Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

203 gasten online

Sepp de Roover terug in de basis door gebroken neus Tom Hiariej

Tom Hiariej blijkt afgelopen zondag toch iets harder geraakt te zijn dan eerst werd gedacht. Zijn neus is gebroken wat hem verhindert tegen Twente van de partij te zijn. Binnenkort keert Tom terug met vermoedelijk een soort masker, maar de beladen pot tegen de Tukkers komt nog te vroeg. Sepp de Roover keert daarom na één wedstrijd afwezigheid terug in de basis. Voor de rest begint Ron Jans met dezelfde spelers als wij in onze voorbeschouwing al dachten. De volgende elf tot op de tanden gewapende mannen mogen het in Enschede dus laten zien:
Van Loo; de Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman; Femi, van de Laak, Enevoldsen, Lovre; Nordstrand, Pedersen

 

Zoals altijd in de één-na-laatste training voorafgaand aan een wedstrijd begonnen de mannen van Ron Jans vanmorgen iets later dan anders aan hun trainingssessie. Er werd nl. eerst een pittige wedstrijdbespreking gehouden.

 

Bij betreden van het trainingsveld werden alle spelers en de trainersstaf hartelijk begroet door Kevin Pauwels, die vandaag zijn 12e verjaardag viert. Vervolgens mocht de jeugdige trouwe trainingsbezoeker samen met alle spelers op de foto, het zal de jongen een onvergetelijke dag bezorgen. Hierover zullen ongetwijfeld nog de nodige foto's op zijn website te zien zijn, later vandaag.

 

Na een drietal rondjes warmlopen was de opsplitsing in basis en niet-basis meteen duidelijk. Opvallende afwezige was naast Tom Hiariej ook Mike Zonneveld. Hij is woensdagmiddag op de training uitgevallen met een nu nog onbekende kniekwetsuur. Hij zal nog zeker een week of twee niet inzetbaar zijn.

 

Verder beperkte de inbreng van Serhat Koç zich uitsluitend tot het lopen van rondjes rond het trainingsveld, hij is afgelopen maandag bij de beloften uitgevallen in de Euroborg-wedstrijd tegen Jong Feyenoord, kennelijk tengevolge van een blessure die nog altijd niet is auskuriert.

 

Met name de mannen die zondag in de basis zullen staan waren opperbest gehumeurd, maar dit gold ook voor Danny Holla en Gonzalo García die zondag met een plek op de bank genoegen zullen moeten nemen.

 

Luciano zal zondag nog niet terugkeren in de basis, ook hij begint op de bank. In de partij die vanmorgen werd gespeeld kon hij in eerste instantie een prachtige vrije schop van Sepp de Roover nog pareren, maar hij was even later kansloos bij een mooie kopbal van Morten Nordstrand die bekeken raak knikte na een even bekeken voorzet van Koen van de Laak.

 

Scheidsrechter van de wedstrijd van de basis tegen de niet-basis was overigens Ruud Hesp. Deze man verricht als keepertrainer heel goed werk bij FC Groningen. Hij geniet elke dag van het mogen werken bij onze club. Hij heeft al eens aangegeven hier ooit ook graag gespeeld te hebben, hij heeft ook een aantal gesprekken met de FC gevoerd maar tot een verbintenis met de Trots van het Noorden is het nooit gekomen. Hij had ook de pech dat we indertijd met Patrick Lodewijks en Roy Beukenkamp over zeer getalenteerde keepers beschikten.

(Waar was Roy Beukenkamp, toch een (te) frequent in Groningen aanwezige spion, vanmorgen eigenlijk?)

 

In de tweede helft van de leuke wedstrijd wist Morten Nordstrand nogmaals koppend te scoren, en deze goal was een hele mooie. Hij liep nl. achteruit en sprong achterover om raak te kunnen knikken, wat fantastisch lukte. Deze Deen heeft de kwaliteiten om tot een hele grote uit te groeien. Op de training laat hij dit keer op keer zien, als hij hieraan in de toekomst een vervolg kan geven in competitiewedstrijden dan zal de FC ongetwijfeld de transfersom van iets tussen de 2 en 3 miljoen euro, wat hij moet kosten om definitief door FC Groningen van FC Kopenhagen te kunnen worden overgenomen aan het eind van dit seizoen, op tafel leggen.

 

De basis gaf vanmorgen niets weg, mocht dit zondag tegen Twente gecontinueerd worden dan reizen de zeven bussen vol met groen-witte supporters zondag met een gelukzalig gevoel terug uit Enschede. De thuisploeg zal echt in een betere vorm moeten spelen dan het armetierige spel wat ze gisteren in Moldavië lieten zien, tot afgrijzen van de (slechts) 30 meegereisde Tukkers, anders draait het voor hen zondag uit op een fiasco

En wie weet hebben ze de reis van 2 maal 2.100 km nog een beetje in de benen, wie weet.

 

Maar we moeten zondag uitgaan van onze eigen kracht en niet kijken naar de vermeende vormcrisis of vermoeidheid bij de tegenstander, McLaren heeft vaker met dit bijltje gehakt en zal ongetwijfeld weten hoe hij de handel op scherp moet krijgen.

 

Ron Jans weet dat in elk geval maar al te goed, dat bleek vanmorgen al. Het spel zag er goed uit en het plezier straalde er vanaf. Maar ook bij de reserves die door Libregts werden getraind liep het goed. Hier speelden mannen als García, Holla, Matavz, Lachman, Bacuna, Jansen, Luciano - ik druk me eufemistisch uit als ik zeg dat we wel eens een beroerde bankbezetting hebben gehad!

 

Tenslotte mag zeker nog worden gezegd dat Femi bij het afwerken diverse malen fraai raak schoot.

 

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er zondag een pracht van een voetbalhappening van te maken, dit bleek ook al uit onze voorbeschouwing.

 

Geniet er zondag van!

(en vergeet de wintertijd niet!!!)

 

Forza Grunn!

 

 

(foto:  www.groningenfanatics.nl)

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.