Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

We hebben het eerder vanmorgen geplaatste trainingsverslag aangevuld met een aantal wetenswaardigheden, en wij denken er nu klaar voor te zijn! Morgenmiddag zullen vele trouwe supporters op pad gaan om de mooiste club van de wereld uit het dal te schreeuwen. Come on FC, laat het morgen gebeuren!

 

Doelt Norair Mamedov met zijn laatste tweet op Twitter op een basisplaats? Kort na de training schreef hij:

Thuis, rusten.. Cant wait till 2morrow

 

Training donderdag 10 maart 2011: Norair Mamedov start tegen Utrecht mogelijk in de basis

Afgaande op de training van vanochtend, de laatste die vóór het cruciale duel van FC Groningen van morgenavond in en tegen Utrecht werd gehouden, start Norair Mamedov morgenavond in de basis. Het opdraven in de spits van het 19-jarige talent, die ook vanochtend weer behendig en bliksemsnel over het veld vloog en aan de basis stond van het enige doelpunt, gaat ten koste van Nicklas Pedersen. De Deen reageerde zichtbaar teleurgesteld toen hij in de derde en laatste trainingspartij van de basis naar de reserves moest doorschuiven, terwijl Mamedov, die in Armenië is geboren maar al 12 jaar in Nederland verblijft en ook de Nederlandse nationaliteit heeft, de omgekeerde weg maakte: van de wissels naar de basis. Pedersen baalde en zonderde zich wat af - het was dus niet zomaar een experiment dat Huistra uitprobeerde. Op dat moment had Mamedov al de assist gegeven op Danny Holla, die bekeken Luciano passeerde. Mamedov, Holla en Gonzalo García behoorden tot de actiefste en beste spelers op de training. Slechts Mamedov lijkt dit beloond te zien met een basisplaats, want vooralsnog lijkt Pieter Huistra vast te houden aan Tom Hiariej als controleur en Leandro Bacuna op de tien-positie achter de diepe spits. Tim Matavz ontbrak op de training en zal tegen Utrecht ongetwijfeld niet van de partij kunnen zijn.

 

De vermoedelijke opstelling van FC Groningen morgenavond in Utrecht:

 

Mamedov

Tadic - Bacuna - Enevoldsen

Sparv - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

De ploeg die in de derde partij tegen bovenstaand elftal speelde was als volgt samengesteld:

 

Pedersen

Andersson - García - Post

Femi - Holla

Metaj - Veldmate - Lachman - Kunst

Van Loo

 

Uit bovenstaande elf personen zal dus de reservebank van zeven spelers worden samengesteld. Wij houden het op Van Loo, Metaj, Veldmate, Lachman, Femi, Holla en Pedersen. Het is afwachten of de van een blessure en ziekte terugkerende García toe is aan een rentree bij de wedstrijdselectie. Op grond van de training van vandaag zeker wel, maar wij gaan er niet over :-)


Edit:

FC Groningen maakte later vanmiddag op de clubsite bekend dat Femi nog niet aan de groep wordt toegevoegd. Danny Post zal wél bij de groep van achttien spelers worden getrokken. De FC schrijft verder: "Petter Andersson, Oluwafemi Ajilore en Jorrit Kunst zitten nog niet bij de selectie. Het trio speelde afgelopen dinsdag wel 45 minuten in een oefenduel van Jong FC Groningen, maar zullen eerst maandag nog hun opwachting maken in datzelfde Beloftenelftal. De selectie is nagenoeg gelijk aan die van afgelopen zondag. Danny Post vervangt Jeffrey Rijsdijk bij de achttien."

 

Toen Hiariej zijn man liet lopen, Mamedov er vandoor ging en afgaf op Holla die prima scoorde - toen legde Huistra het spel meteen stil. Dat was een goede zet, omdat FC Groningen de laatste tijd na tegendoelpunten het hoofd immers meteen liet zakken. Ook voerde Huistra een lang gesprek met de beide centrale verdedigers, Granqvist en Ivens. Wij hopen dat hij hen heeft meegegeven dat er beter gecoacht moet worden, want van beiden was vanochtend verbaal maar weinig te merken.

 

Inmiddels staan er zes (!) spelers van FC Groningen op scherp en hebben we binnenkort ongetwijfeld met schorsingen te maken, zeker nu ene Ruud Bossen morgenavond is aangewezen om de pot van ons te fluiten en de wedstrijd ongetwijfeld extreem kort zal houden en zeker niet op een hem uitfluitend thuispubliek zal zitten te wachten. Mogelijk deert een uitvak dat zich tegen hem keert iets minder. Het is dan ook goed te constateren dat op Koen van de Laak na iedereen praktisch fit is, zodat schorsingen aardig zijn op te vangen. Blessureleed heeft ons in het verleden geregeld opgebroken in de tweede helft van de competitie. Niet dat we nu volledig zonder blessures zijn - kijk naar Tim Matavz - maar het had allemaal een stuk erger gekund! 

 

 

Aanvulling op bovenstaand trainingsverslag

De trainingssessie van vanochtend zullen we nog even aan een nadere analyse onderwerpen. Inmiddels weten we van de Groninger Gezinsbode dat Nicklas Pedersen ook niet 100% fit is en wellicht om die reden in het derde trainingspartijtje zijn basishesje moest inleveren. Wim Masker schrijft: "Spits Nicklas Pedersen is een twijfelgeval.Trainer Pieter Huistra laat Nicklas Pedersen alleen starten wanneer hij honderd procent fit is. Daar was vanochtend nog geen sprake van. De Deen heeft zelf wel aangegeven te willen starten."

 

Wat we over Pedersen nog wel even kwijt willen is dat hij opeens een aardige tackle op de bal inzette, op zich niks bijzonders zou je zeggen, maar het is bepaald niet een actie die tot het standaard-repertoire van de Deen behoort. We waren dan ook positief verrast dat ook Nicklas de mouwen eens wilde opstropen.

 

In de beide eerste partijtjes was de opstelling steeds dezelfde, dus met Pedersen in plaats van Mamedov. Danny Holla behoorde in alle gevallen tot het niet-basisteam en hij was daar één van de smaakmakers, samen met Mamedov en García. Hij was ook aardig fel, zoals hij zondag tegen Heracles in zijn invalbeurt ook was. Huistra zal vrijdag echter ongetwijfeld voor Tom Hiariej gaan kiezen. Een Hiariej in vorm is de beste optie om op het verdedigende middenveld naast Tim Sparv te zetten, maar ja - daar wringt de schoen - Tom verkeert bepaald niet in topvorm. Laten we hopen dat bij hem de ommekeer komt in de Galgenwaard.

 

Goed bezig in het basisteam waren Thomas Enevoldsen en Leandro Bacuna. Enevoldsen was fanatiek en had oog voor zijn medespelers die hij een paar maal met mooie passjes bereikte, en Bacuna wist zich een paar kansen te creëren. Goed, ze werden niet benut, maar hij ging er tenminste wel voor.

 

Al met al hield de vorm van de basis (met Pedersen) echter niet over, en de mutatie (Mamedov ten koste van de Deen) was een logische in onze ogen. Laat het morgen maar zien, kerel!

 

Gonzalo García stak ook in een prima vorm, maar ja - hij is nog altijd niet volledig blessurevrij. Het zit bij hem aan de voorkant van het bovenbeen, helemaal boven in het been naast de heup. Hij gaf aan dat hij met sommige bewegingen helemaal geen last had en als hij later dezelfde beweging maakt dat het er weer in schiet. Volgens hem kan het nog wel even duren voordat hij weer 100% fit is. Erg jammer, want in de fases dat hij geen last had vanmorgen was hij meteen één van de beteren.

 

Fotoreportage van de training van donderdag 10 maart 2011 van Eric Smit:

(betreft gedeelte van de training met Pedersen getooid in een basishesje)

 

training 10-3 908 (Small)
training 10-3 915 (Small)
training 10-3 925 (Small)
training 10-3 928 (Small)
training 10-3 929 (Small)
training 10-3 931 (Small)
training 10-3 936 (Small)
training 10-3 940 (Small)
training 10-3 946 (Small)
training 10-3 947 (Small)
training 10-3 953 (Small)
training 10-3 954 (Small)
training 10-3 975 (Small)
training 10-3 989 (Small)
01/14 
start stop bwd fwd

 

 

Dan  nu nog een enkel woord over onze tegenstander! Daar waar wij een reeks van drie nederlagen op rij hebben ingezet, daar denkt Utrecht de punten met uitsluitend gelijke spelen te kunnen binnenhalen. De laatste zes wedstrijden eindigden allemaal in een puntendeling, en Utrecht-trainer Ton de Chatinier zegt dan ook dat er vrijdag twee ploegen tegenover elkaar staan die de reeks waarin ze zitten de nek willen omdraaien.

 

Aan de kant van FC Utrecht moet Alje Schut verstek laten gaan. De man met de Groningse voornaam is tijdens het bekerduel tegen FC Twente door etterbak Janko in z'n gezicht geslagen en heeft daarvan nog steeds last. Nana Asare, Jacob Mulenga en Erixon Danso kunnen ook niet meedoen, maar Ismo Vostermans kan ondanks een gebroken neus wél gewoon opdraven, mogelijk met een fraai masker. Diezelfde Vostermans was na afloop van de zoëven genoemde bekerpot tegen Twente door nota bene doldrieste 'supporters' van de Tukkers in elkaar gebeukt, maar de gebroken neus zal een andere oorzaak hebben.

 

Du Chatinier worstelt al een tijdje met de invulling van de tien-positie, en morgen kon die wel eens door Ricky van Wolfswinkel moeten worden ingevuld. Moeten, want Van Wolfswinkel speelt daar niet graag , maar zijn trainer heeft daaraan geen boodschap. Du Chatinier op FCU Fans: "Asare is onze nummer één. Met hem zet je meer druk naar voren. Maar Nana is vanaf september aan het kwakkelen. Het is een lastige positie om in te vullen, omdat je er liefst ook een speler hebt die met zijn rug naar de tegenstander kan spelen. Duplan heeft het een periode goed gedaan op tien, maar wel op zijn manier. Van Wolfswinkel ook." "Rick vindt het niet prettig om daar te spelen", weet ook de trainer. "Maar hij heeft vanaf die plek wel het meest gescoord. Gaat zelf diep richting de goal of geeft een prima steekpass, zoals op De Kogel zondag." Als Frank Demouge vrijdag fit is, lijkt Van Wolfswinkel in de rug van de bonkige spits te moeten spelen. "Dat kan een optie zijn", zo gaf Du Chatinier aan.

 

De FC zal moed putten uit het feit dat de spelers van de thuisclub hun buik meer dan vol hebben van de erbarmelijke staat waarin de grasmat van de Galgenwaard verkeert. Enkele reacties op Soccernews van enkele enigszins gefrustreerd overkomende spelers van FC Utrecht:

 

Schut: "Eigenlijk heb ik hier nog geen ploeg goed zien voetballen de laatste tijd. De mat is er echt ongelooflijk beroerd aan toe."

Strootman: "Als je een bal inspeelt, is het maar fifty-fifty of-ie ook goed aankomt of ergens onderweg wegschiet. Je moet constant corrigeren."
 

Als bij Utreg de komende nacht de hormonen goed opspelen, dan zit er zeker een overwinning in voor het momenteel ietwat kwakkelende Grunn. Immers, naar Argentijnse trainersideologie is het zich onthouden van voortplantingstaferelen een adequete voorbereiding op een voetbalwedstrijd. Wij citeren trainer Pedro Troglio van Argentinos Juniors: "We hebben het er een maand geleden over gehad en alle spelers hebben hun huiswerk gedaan. Ze eten verstandig en hebben weinig seks."

 

Wij gaan er een einde aan breien. Er zijn voor morgen twee scenario's denkbaar: FC Groningen begint bang aan de wedstrijd, komt snel op achterstand en wordt vervolgens zoek gespeeld waarna ondergetekende, samen met een paar honderd andere fans, een lange, lange avond en nacht tegemoet gaan. OF: de spelers van de Trots van het Noorden pikken het goed op, beginnen à la Heerenveen-uit fel aan de wedstrijd, zetten vanaf het begin druk naar voren en dan nemen we de punten zeker mee naar Stad en Ommeland, want een wonderploeg is dat Utrecht niet.

 

Ik hou me vast aan scenario 2, want ik wil graag met een smile een gebalde vuist door het weekend gaan, plezier hebben aan allerlei voetbaluitzendingen, in de wetenschap dat wij de punten al op zak hebben. Want er is toch niks mooiers dan zelf winnen en concurrenten elkaar kapot te zien spelen?

 

Kortom: Forza Grunn, en voor morgen: Forza Mamedov!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek!