Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

133 gasten online

Training woensdag 13 april 2011:

Stenman en Enevoldsen ontbreken; Hiariej zaterdag wederom rechtsback?

Deze week zijn er tot nu toe twee trainingen geabsolveerd door de hoofdmacht van FC Groningen. Natuurlijk is het nog te vroeg om iets zinnigs te kunnen zeggen over de vermoedelijke opstelling van komende zaterdagavond, als er in de sfeerloze bak van Vitesse gespeeld moet worden, maar een paar interessante constateringen zijn zeker te maken. Zo trainde Fredrik Stenman afgelopen maandag apart, samen met García en Hilal Ben Moussa, en trainde vandaag uit voorzorg zelfs helemaal niet mee. Thomas Enevoldsen is ziek en moest beide trainingen laten schieten. 't Is echter nog maar woensdag, en tot zaterdag kan er nog veel gebeuren. Verder is de kans aanwezig dat Tom Hiariej zijn goede beurt van zondag, toen hij tegen ajax als rechtsback een prima partij speelde, bekroond ziet worden met een hernieuwd optreden als rechter verdediger. Dit zou dan ten koste gaan van Maikel Kieftenbeld, die na zijn schorsing wel weer speelgerechtigd is.

 

Wij beperken ons vandaag tot een korte impressie van de twee trainingen die deze week tot nu toe op het TCN trainingsveld werden gehouden.

 

Training maandag 11 april 2011

De groep was maandag nogal overzichtelijk vanwege de wedstrijd die Jong FC Groningen later die avond in de Euroborg speelde tegen Jong FC Twente en waarvoor diverse A-selectiespelers waren opgetrommeld (Luciano, Femi, Andersson, Veldmate, Lachman, Metaj) en Mamedov, die op papier nog een beloftenspeler is maar vaker wel dan niet meetraint met het eerste.

 

Eveneens absent was de zieke Thomas Enevoldsen. Fredrik Stenman, Gonzalo García en beloftenspeler Hilal Ben Moussa trainden apart. Wat Stenman precies mankeert weten we niet, we denken dat hij uit voorzorg gespaard wordt om mogelijk een (lies?)blessure te voorkomen.

 

Training woensdag 13 april 2011

Net als maandag was Thomas Enevoldsen afwezig. Nogmaals, het is nog maar woensdag - topsporters herstellen net even wat sneller van bv. een griepje dan wij, gewone stervelingen. Vooralsnog denken we dat de Deen zaterdag gewoon kan spelen.

 

Fredrik Stenman, maandag nog apart trainend, schitterde vanmiddag zelfs in z'n geheel door afwezigheid. Ook in dit geval zijn we niet pessimistisch. Onze noeste linksback was maandag vrolijk en leek bepaald niet ernstig geblesseerd. Morgen, donderdag, weten we wellicht meer over zijn fysieke gesteldheid.

 

Bovengenoemd zevental dat maandag ontbrak vanwege de wedstrijd van Jong FC Groningen was vanmiddag wel weer present. Eén van de meest interessante oefeningen vandaag was een sessie van aanvallers tegen verdedigers. Opvallend was dat er twee verdedigende linies werden uitgeprobeerd:

 

Verdedigingslinie 1:

Metaj - Granqvist - Ivens - Hiariej

 

Verdedigingslinie 2:

Kunst - Veldmate - Lachman - Kieftenbeld

 

Het opvallende is wat ons betreft niet de aanwezigheid van Shkodran Metaj in de eerste linie (bij afwezigheid van Fredrik Stenman is hij immers de aangewezen vervanger), maar wel de aanwezigheid van Tom Hiariej in deze basisachtige linie. Maikel Kieftenbeld mag zaterdag immers weer spelen nu zijn schorsing erop zit, maar het is maar zeer de vraag of hij daadwerkelijk de voorkeur krijgt boven Tom Hiariej. Wij zullen dit de komende dagen verder proberen te analyseren.

 

De optie van het uittesten van Kieftenbeld als controlerende middenvelder zien we dit seizoen niet zo snel gebeuren. Wellicht is dit iets wat we nadrukkelijk in de voorbereiding op het komende seizoen te zien gaan krijgen. Afgaande op een recente uitlating van René Eijkelkamp, één van de twee zaakwaarnemers van Kieftenbeld, is dit een zeer reële optie. Eijkelkamp liet onlangs tijdens zijn trainingsbezoekje in Groningen nl. weten dat het zeker is dat Maikel Kieftenbeld komend seizoen als middenvelder zal spelen bij FC Groningen, en niet meer als verdediger. Eijkelkamp bracht het alsof hier afspraken over zijn gemaakt, maar 100% zeker zijn we hier natuurlijk niet van.


Tim Matavz liet weer van zich spreken met een akelig precies ingeschoten, typische spitsendoelpunt. Gewoon heerlijk om te zien die vent als hij fit is.

 

Petter Andersson gaf een goed vervolg aan zijn puike optreden van afgelopen maandag bij de beloften. Hij trainde vanmiddag weer gretig en lijkt eindelijk van zijn angst verlost om duels echt pittig aan te gaan. Kenmerkend voor zijn toegenomen moed en vertrouwen was de situatie waarin hij zich met handen en voeten langs verdediger Jorrit Kunst wurmde om vervolgens fraai af te passen. Wij hopen vurig dat hij deze ontwikkeling weet door te trekken, dan gaan we de rest van dit seizoen nog veel plezier aan hem beleven.

 

Petter Andersson juicht na zijn weergaloze goal tegen Vitesse -

herhaalt hij dit kunststukje komende zaterdag in Arnhem?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.