Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

108 gasten online

Training zaterdag 21 mei 2011: Basisplaatsen voor Holla en Femi?

De laatste training voor de belangrijke return in de eerste ronde van de play-offs werd wederom afgewerkt in de Euroborg. De grasmat ligt er fantastisch bij, daar zal het dus niet aan liggen. Er waren 19 veldspelers en de keepers Luciano en Van Loo aanwezig om aan een korte, ontspannen maar scherpe training mee te doen. Ook Tim Matavz kon vandaag weer de hele training met de groep afwerken en zal dus vermoedelijk een plekje op de bank toegewezen krijgen. Hier staat de afwezigheid van Kieftenbeld vanwege zijn schorsing tegenover. Verder lijken alle spelers gewoon inzetbaar, dus ook Hiariej en Stenman zullen morgen gewoon aan de aftrap staan.

 

De training begon met de gebruikelijke warming-up, gevolgd door een rondo waarvoor de groep opgesplitst werd.

 

De eerste groep bestond uit: Kieftenbeld, Holla, Tadic, Andersson, Ivens, Matavz, Sparv, Granqvist, Stenman en Enevoldsen.

De tweede groep bestond uit: Mamedov, Van Dijk, Kunst, Bacuna, Metaj, Hiariej, Veldmate, Femi en Lachman.

 

Normaal gesproken is de basisopstelling al aan de hand van de rondo-verdeling af te lezen, maar vandaag dus duidelijk niet. Wat dat betreft zegt de indeling van vandaag van de elftallen voor het partijspel meer. Er werd met 11 tegen 11 over het hele veld gespeeld. Omdat er maar 19 veldspelers aanwezig waren, trok ook Erwin van de Looi een hesje aan en nam bij de 'reserves' een plekje op het middenveld in. Verrassend was de indeling van de basiself. In gedachten hadden we hier zelf ook al een plekje voor Danny Holla ingeruimd, maar Pieter Huistra had (in ieder geval vandaag) ook nog een basisplaats voor Femi gecreëerd. Dit ging op de training van vandaag ten koste van Thomas Enevoldsen - toch wel een verrassing! Minder verrassend is dat Tom Hiariej op de plek van Maikel Kieftenbeld als rechtsback zal spelen.

 

De basis zag er dan ook als volgt uit:

Andersson

Tadic - Femi - Bacuna

Sparv - Holla

Stenman - Granqvist - Ivens - Hiariej

Luciano

 

Of dit ook de elf spelers zullen zijn die morgen om 14.30 uur in de Euroborg aan de aftrap zullen staan, moeten we natuurlijk nog afwachten. Pieter Huistra heeft wel vaker op de afsluitende training voor een belangrijke wedstrijd met een andere basiself getraind, maar in tegenstelling tot andere keren werd er vandaag niet in verschillende varianten geoefend. We gaan er dan ook vanuit dat Femi morgen een basisplaats zal krijgen. Afgaande op de training van vanmorgen lijkt dit een goede keuze. Femi speelde goed en gedreven op de nummer 10 positie en was het dichtst bij een doelpunt. Een voorzet van Tadic kopte hij hard in, maar net niet goed genoeg geplaatst, waardoor Van Loo kon redden. Ook viel op dat Andreas Granqvist duidelijk zijn dag niet had, hij was veel te slordig in zijn spel - dat zal morgen stukken scherper moeten!

 

Nadat het officiële gedeelte van de training afgelopen was, bleven er zoals altijd nog aardig wat spelers achter om nog wat voor zichzelf verder te trainen. Hier viel nog het geweldige schot op dat Virgil van Dijk in zijn benen heeft. Mooie geplaatste en hard geschoten vrije trappen zijn zijn specialiteit, en mocht hij morgen in het veld staan terwijl Groningen een vrije trap mag nemen die in één keer op doel geschoten kan worden, dan lijkt hij ons de aangewezen man om die vrije trap te nemen!

 

Voor iedereen die nog geen kaartje voor de wedstrijd tegen Heracles in huis heeft: koop er alsnog eentje, de twaalfde man zou morgen weleens de doorslag kunnen geven! Iedereen die al wel een kaartje heeft wensen we alvast heel veel plezier!

 

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.