Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

91 gasten online

Training maandag 7 maart 2011: Derde competitienederlaag op rij dreunt na op trainingsveld;

Petter Andersson, Gonzalo García en Tim Matavz nog steeds afwezig

Het was vanmiddag bepaald geen maandagse uitlooptraining zoals we zo vaak zien na een wedstrijd in het daaraan voorafgaande weekend. Er werd veel gepraat, zowel in de catacomben vóór de training als ook op het trainingsveld. Duidelijk is dat de thuisnederlaag van gistermiddag tegen Heracles Almelo als een mokerslag is aangekomen, niet alleen bij de supporters van FC Groningen maar ook bij de spelers van de Trots van het Noorden. Conclusie van de spelers: het is een mentale kwestie. Natuurlijk, we staan nog altijd vijfde - een plek waarvoor we vóór het begin van dit seizoen blind getekend zouden hebben - maar na drie opeenvolgende nederlagen, met de onthutsende doelcijfers van 3 vóór en 13 tegen, neem Pieter Huistra terecht het woord crisis in de mond. Dit geldt niet voor Norair Mamedov, die vandaag een goede indruk achterliet op het TCN trainingsveld en als beloning deze week bij de eerste selectie blijft meetrainen.

 

Wouter Pauwels was vanmiddag aanwezig op het TCN trainingsveld en zond ons het volgende verslag:

 

"Op de website van FC Groningen stond dat er om 11.30 uur een bespreking/training zou zijn. Het gebeurt meestal een dag na de wedstrijd dat er eerst een bespreking is en daarna volgt dan de training. Meestal is die bespreking maar een half uurtje of zo maar vanmorgen duurde het iets langer. Om 13.00 uur kwamen de spelers en technische staf pas naar het TCN veld voor de training, dus de bespreking duurde toch gauw een 1,5 uur vanmorgen en ik denk dat het ook wel nodig was naar aanleiding van de resultaten van de laatste vier wedstrijden. Vele vaste trainingswatchers waren het er vandaag ook over eens: prima eerste helft gespeeld gisteren en we hadden met 2 of 3-0 voor moeten staan met de rust en dan kom je door een lucky goal van Heracles op 1-1 en het vertrouwen is weg.

 

Op de training misten we weer Tim Matavz, Petter Andersson en Gonzalo Garcia; de rest was van de partij. Meestal een dag na de wedstrijd stelt de training niet zo veel voor, het is een zogenaamde uitlooptraining, maar vanmiddag was het toch iets anders. Na de gebruikelijke warming-up en het rekken en strekken werd er wel een partij gespeeld door de meeste spelers. Thomas Enevoldsen, Nicklas Pedersen en Andreas Granqvist deden daar niet aan mee: deze heren deden alleen een beetje loop- en rek- en strekwerk en toen gingen Thomas en Nicklas al weer terug naar het stadion, maar Andreas had op het veld een zeer lang gesprek met Pieter Huistra terwijl Erwin van de Looi de training deed. Wel ruim een half uur waren Huistra en Granqvist aan het praten en toen bleef Andreas nog even het partijspel bekijken en ging toen ook naar binnen. Het viel wel op dat hij aardig stijf liep en bij navraag had hij iets last van de rug van de beuk die hij gisteren in de eerste helft kreeg.

 

Het partijspel dat ging toch weer lekker fanatiek en er werd gespeeld in 7 tegen 7 met de daarbij de volgende groepen:

 

Gele hesjes: Van Loo, Ivens, Holla, Sparv, Mamedov, Kieftenbeld, Stenman

Tegenpartij: Luciano, Bacuna, Hiariej, Tadic, Veldmate, Metaj, Lachman

 

Het was met deze partij de bedoeling om elkaar hard in te spelen en er werd gekeken of de veldbezetting wel in orde was. Er werd niet veel gescoord, maar wel viel op een prachtige goal van Mamedov. Daarna mochten de basisspelers van gisteren uitlopen en terug naar het stadion en de rest die bleef nog voor een oefening afwerken op de goal.

 

 

Nog even een praatje gemaakt met Jonas Ivens en hem ook gevraagd hoe het mogelijk is dat een wedstrijd zoals gisteren zo ineens kan kantelen: de eerste helft heer en meester en daarna was het over en uit terwijl Heracles toch weinig had in te brengen, en hij gaf daarop als antwoord dat het een probleem is dat als er wat tegenzit dan gaan de koppies naar beneden en dan is het gebeurd dus echt een mentale kwestie. Jonas zegt ook dat hij ook vond dat er in het eerste half uur prima werd gespeeld en dan krijg je zo'n lucky goal tegen en dat werkt niet goed in de koppies van veel spelers.

 

De beide keepers gingen niet terug naar het stadion maar deden ook mee. Er werd in verschillende vormen geoefend op het afwerken en Brian van Loo en Luciano hadden het best druk. Een speler kreeg de bal toegespeeld en een ander moest dan verdedigen en als men dan scoorde dan kreeg men daar punten voor en de verdediger die het scoren niet kon verhinderen kreeg minpunten. Het viel wel op dat Mamedov met enkele prachtige acties bij alles wat hij op doel schoot een doelpunt maakte en hij had dan ook de meeste punten. Ook Danny Holla was erg actief en scoorde o.a. met een schitterende stift terwijl Kieftenbeld hem moest verdedigen. Na ruim een uur en kwartier mochten ook deze heren uitlopen en terug naar het stadion en was de training alweer voorbij.

 

Pieter Huistra had op de tribune nog een interview met iemand van de NOS en zo was de maandag weer om. Na de training nog even met Mamedov gepraat en die gaf aan dat hij bij de eerste selectie blijft deze week en morgenmiddag ook niet meedoet als de beloften een oefenwedstrijd spelen tegen FC Emmen op Corpus den Hoorn. Sommige mannen vonden dat de scheidsrechter met die mooie naam Gözübüyük niet goed had gefloten maar Erwin van de Looi vond dat die beste man een goede wedstrijd had gefloten en dat we hem niets kwalijk konden nemen voor de nederlaag."

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek!