Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

490 gasten online

Training dinsdag 15 maart 2011: Andreas Granqvist ontbreekt met kuitblessure

Vanmiddag werden voor de training op het TCN trainingsveld 17 spelers opgetrommeld. Onder hen de 18-jarige Hilal Ben Moussa. Dit talent revalideert van een kruisbandblessure en zou vandaag aan de groepstraining van het eerste elftal meedoen. De schrik sloeg hem, overige spelers en supporters om het hart toen hij in zijn 'verkeerde knie' iets hoorde knappen en met tranen in de ogen naar de kant moest. Gelukkig viel het allemaal mee en was hij snel terug op het veld en heeft nog wat gelopen. Niet gezien hebben we vandaag Petter Andersson, Andreas Granqvist, Tim Matavz en Nicklas Pedersen. Granqvist ontbrak net als gisteren vanwege een kuitblessure, waarvan wij niet weten hoe erg deze is. Wel aanwezig waren Danny Holla en de morgen jarige Luciano. Beiden zijn voor de wedstrijd van zaterdag echter geschorst. Op de training van vanmiddag vormden Tim Sparv en Tom Hiariej het duo controlerende middenvelders, en leverde het trio Noriar Mamedov, Leandro Bacuna en Femi de spits en de tien-positie voor NAC-uit. Gonzalo García trainde ook fanatiek mee, maar zal er zaterdag nog niet bij kunnen zijn. 

 

Granqvist ging gisteren in een vraaggesprek met het Zweedse Fotbollskanalen in op de huidige situatie bij FC Groningen. Hij blijft rustig maar zegt dat het duidelijk is dat de spelers van de FC momenteel niet happy zijn. Bij hem zijn er ook wat twijfels: ook al is het aantal van 14 tegendoelpunten in vier wedstrijden niet alleen de schuld van de verdediging, de verdediging moet de boel wel dichthouden. Hij zegt dat er ook wat te naïef de aanval is gezocht toen de ploeg een paar maal met één of twee doelpunten verschil achterstond. Granqvist is vandaag overigens opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel tegen Moldavië, dat op 29 maart a.s. wordt gehouden. Andreas zal vanwege de schorsing van Olof Mellberg en de blessure van Daniel Majstorovic ongetwijfeld in de basis starten. Granqvist zegt erg naar de wedstrijd uit te zien (over een blessure werd gisteren in het vraaggesprek niet gesproken). Ondanks de blessure van linksback Behrang Safari is Fredrik Stenman voor deze interland niet opgeroepen. Voor de gehele Zweedse selectie, met o.a. Alexander Gerndt van Helsingborg: klik hier.

 

Zoals hierboven al gezegd ontbraken vanmiddag niet alleen Petter Andersson, Tim Matavz en Nicklas Pedersen, maar net als gisteren ook Andreas Granqvist. De Zweed heeft last van zijn kuit. Omdat gisteren gezegd werd dat hij en Danny Holla (die er vandaag wel weer bij was) vanwege ‘licht pijntjes’ ontbraken, nemen we voorlopig aan dat ook de blessure van Granqvist niet al te ernstig is. Morgen is een trainingsvrije dag; we hopen hem derhalve donderdag weer te zien. Mocht hij er dan wéér niet zijn, dan wordt het tijd voor lichte paniek. Nu zijn we slechts verbaasd (slechts lichte pijntjes en dan twee dagen achter elkaar niet trainen??)

 

Net als Danny Holla was ook Gonzalo García er weer bij. Aan de manier van trainen van García was niet af te zien dat hij door een bovenbeenblessure wordt geplaagd, maar dit gold ook voor vorige week. Hij behoorde eind vorige week tot de beteren op de training, maar kon geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie voor Utrecht-uit.

 

Vanmorgen hebben de heren een sessie in het krachthonk moeten ondergaan, en vanmiddag werd het TCN trainingsveld opgezocht.

 

David de Vries van Voetbal International was vanuit Arnhem, waar hij het vreemdelingenlegioen van Vitesse heeft bekeken, doorgereden naar Groningen, en constateerde dat het hier een stuk kouder was en ook veel minder zonnig dan elders in het land. En hij heeft gelijk, het was fris vanmiddag.

 

Shkodran Metaj liet zijn gezin, dat gisteren met één telg is aangegroeid door de geboorte van Eliva Eliza Metaj, even voor wat het was en trainde dapper mee. Op het eind van de training vuurde hij bij het afwerken nog een keer genadeloos raak, kortom - Sko heeft niet al zijn energie puffenderwijs bij het geboorteproces achtergelaten.

 

Na de warming-up werd de groep in tweeën verdeeld. Beide groepen speelden een rondo, van oudsher een geliefd onderdeel voor de spelers. Hilal Ben Moussa, die juist vandaag vanaf het begin mocht meedoen met de A-selectie, ging opeens naar de grond, hij had zich verstapt en greep naar zijn knie. Het spel in beide rondo’s werd stilgelegd, want iedereen weet dat Hilal een zware tijd achter de rug heeft nadat hij in augustus zijn kruisband had gescheurd. Met de herinneringen aan Petters vrijwel identieke blessuregeschiedenis nog scherp op het netvlies dacht iedereen dat het weer mis was met dit grote talentje dat dit seizoen vervroegd was doorgestroomd van de A-junioren naar de beloften. Ook Hilal dacht aan het ergste, hij voelde iets knappen in zijn rechter knie en ging met tranen in de ogen naar de kleedkamers, nadat Pieter Huistra hem nog een hart onder de riem had gestoken. De schrik zater ook bij de overige spelers goed in, maar groot was de blijdschap toen Ben Moussa na vrij korte tijd alweer terugkeerde. García verwelkomde hem hartelijk en iedereen klaarde weer op.

 

Ben Moussa bemoeide zich verder niet meer met de groepstraining en ging nog wat apart trainen.

 

De groepen waren na Hilals vertrek als volgt samengesteld:

 

Groep 1:
Enevoldsen, Hiariej, Holla, Ivens, Kieftenbeld, Sparv, Stenman, Tadic

 

Groep 2:
Bacuna, Femi, García, Kunst, Lachman, Mamedov, Metaj, Veldmate

 

Er viel bij de rondo nog een slachtoffer te betreuren: Thomas Enevoldsen ging naar de grond nadat hij de bal snoeihard op een plaats had gekregen waar met name het mannelijke gedeelte van de bevolking de bal ongaarne ingeramd krijgt. Gelukkig voor hem en zijn eventuele aanwezige kinderwensen kon hij de training echter vervolgen.

 

Na de rondo’s stond er een afwerkoefening op het programma. Dit speelde zich af vlak vóór de dug-outs, kortom vlak voor de neuzen van de toeschouwers, en het was genieten geblazen: Van Loo, die het stokje de komende weken mag overnemen van de geschorste Luciano, en onze boksende Braziliaan hadden hun handen vol.

 

Aan de rechterkant zorgden Kieftenbeld en daarvóór Kunst en Enevoldsen voor de aanvoer naar de spitsen; aan de linkerkant waren het Stenman en vóór hem Metaj en Tadic. De voorzetten mocht het viertal Bacuna, Femi, García, en Mamedov afwerken. Dit ging natuurlijk met wisselend succes, maar het viertal wist het doel met zekere regelmaat te vinden. Met name een kopdoelpunt van Gonzalo García was er eentje om in te lijsten.

 

De spelers pepten elkaar goed op en het zag er goed uit. Dit zag ook Pieter Huistra, die het had over een goede kwaliteit van de opgezette aanvallen.

 

Als we kijken naar het viertal afwerkers, dan was dat weer verdeeld in twee tweetallen die om de beurt mocht samenwerken (zeg maar eentje als tien en eentje als spits):

 

Eerste tweetal: Bacuna en García
Tweede tweetal: Femi en Mamedov

 

Omdat gisteren door verzorger Henk Hagenauw gezegd werd dat o.a. García nog een aantal weken uit de running is, zou je kunnen denken dat zaterdag tegen NAC Femi op tien speelt en Mamedov als spits. Gisteren speelde Femi bij de beloften echter op zes, kortom als controleur naast Sparv. Het is dus nog te vroeg om nu al iets te kunnen zeggen over de verwachte opstelling van komende zaterdag als er wéér een cruciaal duel op het spel staat.

 

De training van vanmiddag was prima, laten we hopen dat de scherpte deze week wél kan worden doorgetrokken naar de rest van de week en eindelijk weer tot een resultaat in de competitie gaan leiden! Want de reeks waarin we nu zitten is een bedenkelijke.. We hebben nu vier maal op rij verloren en in het verleden deden we het slechts drie keer nóg erger: in 1973 en in 1989 scoorden we een reeks van vijf nederlagen op rij en in 1974 eentje met zes zeperds achter elkaar. Geen series waarin het seizoen 2010-2011 prominent moet worden opgenomen...

 

David de Vries, FC Groningen-watcher van Voetbal International, was er ook weer

 

Hilal Ben Moussa verlaat met sportfysiotherapeut Peter Eppinga het trainingsveld

 

Stuivertje wisselen: Brian van Loo komt, de geschorste Luciano gaat

 

Het afwerk-viertal vanmiddag: García en Bacuna, en Mamedov en Femi

Twee van hen starten zaterdag in de basis tegen NAC, maar wie?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.