Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

137 gasten online

Training dinsdag 29 maart 2011: met de zomertijd zijn ook de korte broeken weer terug

Ook vandaag werd er weer een pittige training afgewerkt op het trainingsveld achter de mediacentrale. Het was de laatste training zonder onze internationals die nog bij hun nationale elftallen zitten om al dan niet vanavond een wedstrijd te spelen. Morgen heeft iedereen een vrije dag, en donderdag begint dan de echte voorbereiding op de belangrijke wedstrijd van zondag tegen VVV.

Gelukkig mochten we ook vandaag weer een trainingsverslag van Wouter Pauwels ontvangen, die ons trouw voorziet van alle wetenswaardigheden als wij er zelf niet bij kunnen zijn. Bedankt hiervoor! 

  

Met nagenoeg dezelfde spelers als gisteren, op Darryl Lachman na en met Hilal Ben Moussa, betraden de heren het trainingsveld op deze prachtige zonnige middag. Het viel wel op dat voor het eerst de korte broeken de boventoon voerden, al hadden een paar spelers (Holla, Veldmate, Femi) blijkbaar toch nog koude benen.

 

Henk Ritsema was er weer in de plaats van Ruud Hesp (die nog steeds bij het Nederlands elftal zit) op het veld om de keepers te trainen. Na de gebruikelijke warming-up en het rekken en strekken werden de manschappen naar het achterste gedeelte van het trainingsveld gedirigeerd. De toeschouwers die aanwezig waren mochten ook mee lopen om binnen de hekken het schouwspel te aantonen.

 

De eerste oefening was dat de heren van achteruit de bal hard naar iemand die schuin voor hun stond moest inspelen, en dat over 4 schijven. De laatste man die aan de bal kwam moest afwerken op de goal. Pieter Huistra legde er de nadruk op om elkaar nauwkeurig en strak in te spelen. De spelers stonden bij pionnen en als ze de bal aangespeeld kregen, dan moesten ze weglopen bij de pion en doen alsof de pion een tegenstander was om zo ruimte te maken voor hunzelf om goed aangespeeld te worden en de bal weer snel door konden spelen naar de volgende man.

 

Daarna werden er 4 groepen gemaakt die op een heel klein veld vele partijen tegen elkaar deden. De groepen werden als volgt ingedeeld.
Groep 1 : Bacuna, Stenman, Kieftenbeld
Groep 2 : Tadic, Ivens, Hiariej
Groep 3 : Ajilore, Mamedov, Andersson, Kunst
Groep 4 : Holla, Metaj, Garcia, Veldmate

 

Groep 1 en 2 speelde vele korte partijen tegen elkaar en ook de groepen 3 en 4 deden dat. Het waren korte maar heftige partijen met veel inzet van de spelers en waarbij we weer enkele schitterende doelpunten te zien kregen. Er waren zelfs momenten van spelers die je niet vaak ziet zoals Michael Kieftenbeld die tot twee keer toe met een lobje Luciano verraste. Danny Holla scoorde ook met een schitterend stiftje en Fredrik Stenman poeierde de bal met grote snelheid zuiver in de kruising. Ook Tom Hiariej scoorde prachtig door een hakbal achter zijn standbeen langs. Skhodran Metaj wilde op een gegeven moment ook een hakje achter het standbeen langs doen, maar al wat hij raakte was geen bal maar wel de benen van Jorrit Kunst. Niets ernstigs, Jorrit kon gewoon verder trainen, maar het was wel een komisch gezicht. Brian van Loo had enkele echt geweldige reddingen in huis en dat geeft weer een super goed gevoel naar zondag toe. Brian is er helemaal klaar voor, dat bleek vanmiddag wel.

 

Na ruim 1,5 uur trainen was het weer genoeg en konden we richting huis. Woensdag zijn de mannen vrij en donderdag krijgen ze twee trainingen voor de kiezen. Als het goed is zijn dan de internationals die vanavond nog moeten spelen weer aanwezig en kunnen we de balans opmaken of dat geen blessures heeft opgeleverd. Wie weet speelt Tim Matavz wel mee met Slovenië. Zal hij dan ook fit genoeg zijn om zondag zijn opwachting weer te maken in het eerste? Laten we het hopen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.