Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

150 gasten online

Luciano keept morgen bij de beloften --> Van Loo tegen Twente op goal?

Zelfs Martin Drent had vanmorgen de moeite genomen het TCN-trainingsveld met een bezoekje te vereren. Net als de meeste overige aanwezigen verkeerde hij vermoedelijk in de veronderstelling dat de gehele 1e selectie daar zou trainen. Die nam echter het fitnesscentrum in Plaza Sportiva onderhanden. Ruud Hesp bleef achter op het ijzig koude trainingsveld, samen met een drietal keepers. Hesp gaf aan dat Luciano op de weg terug is en morgen de gehele wedstrijd van de beloften, uit bij Jong De Graafschap, zal keepen. Wij maken hieruit op dat Van Loo ook zondag in Enschede het doel zal verdedigen. En daar is niks mis mee: Brian keepte vanmorgen overigens geweldig en strooide met indrukwekkende reflexen.

 

 

Er blies vanmorgen een steenkoude wind rond het trainingsveld aan de boorden van de Euroborg. Dit speelde wellicht mee bij de beslissing van de meeste toeschouwers om de training te laten voor wat ze was. Slechts Yannick, talentvol keepertje van Helpman D6 en regelmatig in de D1 van die mooie club invallend, en uw verslaggever bleven achter om de verrichtingen van Ruud Hesp en zijn drie discipelen (Luciano, Brian van Loo en jeugdig talent Leonard Nienhuis) nauwgezet te volgen.

 

Hesp had er zin in en had een pittige training voor de mannen in petto. Luciano trok dan ook al gauw zijn jas uit, gevolgd door een dikke trui die hij daaronder droeg. Denk niet dat hij vervolgens oben ohne rondliep: hij had toen nog altijd (minstens) twee T-shirts over zijn bovenlijf. De arme Braziliaan moet dit gure weer verafschuwen...

 

Bij één van de oefeningen werd er door Hesp en twee keepers een waar spervuur aan schoten afgevuurd op de derde keeper, en zij deden dit al wisselend om ieder goed aan bod te laten komen. Zoals hierboven al aangegeven: Van Loo blonk uit met de ene katachtige reactie na de andere. Maar ook Luciano weerde zich kranig. Brian liep voortdurend met een verbeten trek op het gelaat rond, kennelijk gaat hij er, net als FCG Online, vanuit dat hij zondag in Enschede onder de lat zal staan. Dit brengt bij Van Loo natuurlijk alle mogelijke emoties en schuim-op-de-bek-gevoelens boven gezien zijn Heracles-verleden, van oudsher niet de grootste vriend van de ploeg uit Enschede...

 

Het lijkt inderdaad aannemelijk dat de wedstrijd in Enschede voor Luciano nog te vroeg komt. Mocht hij morgen inderdaad de volle 90 minuten keepen en - volgens Ruud Hesp - op de weg terug te zijn, dan zou het wel heel on-Gronings zijn om hem drie dagen later wederom een wedstrijd te laten keepen, bij het eerste nog wel.

 

Maar wie Van Loo vandaag zag acteren hoeft de laptop, na bovenstaande gelezen te hebben, niet meteen woedend uit het raam te donderen. Brian is al weken goed bezig, de FC mag de handen stijf dichtknijpen met deze stand-in voor Luciano!

 

Overigens was ook Luciano getergd bezig. Af en toe liet hij een Brazilaanse krachtterm los (bij om het even een goede danwel mindere actie), wat Hesp ertoe bracht hem met wat handgebaren tot kalmte te manen.

 

Met de inzet bij zowel Van Loo als Luciano zit het dus wel goed. Maar ook de onderlinge verstandhouding tussen beiden is prima. Ze zien elkaar als concurrenten, maar de concurrentieslag is fair en beide vakmannen respecteren elkaar. Af en toe geven ze elkaar een high five, kortom welke keuze Ron Jans en Ruud Hesp in de toekomst ook zullen maken - degene die op de bank zal moeten plaatsnemen zal deze beslissing accepteren en zich net als nu volledig op de training blijven geven, en de ander steunen.

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.