Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

Training maandag 25 april 2011: Matías Jones maakt indruk tijdens eerste training

Het was vandaag niet zomaar een uitlooptraining die FC Groningen op de ochtend van deze Tweede Paasdag heeft afgewerkt. Daags na een wedstrijd stellen de trainingen in de regel niet zo gek veel voor, maar vandaag waren vele toeschouwers naar het trainingsveld getogen om Matías Jones aan het werk te zien, en zij zullen van hun komst geen spijt hebben. Matías is op doorreis naar Zuid-Korea en is deze week in Groningen te bewonderen. Hij trainde vandaag mee, overigens met rugnr. 9 dat na het vertrek van Marcus Berg vacant was, maar is geen diepe spits. Wellicht krijgt hij komend seizoen een ander rugnummer. De Uruguayaan, die op 1 juli a.s. 20 jaar wordt, maakte vanmorgen vanaf het begin indruk. Bij de rondo viel op hoe snel en fel hij is, en in de afsluitende partij, waarin hij op de 'plek Tadic' speelde, bleek dat een statische speelwijze hem vreemd is. Hij was niet te beroerd mee te verdedigen en ook niet om een tackle in te zetten, is een vliegensvlugge, behendige speler, was verantwoordelijk voor de assist van het enige doelpunt en ook Pieter Huistra gaf na afloop in een gesprekje met ons aan heel blij te zijn met deze nieuwe parel. Matías Jones is een ruwe diamant die hopelijk niet te veel bijgeslepen gaat worden.

 

Wie niet voor Matías Jones maar voor de spelersgroep die gistermiddag de meerdere was van N.E.C. naar het zonnige TCN trainingsveld was getogen, die kwam vandaag iets minder aan zijn trekken. Er waren meer A-selectiespelers afwezig dan aanwezig en degenen die er wel waren mochten het erg rustig aan doen vandaag. Zo zagen we het vijftal Andersson, Femi, Hiariej, Ivens en Kieftenbeld een aantal rondjes lopen, in een bepaald niet moordend tempo, waarna ook zij belangstellend toekeken naar de verrichtingen van de nieuwe aanwinst, die nog tot zaterdag in Nederland is en dan doorreist naar Zuid-Korea waar hij zich zal voegen bij het nationale elftal van Uruguay.

 

Iets meer hun best moesten de eerste elftal-spelers Bacuna, Kunst, Lachman en Veldmate doen, maar dit vond zijn oorzaak in het feit dat zij vermoedelijk bij de beloftenselectie worden gevoegd die morgenavond op Corpus de allerlaatste competitiewedstrijd speelt en tegen Jong ADO Den Haag hoopt de tweede plaats op de ranglijst van Jong Heracles Almelo over te nemen.

 

In het geheel afwezig waren Enevoldsen, Granqvist, Holla, Matavz, Pedersen, Stenman en Tadic. Tot onze vreugde was Gonzalo García weer terug op het veld, en hij trainde niet apart maar kon in de rondo weer laten zien wat hij in zijn mars heeft.

 

In deze rondo speelde Matías Jones in een groepje met o.a. Jeroen Veldmate en Wouter Vente, en zij namen het op tegen rode hesjes (Hilal Ben Moussa, Tim Sparv, Gonzalo García) en een aantal hesjeslozen. García fungeerde vandaag een beetje als tolk voor Matías Jones, maar het moet gezegd - veel uitleg heeft deze nieuwe topper niet nodig. Hij trainde alsof hij al maanden deel uitmaakt van FC Groningen en was vanaf het begin erg geconcentreerd bezig. Hij leek aanvankelijk - begrijpelijk - een beetje gespannen, maar eenmaal met de bal bezig was zijn bleuheid snel passé.

 

De gehele beloftenselectie was aanwezig om zich voor te bereiden op het laatste competitieduel van morgenavond. De A-selectiespelers die er vandaag wel waren trainden met de beloften mee, en Pieter Huistra liet het trainen van het bonte gezelschap graag over aan zijn collega-trainers, zodat ook hij lekker van Jones kon genieten.

 

Jones bood zich vanaf het begin, met name in gebaar, aan, de namen van de spelers kent hij natuurlijk nog niet allemaal. Hij is een echt voetbaldier en wil de bal dan ook graag hebben en wacht daar niet passief op maar wendt alles aan om aan de bal te komen.

 

 

In de partij speelde hij linksvóór, de plek waar Dusan Tadic furore maakt, maar Pieter Huistra gaf later aan dat Matías ook aan de rechterkant kan spelen en ook achter de diepe spits, kortom - hij is niet gebonden aan één positie. Een diepe spits is het niet, maar daarvoor is hij ook niet aangetrokken. We bespraken met Huistra hoe opviel dat Jones ook niet aangespoord hoeft te worden om in het eigen strafschopgebied een handje te helpen, maar onze trainer gaf aan dat daar ook op gescout was. Er was behoefte aan een aanvallend ingestelde speler die het verdedigen er van nature bij doet.

 

Zijn bepaald niet indrukwekkende lengte compenseert Matías met een snelle, felle, gedreven speelstijl waarbij hij nooit ruzie met de bal lijkt te hebben. Hij heeft een fluwelen techniek en kan zowel met links als met rechts schieten.

 

Het tempo zal in Uruguay een paar tandjes lager liggen, want tijdens de partij van twee maal acht minuten leek hij conditioneel aan zijn grenzen te komen. Dit weerhield hem er echter niet van om een mooie assist af te leveren waaruit het enige doelpunt in dit partijtje viel. Het had 2-0 voor de ploeg van Jones kunnen zijn omdat Jones zelf ook nog een keer overschoot.

 

Norair Mamedov viel tijdens de rondo nog op door het woedend wegpunteren van een pilon, die hard in de netten vloog - ook in deze topper-in-wording schuilt een behoorlijke hoeveelheid temperament. Ik hoop dat we hem komend seizoen eens wat vaker in een wedstrijd van het eerste in actie zullen zien.

 

Graag vervolgen we met Jones, die werkelijk constant in beweging is. Een echt bijtertje, die hele stukken van het veld bestrijkt. Net als bij Luis $uarez is dit iets wat in deze jongen zit, en het er geforceerd willen uithalen zal ten koste gaan van zijn rendement. Maar afgaande op Pieter Huistra, die nu al vol bewondering sprak over het type speler dat Matías Jones is, concluderen wij dat de FC goed zal weten hoe het Jones tijdens de voorbereiding op het komende seizoen zal inpassen in het elftal.

 

We sluiten af met een paar positieve zinnetjes over een ander groot talent van onze eigen jeugdopleiding: Hilal Ben Moussa. Hij trainde volop mee, en hoe! Zijn hele seizoen viel in augustus in één keer in duigen toen hij zijn kruisband afscheurde, maar hij is terug, hersteld, en de klasse spat er bij deze aanvallende middenvelder, die op 22 mei a.s. pas 19 lentes jong wordt, vanaf. Onthou zijn naam!

 

Hilal Ben Moussa

 

Fotoreportage van de training van maandag 25 april 2011 van Eric Smit:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0016 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
tn_DSC_0053 (Small)
tn_DSC_0057 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0071 (Small)
tn_DSC_0073 (Small)
tn_DSC_0110 (Small)
tn_DSC_0116 (Small)
tn_DSC_0139 (Small)
tn_DSC_0141 (Small)
tn_DSC_0144 (Small)
tn_DSC_0154 (Small)
tn_DSC_0155 (Small)
tn_DSC_0156 (Small)
tn_DSC_0207 (Small)
tn_DSC_0212 (Small)
tn_DSC_0213 (Small)
01/27 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.