Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Training donderdag 24 maart 2011: Pittige training en nu een lang weekend vrij!

Nadat de selectie vanmorgen al een krachttraining had afgewerkt, mochten de spelers vanmiddag helemaal losgaan op het TCN trainingsveld achter de Mediacentrale. Bij afwezigheid van de internationals was er weer een aantal spelers van Jong FC Groningen opgetrommeld om er een normale groep van te maken. Zelf konden we training helaas niet bezoeken, maar gelukkig waren Wouter en Kevin Pauwels er wel. Zojuist ontvingen wij van hun een mooi verslagje van de training. 

 

Om 14.00 uur kwam Dusan Tadic als eerste naar het trainingsveld, met achter zich aan de heren Van de Looi en Huistra en keeperstrainer Henk Ritsema (bij afwezigheid van Ruud Hesp). Al snel volgden de overige spelers. De mannen hadden er blijkbaar zin in, want er stond een training gepland om 14.30 maar ze waren allemaal veel te vroeg.

 

Op de afwezige 6 internationals na waren er 18 spelers present op de training. Frederik Stenman kreeg van diverse mensen de felicitaties voor zijn transfer naar Club Brugge. Iedereen vindt het bijzonder jammer dat hij ons deze zomer gaat verlaten, maar iedereen gunt hem deze transfer wel. Ook zijn de meesten wel blij dat hij gekozen heeft voor Club Brugge en niet voor FC Twente!

 

Na het gebruikelijke warmlopen en de rek- en strekoefeningen, moesten de spelers in groepjes van 4 tegenover elkaar gaan staan. Ze moesten elkaar de bal hard en zuiver inspelen, en dit moest ook nog eens heel snel gaan. Daarna werd er een aantal hesjes verdeeld en werden er 2 rondo's gedaan. Toch wel één van de favoriete onderdelen van de meeste spelers. De spelers zijn uiteraard het liefst met de bal bezig, veel liever dan bijvoorbeeld steeds maar lopen. Er werden twee rondo's gedaan met in de eerste groep Garcia, Ivens, Stenman, Hiariej, Tadic, Andersson en Holla. Pieter Huistra stond bij deze groep fel en hard te coachen. De andere groep werd gecoacht door Erwin van de Looi en bestond uit Bacuna, Metaj, Ajilore, Post, Veldmate, Lachman, Mamedov en Kunst. De trainers lieten hun stem goed horen, want er moest in deze rondo veel van positie gewisseld worden en men moest elkaar ook hard en strak inspelen. Af en toe werd het even stilgelegd en gaven de coaches aanwijzingen.

 

Daarna verplaatste men zich naar het achterste gedeelte van het trainingsveld, en daar waren Harm en Jan (de materiaal mannen) niet zo blij mee. Als er een bal over de hekken werd geschoten, dan moesten de ballen namelijk weer uit het slijk en blubber gehaald worden. Gelukkig kregen ze hulp van Kevin, die speciaal zijn laarzen mee had genomen voor het geval dat, en dat was maar goed ook.

 

Er werd in 3 groepen tegen elkaar partij gespeeld met in de ene goal Luciano en in de andere Brian van Loo. De groepen werden als volgt ingedeeld:

Met rode hesjes: Kunst, Veldmate, Ajilore, Andersson en Bacuna;

Met gele hesjes: Stenman, Mamedov, Hiariej, Tadic en Lachman;
Zonder hesjes: Post, Ivens, Holla, Garcia, Metaj.


De partijen werden weer ontzettend fanatiek en geconcentreerd afgewerkt, en er werd ook heel lang op deze partijen getraind. Als eerste moesten de rode hesjes tegen de hesjeslozen spelen en de rode partij wist dit partijtje te winnen door 2 doelpunten van Petter Andersson. Daarna moesten de rode tegen de gele hesjes, en dat werd met 3-1 gewonnen door de rode hesjes. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Stenman die de bal snoeihard in de kruising knalde en Brian van Loo volstrekt kansloos liet.

 

Het ging er soms best hard aan toe, en diverse malen moesten de teams tegen elkaar uitkomen, en zo zagen we diverse schitterende goals van onder andere Garica , Andersson en ook Bacuna liet wat leuks zien. Als een groep had gewonnen kreeg men daar 2 punten voor, en zo werd door Huistra een klassement bijgehouden. Uiteindelijk was de rode ploeg de grote winnaar met de meeste punten. De heslozen hadden de minste punten en die mochten nog even met Huistra mee voor een goed gesprek terwijl de rest van de spelers uit mocht lopen. Het viel wel weer op dat er zeer fanatiek werd getraind en dat de spelvreugde er vanaf spatte. Goed om te zien, en dat geeft ook vertrouwen naar de volgende competitiewedstrijd thuis tegen VVV Venlo.

 

Na de training hebben we nog even geïnformeerd hoe het met de lichte blessures van Garcia en Andersson gaat, maar de heren waren erg tevreden. Garcia heeft nog lichte pijnklachten, maar dat is verder geen probleem. Hij kan er naar eigen zeggen best mee spelen. Misschien past het de FC wel dat er nu een interland periode is en de eerstvolgende wedstrijd pas op zondag 3 april gespeeld wordt. Alle geblesseerde spelers (behalve Koen van de Laak dan) zijn dan misschien weer helemaal fit en kunnen de rest van de competitie hopelijk weer mee doen. Wie weet is Tim Matavz dan ook weer beschikbaar, en kan hij werken om zijn totale productie van 15 treffers nog wat opvijzelen.  Nu zijn de heren eerst drie dagen vrij, ze hoeven zich maandag pas weer te melden voor de eerstvolgende training.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.