Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

188 gasten online

Hiariej neemt basisplaats van De Roover over

De vermoedens van gisteren zijn waarheid geworden: in de thuiswedstrijd van morgen tegen FC Utrecht zal Tom Hiariej de rechtsbackpositie vervullen. Sepp de Roover moet met een plek op de bank genoegen nemen. Ook Morten Nordstrand zal morgen in de Euroborg niet aan de aftrap verschijnen. Wel maakt hij, gezien zijn vertoonde spel op de training van vandaag, vermoedelijk een grote kans op een invalbeurt.

 

RTV Noord had gisteren op nogal achterbakse wijze de primeur weten te vergaren. Vanaf de naast de Euroborg gelegen woontoren waren beelden van de besloten training gemaakt, waarop te zien was dat Tom Hiariej tijdens het partijspel een hesje droeg en als rechtsback fungeerde. Ook door het na de training met Ron Jans gevoerde en ronduit belachelijke interview had Ron Jans zijn humeur niet laten bederven: Om tien uur stond een vrolijke trainer tegenover een evenzo vrolijke spelersgroep en wees nog even naar de woontoren. Dit was de aftrap voor een ca. 80 minuten lange gevarieerde training op een zonovergoten TCN trainingsveld.

 

Na de gebruikelijke rondjes om warm te lopen, werden de spelers in drie groepen onderverdeeld en begonnen met een oefening waarbij het ging om strakke passing. Het feit dat Lovre bij het groepje Zonneveld, Jansen, Garcia, Lachman en De Roover was geplaatst, strooide de trainingsbezoekers aanvankelijk nog wat zand in de ogen. Er werd onderling al gemompeld dat Lovre wellicht toch ten koste van Nordstrand uit de basis zou verdwijnen (Nordstrand zat namelijk bij de zekere basisspelers Pedersen, Enevoldsen, Van de Laak, Femi en Holla), maar al in de volgende oefening, waarbij uit voorzetten van rechts en links op doel afgewerkt moest worden, werd Lovre alweer nadrukkelijk betrokken bij de "basis". Tom Hiariej en Koen van de Laak leverden de voorzetten vanaf rechts, Fredrik Stenman en Thomas Enevoldsen deden hetzelfde vanaf links, en vooral Morten Nordstrand wist uit deze voorzetten herhaaldelijk op schitterende wijze te scoren.

 

Derde onderdeel van de training was een partijtje op een klein veld, met 6-6 en 5-5 spelers. Hierbij speelden Van Loo, Granqvist, Hiariej, Enevoldsen, Femi en Pedersen tegen Ter Wielen, Sankoh, Stenman, Lovre, Holla en Van de Laak. In het andere partijtje speelden de wissels tegen elkaar, en ook hier viel weer de trefzekerheid van Morten Nordstrand op, hij scoorde maar liefst drie keer. Waar de wisselspelers nog een tijdje doorgingen, sloot de basis de training af met een rondo, waarbij er veel gelachen werd. Kortom: de sfeer in de groep is goed en alles wijst erop dat de spelers vertrouwen hebben in een goede afloop morgen. Op naar het linker rijtje!

 

Tot slot nog goed nieuws voor iedereen die onze goedlachse keeper Luciano een warm hart toedraagt: Nadat hij de training van vandaag apart van de groep met de fysiotherapeut begon, werkte hij later voor het eerst weer een echte keepertraining met Ruud Hesp af. Op basis hiervan mogen we toch wel concluderen dat Luciano nu echt op de weg terug is!

 

De opstelling voor morgen tegen FC Utrecht ziet er als volgt uit:

 

pedersen

enevoldsen - lovre - van de laak

holla - femi

stenman - granqvist - sankoh -hiariej

van loo