Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

Training dinsdag 17 mei 2011: FC Groningen bereid zich op kunstgras voor op Heracles-uit

Om zich goed voor te bereiden op de nep ondergrond waarop FC Groningen aanstaande donderdag bij Heracles noodgedwongen moet spelen, wijkt de Trots van het Noorden vandaag en morgen uit naar het kunstgrasveld van VV Actief. Wouter Pauwels trotseerde de slechte weersomstandigheden en toog met pen, papier en camera naar Eelde en zond ons de volgende impressie van de training van vanochtend, waaruit blijkt dat Andreas Granqvist weliswaar nog niet alles kan meetrainen, maar wel weer aan de beterende hand is. Matavz, Pedersen en García ontbraken.

 

Trainingsverslag van Wouter:

 

"Op de website werd bekend gemaakt dat er vanaf 10.00 uur getraind zou worden, maar pas rond half 11 kwamen de spelers aan op het sportveld van Actief in Eelde alwaar op kunstgras werd getraind ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Heracles dat dus ook op kunstgras speelt. We telden 18 koppen en Tim Matavz, Nicklas Pedersen en Gonzalo García misten we. Ook misten we de vaste mannen (Harm en Jan) die altijd helpen bij de trainingen maar alleen Dickie was aanwezig en die vertelde dat Harm op de Huttenheugte was en dat Jan in Turkije op vakantie was alwaar hij vast beter weer heeft dan hier.

 

Onder toeziend oog van aan handvol toeschouwers begonnen de mannen de training. Ook Andreas Granqvist (die dus gisteren met verband om de knie niet meetrainde) was nu weer van de partij. Een van de toeschouwers [NB een bestuurslid van VV Actief-red.] wist te vermelden dat Hans Nijland gisteravond had gezegd op een bijeenkomt in Bunne waar hij als gastspreker aanwezig was dat FC Groningen en Napoli rond zijn over de transfer van Tim Matavz en dat er vrijdag a.s. een persconferentie is waar het nieuws bekend werd gemaakt. We zullen zien of het waar is maar het zal wel tijd worden dat er nu schot in de zaak komt.

 

Na het gebruikelijke warmlopen en rekken en strekken werden de spelers in drie groepen van zes spelers verdeeld alwaar ze een oefening moesten doen in bal aannemen, wegdraaien en doorspelen. Later kwam daar ook nog het kaatsen van de bal bij. Deze oefening werd gehouden omdat het aannemen van de bal op kunstgras toch anders is dan op een gewoon veld. Het gaat allemaal een beetje sneller op kunstgras.

 

Ruud Hesp nam ondertussen Luciano en Brian van Loo weer onderhanden. Daarna werd er een serie hesjes verdeeld en werd er een grote rondo gespeeld waarbij twee spelers (Hiariej en Holla) een rode hes kregen en dus bij beide partijen hoorden. Zij hoorden dus bij de ploeg die balbezit had, een soort van schakelspeler zeg maar. 

 

Daarna werd het veld groter gemaakt en werd er een partijspel van 9 tegen 9 gespeeld. Andreas Granqvist stopte er toen mee en kreeg direct weer ijs op zijn knie maar het lijkt ons geen gevaar voor donderdag. Ook Luciano en Brian van Loo voegden zich toen bij de grote groep en de hesjes werden als volgt verdeeld:


Geel: Luciano, Stenman, Tadic, Veldmate, Ivens, Kieftenbeld, Enevoldsen, Sparv, Andersson

Paars: Van Loo, Lachman, Kunst, Van Dijk, Holla, Femi, Metaj, Mamedov, Bacuna

 

De gele groep was dus, met uitzondering van Granqvist en Bacuna, de basis van afgelopen zondag (de thriller tegen PSV) en het lijkt ons waarschijnlijk dat dit negental ook donderdag in de basis staat, dus met Jeroen Veldmate mocht Granqvist niet kunnen spelen. In deze partij werd niet gescoord en tegen half 12 was het al weer gebeurd en ging een aantal spelers weg maar een aantal bleef nog afwerken op de goal met als keeper materiaalman Bert de Voogd, die de ballen links en rechts om de oren kreeg. Voor ons was het ook tijd om het natte Eelde weer te verlaten en huiswaarts te keren."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.