Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

311 gasten online

Training maandag 28 maart 2011: ondanks afwezigheid van internationals 17 man paraat!

We zitten midden tussen twee interlands in en dat betekent dat een zestal spelers van FC Groningen is uitgevlogen. Maikel Kieftenbeld is alweer terug, maar Andreas Granqvist, Tim Matavz, Tim Sparv, Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen zijn nog altijd in den vreemde. Op Koen van de Laak na was echter de rest van de eerste selectie van FC Groningen voltallig op het trainingsveld aanwezig, aangevuld met Norair Mamedov, die meer en meer bij het eerste elftal wordt betrokken. Het wordt eentonig maar we zagen weer een fanatieke training met een dito enthousiaste trainer Pieter Huistra die er weer bovenop zat. Als de Trots van het Noorden deze geestdrift weet door te trekken naar de rest van de week en zondag tot ontlading laat komen tegen VVV-Venlo, dan gaan wij een heerlijk middagje Euroborg tegemoet.

 

Vóór aanvang van de training waren we benieuwd wat voor training het vandaag zou worden. Zou de door absentie wat gehavende eerste selectie weer zijn aangevuld met een aantal spelers van Jong FC Groningen? In dat geval zouden we Jeffrey Rijsdijk even hebben kunnen vragen naar de ware betekenis van zijn laatste tweet. Vanmorgen schreef hij nl. om een uur of negen: "Gesprek..", waarna van de doorgaans zo twitter-fanatieke speler niets meer is vernomen, althans niet digitaal. Duidt dit op een mededeling van de clubleiding van FC Groningen dat de FC de optie om zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract met één jaar te verlengen niet zal lichten? Wij vrezen van wel.

 

Echter, er was slechts één belofte bij de eerste selectie getrokken, en wel coming star Norair Mamedov. We konden Jeffrey dus niet vragen naar zijn contractuele status.

 

We telden vanmiddag 17 man op het TCN trainingsveld en wel:

 

Andersson, Tadic (zoals gewoonlijk weer als allereerste present op de training), Stenman, Kieftenbeld, Holla, Ivens, Veldmate, Hiariej, Kunst, Lachman, Van Loo, Luciano, Bacuna, Femi, Metaj, García en Mamedov

 

De beide keepers moesten het doen zonder keeperstrainer, omdat Ruud Hesp een bijbaantje bij het Nederlands elftal heeft en zijn vervanger, Henk Ritsema, ook al niet full time in dienst van FC Groningen is maar naast zijn groen-witte job bouwvakker is. Wellicht dat hij vandaag geen snipperdag bij zijn steigervrienden kon opnemen. Gelukkig konden Van Loo en Luciano zich vandaag prima zelf redden.

 

Na de gebruikelijke rek- en strekoefeningen en het betere sprintwerk werd in viertallen strak en hard ingepasst. Pieter Huistra coachte gedreven mee en wist in zijn mannen het beste naar boven te halen.

 

Daarna werd het gezelschap opgesplist in twee groepen, die beiden een rondo gingen spelen. Per rondo waren er spelers met gele hesjes, hesjesloze spelers en spelers met rode hesjes. De spelers met de rode hesjes hoorden bij de groep die balbezit had.

 

Vervolgens werden beide groepen samengevoegd en het speelveld vergroot zodat er een grote rondo gespeeld kon worden. Het zag er prima uit, maar Huistra legde het gebeuren desondanks een aantal keren stil om de spelers op wat details te wijzen.

 

Opvallend vonden wij de snelheid van de oefeningen en het feit dat er maar zeer weinig balverlies werd geleden. De trainingsvrije tijd van drie dagen heeft de groep echt goed gedaan!

 

Als we toch twee kanttekeningen moeten plaatsen, dan noemen we Gonzalo García, die toch nog steeds wat last aan zijn rechter bovenbeen heeft. Hij heeft al een aantal competitiewedstrijden moeten missen, en ik steek mijn hand zeker niet in het vuur voor zijn inzetbaarheid a.s. zondag. Dit geldt ook voor die van Petter Andersson. Fysiek is hij weer helemaal in orde, maar hij torst naar mijn idee nog iets teveel negatieve energie met zich mee. Zelfs over een onbetekenend balverlies in een rondo kan de van zichzelf (te) veeleisende Zweed zich erg ergeren. Dit komt zijn spel natuurlijk niet ten goede. Het is allemaal een kwestie van opbouwen van zelfvertrouwen en als er iets is dat tijd kost, dan is dat het.

 

Het verdere trainingsprogramma in de aanloop naar VVV-thuis luidt als volgt;

 

ma

28 maart

13:00 uur

Training

TCN-veld

di

29 maart

14:30 uur

Training

TCN-veld

do

31 maart

10:00 uur

Training

TCN-veld

do

31 maart

14:30 uur

Training

TCN-veld

vr

1 april

10:00 uur

Training

TCN-veld

za

2 april

10:00 uur

Training

TCN-veld

 

Ook de sessie van morgenmiddag zal nog verstoken zijn van internationals, maar vanaf donderdag kunnen we ze weer in Grunn bewonderen. Of de geblesseerde Matavz en Pedersen dan ook weer inzetbaar zijn staat nu nog in de sterren!

 

Foto's van de training van vanmiddag van Eric Smit (en twee van schrijver dezes die gebruik maakte van een (citaat Eric) 'min apparoat'):

 

1 (Small)
2 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0079 (Small)
tn_DSC_0099 (Small)
tn_DSC_0117 (Small)
tn_DSC_0119 (Small)
tn_DSC_0125 (Small)
tn_DSC_0157 (Small)
tn_DSC_0163 (Small)
tn_DSC_0168 (Small)
tn_DSC_0169 (Small)
tn_DSC_0171 (Small)
tn_DSC_0172 (Small)
tn_DSC_0173 (Small)
01/20 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.