Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

Training woensdag 20 april 2011:

Spelers hebben geen boodschap aan warmte en trainen hard

Daar waar menig inwoner van Stad en Ommeland vandaag een snipperdag heeft genomen om het er op een terras of in de tuin goed van te nemen, daar werden de spelers van FC Groningen vanmorgen aan een niets en niemand ontziende training onderworpen. Ondanks het op het allerlaatste moment sneaky vervroegen van het aanvangstijdstip waren wij present en we waren getuige van buikspieren die met zware ballen werden getraind, en van korte, intensieve partijtjes waarin door Pieter Huistra op snelheid, beweging, balcirculatie en het zoeken naar openingen werd gehamerd. Afwezig waren Dusan Tadic, Nicklas Pedersen en Gonzalo García. Pedersen en García werkten vandaag een apart programma in Plaza Sportiva af. Pedersen zal er naar verwachting zondag tegen NEC gewoon bij zijn, maar García is verre van fit en bij hem mikt de FC op PSV-thuis en anders de play-offs. Tadic zal nog steeds last van zijn rug hebben; over zijn inzetbaarheid zondag kunnen wij nu nog niks zeggen. Norair Mamedov was er als enige beloftenspeler weer wel. Wanneer horen we eindelijk officieel dat hij naar de hoofdmacht is overgeheveld?

 

Op het allerlaatste moment was besloten de training van de middag naar de ochtend te verplaatsen, maar zowel stukjesschrijver als fotograaf van FCG Online lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en togen tijdig naar het TCN trainingsveld. Terwijl de spelers zich in het zweet werkten hadden wij het goed in het gras langs het veld, wat Brian van Loo de opmerking ontlokte dat wij het volgens hem wel vol konden houden. En inderdaad, dat lukte wel ;-) Ook Danny Holla zocht het gesprek en wilde wel ruilen met ons: de gracieuze oefeningen die hij moest doen waren naar eigen zeggen meer iets voor leden van een paardenclub, zo sprak hij grijnzend.

 

Ruud Hesp bemoeide zich traditiegetrouw met de beide keepers, Luciano en Brian van Loo, en de groep van 17 veldspelers was aanvankelijk in tweeën gesplitst:

 

Groep 1: Bacuna, Granqvist, Femi, Hiariej, Ivens, Matavz, Sparv, Stenman

Groep 2: Andersson, Enevoldsen, Holla, Kieftenbeld, Kunst, Lachman, Mamedov, Metaj, Veldmate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep 1 begon met het door hen zo gevreesde zware ballen-werk. Andreas Granqvist legde bovenstaand gevaarte aanvankelijk nog aan de voet om eens goed uit te halen, maar hij liet toch na het ettelijke kilo's wegende projectiel te lanceren. De spelers moesten allerlei krachtoefeningen doen, moesten ook atletisch over hekjes springen en waren vermoedelijk blij dat ze na verloop van tijd met groep 2, die met lichtere ballen lekker bezig was, mocht ruilen.

 

Groep twee had het veld zó ingedeeld dat er twee doelen stonden opgesteld, op west en zuid, met één groep spelers die om beurten afwerkten op Luciano en Van Loo, en dat in een razendsnel tempo.

 

Luciano viel op met een aantal goede reddingen, en ook met een kamikaze-achtige manier van uitkomen, kortom - zo kennen we hem weer!

 

De heren Stenman en Granqvist hadden beiden een keer een ongelukkige actie. Daar waar Fredrik nog accentloos een onvolprezen GVD uitkraamde, daar koos Andreas ervoor om in het Zweeds vermoedelijk allerlei schuttingtaal te bezigen. Wij zullen hem bij gelegenheid nog eens vragen naar de precieze betekenis van zijn krachttermen.

 

De training werd besloten met een opdeling van de gehele groep in vier subgroepjes, die steeds korte partijtjes van 2-3 minuten tegen elkaar speelden. Bij dit zeer intensieve onderdeel waren Norair Mamedov en Tim Matavz aanvankelijk niet zo gelukkig in de afwerking, maar het duurde niet lang of Mamedov en zeker Matavz hadden het vizier scherp afgesteld en joegen de ene na de andere bal in het doel. Petter Andersson teisterde echter, staande voor een leeg doel, het houtwerk - dit zal hij geheel anders voor ogen hebben gehad.

 

We konden de lange training niet eens tot het eind afkijken, en als de lijn van vandaag wordt doorgetrokken naar de rest van de week, dan kan NEC zich opmaken voor een slachtpartij. Maar ... dit hebben we halverwege de week al wel eens eerder geroepen, en we hadden achteraf niet in 100% van die gevallen het gelijk aan onze zijde ;-)

 

Later deze week verwachten we Matías Jones ook in levende lijve op de training, kortom - wij zullen de komende dagen vaker over de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen NEC berichten!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.