staf kijkt toe

 

Net als de heren van de NOVO

 

Pieter Huistra is ook materiaalman

 

Drinkpauze

 

Tim Matavz kijkt toe vanuit de dug-out

 

Tim Sparv, een bikkel in korte broek

 

Gonzalo García, in topvorm op blauwe schoenen

 

Beeld uit de partij

 

 

Nicklas Pedersen heeft het rode hesje van Leandro Bacuna overgenomen

 

De ploeg zonder hesjes is afgedroogd en moet nog wat extra trainen

 

Ruud Hesp ruimt ook wat op

 

De ploeg met de hesjes loopt uit

 

Dusan Tadic deelt na de training handtekeningen uit aan zijn jeugdige fans

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.