Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

Training donderdag 17 maart 2011:

Andreas Granqvist lijkt hersteld van kuitblessure; Norair Mamedov mag hopen op basisplaats

Vorige week gingen we zo nat als een gieter met onze voorspelling, maar we denken wederom dat Norair Mamedov zaterdag in de uitwedstrijd bij NAC Breda in de basis zal starten, bij gebrek aan Tim Matavz, die de hele week nog niet heeft kunnen trainen. Petter Andersson, Gonzalo García, Nicklas Pedersen en ook Andreas Granqvist trainden vanochtend echter alles mee. Aangezien de medische staf van de FC eerder deze week aangaf dat we nog een paar weken niet op Matavz, García en Pedersen kunnen rekenen, verwachten we dit drietal zaterdag dus niet bij de wedstrijdselectie, maar Granqvist kan gewoon vanaf minuut één spelen. Hij gaf zelf aan van zijn kuitblessure hersteld te zijn.

  

Het verslag is aangevuld met een wat uitgebreidere beschrijving van de training en met foto's van Eric Smit

 

De plaatsen van de geschorste Luciano en Danny Holla worden hoogst waarschijnlijk ingenomen door Brian van Loo en Tom Hiariej. Weliswaar speelde Femi afgelopen maandag bij Jong FC Groningen op de zes-positie, dus als rechter controlerende middenvelder, maar hij kon toen bepaald geen potten breken. Meer dan een plaats op de bank lijkt er vooralsnog niet in te zitten.

 

Leandro Bacuna speelde vanmorgen nadrukkelijk vóór het duo controleurs, wat erop duidt dat hij zaterdag in Breda op tien zal spelen. Aangezien Pieter Huistra in een bespreking met de vermoedelijke basisspelers Van Loo, Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman, Hiariej, Sparv en Bacuna (Tadic en Enevoldsen zaten in een ander groepje maar lijken zeker van een basisplaats) ook Norair Mamedov betrok, denken we dat het er nu echt van gaat komen: wij verwachten de aalgladde Mamedov zaterdag in het Rat Verleghstadion als spits in de basis.

 

Laten we nog wel een slag om de arm houden: ook morgen wordt er nog getraind. Bovendien was de uiteindelijke basis van de met 1-0 verloren uitwedstrijd bij FC Utrecht eentje waarop werkelijk in geen enkele training getraind was. Mocht deze procedure zicht voortzetten, dan kunnen we beter stoppen met het lanceren van op trainingen gebaseerde voorspellingen. Desondanks:


Prognose van de opstelling van FC Groningen tegen NAC Breda op grond van de training van donderdag:

 

Mamedov

Tadic - Bacuna - Enevoldsen

Sparv - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Van Loo

 

Aanvulling op de training van donderdagochtend:

 

Aanwezig vandaag waren 21 veldspelers, en maar liefst drie keepers. Luciano heeft immers wel een paar weken vrijaf van competitiewedstrijden, maar zeker niet van noeste trainingsarbeid. In actie komen in wedstrijdverband zit er voorlopig echter niet in, vandaar dat beloftenkeeper Leonard Nienhuis de komende tijd op de bank zal beginnen. Brian van Loo, onze tweede keeper, vervangt Luciano natuurlijk op het veld bij absentie van de Braziliaan.

 

Twee oefeningen zijn het vermelden waard. Eerst eentje met negen gele hesjes, drie rode hesjes en negen spelers zonder hesje. Zij speelden een rondo. De verdeling was als volgt:

 

Gele hesjes (9): Bacuna, Enevoldsen, Femi, Granqvist, Ivens, Lachman, Post, Rijsdijk, Tadic

Rode hesjes (3): Andersson, Holla, Sparv

Geen hesjes (9): García, Hiariej, Kieftenbeld, Kunst, Mamedov, Metaj, Pedersen, Stenman, Veldmate

 

De hele training zat Pieter Huistra er bovenop, zoals we hem het hele seizoen tijdens trainingen al kennen, in goede en in slechte tijden. Hij hamerde vandaag op automatismen, iets wat we de laatste tijd node missen in ons spel.

 

Vervolgens werden ook de keepers erbij gehaald en de 21 spelers werden opnieuw ingedeeld in drie groepen. Zij mochten het tegen elkaar opnemen waarbij steeds één groep mocht toekijken. Uit de niet toevallig gekozen samenstelling van deze groepen kunnen we onzes inziens enige conclusies verbinden aangaande de wedstrijd van zaterdag tegen het zo goed als failliete NAC Breda. Immers, het ging hierbij om het samenspel tussen een aantal linies. De groepen speelden als volgt:

 

Ploeg zonder hesjes (8 spelers):

 

Bacuna

Sparv - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Van Loo

 

Ploeg met gele hesjes (7 spelers):

 

Pedersen

Tadic - García - Enevoldsen

Femi - Holla

Luciano of Nienhuis

 

Ploeg met rode hesjes (9 spelers):

 

Mamedov

Rijsdijk - Andersson - Post

Metaj - Lachman - Veldmate - Kunst

Nienhuis of Luciano

 

Bij onze hierboven genoemde prognose van de opstelling zijn we ervan uitgegaan dat spelers als García en Pedersen zaterdag niet inzetbaar zijn. Dit zijn immers de uitlatingen van de medische staf van de FC zelf geweest. Echter, mochten beiden, of bv. alleen Pedersen, boven verwachting snel herstellen van hun blessures, tja dan spelen we tegen NAC toze spijt mogelijk toch zonder Mamedov. Pedersen krijgt in de spits dan mogelijk de voorkeur boven de naar een basisplaats hunkerende Mamedov. Zelf gaf Pedersen na afloop van de training aan dat het goed met hem gaat: hij vindt zichzelf 100% fit en vond dat hij zeker kan spelen tegen NAC. Over de recente verliespartijen was hij wel teleurgesteld maar stelde ook dat iedere club wel een mindere periode in het seizoen heeft en dat voor de FC dit nu wel sneu achter elkaar aan komt. Hij heeft alle vertrouwen in een goed competitieslot.

 

We moeten de training van morgen maar eens afwachten. Wij vonden het feit dat bij de ploeg zonder hesjes opeens Norair Mamedov bij de bespreking door Huistra werd gehaald erg opvallend, en blijven hopen op een Norair in de spits zaterdagavond!

 

Met wie het ook weer de goede kant opgaat is Petter Andersson. Hij traint weer alles mee, en vond dat hij afgelopen maandag in plaats van een helft best de volle 90 minuten had kunnen spelen voor Jong FC Groningen. Hou dit vol kerel!!

 

training 17-3 002 (Small)
training 17-3 006 (Small)
training 17-3 011 (Small)
training 17-3 012 (Small)
training 17-3 015 (Small)
training 17-3 019 (Small)
training 17-3 020 (Small)
training 17-3 023 (Small)
training 17-3 028 (Small)
training 17-3 031 (Small)
training 17-3 033 (Small)
training 17-3 035 (Small)
training 17-3 036 (Small)
training 17-3 039 (Small)
training 17-3 041 (Small)
training 17-3 042 (Small)
training 17-3 044 (Small)
01/17 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.