Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

98 gasten online

Training woensdag 25 mei 2011:

Matavz fit en scherp; Andersson afwezig; Holla halverwege training naar binnen

In een zonnige Euroborg werd vanochtend de afsluitende training gehouden voorafgaande aan het eerste play-off-finaleduel van de FC tegen ADO Den Haag. Petter Andersson liet deze training aan zich voorbijgaan, naar verluidt vanwege keelklachten. Omdat hij gisteren echter de gehele training normaal heeft meegedaan maken we ons nog geen grote zorgen. Danny Holla haakte vanmorgen al af na de rondo's. De reden van zijn vervroegde aftocht was voor ons niet waarneembaar. Tim Matavz was zeer scherp, trainde alles mee en scoorde in de afsluitende korte partij twee fraaie treffers. Nicklas Pedersen en Gonzalo García trainden apart. Weergaloos op dreef: Dusan Tadic.

 

Inmiddels hebben we een trainingsverslag en de vermoedelijke opstelling van morgen toegevoegd, lees verder!

 

Ook NOS Sport was vandaag aanwezig op de training en volledig gefocust op Dusan Tadic:

 

Al sinds enige tijd traint de eerste selectie van FC Groningen in de Euroborg, omdat het TCN trainingsveld onder handen genomen wordt of gaat worden.

 

Hans Nijland was vanmorgen ook even kortstondig op de tribune aanwezig, en vertrouwde de aanwezige supporters toe erg blij te zijn met de seponering van de strafzaak tegen Dusan Tadic. En wie de Serviër vandaag aan het werk zag op het veld, die moest onze algemeen directeur gelijk geven: Tadic speelde weer eens bij vlagen onnavolgbaar met als treffend voorbeeld zijn doelpunt in de afsluitende partij.

 

Aanwezig waren vandaag twee spelers die terugkeren van blessures (Gonzalo García en Nicklas Pedersen), die zich bij de medische staf vervoegden. Pedersen hadden we al in geen tijden op de training mogen begroeten, maar hij is er dus weer bij. De wedstrijden tegen ADO komen voor hem (veel) te vroeg, maar laten we hopen dat hij en García in de voorbereiding op het komende seizoen verlost zijn van hun blessureleed.

 

Ruud Hesp bemoeide zich met de beide keepers, Luciano en Van Loo, en Pieter Huistra en Erwin van de Looi hadden de beschikking over 18 veldspelers.

 

Opvallende afwezige vanochtend was Petter Andersson. Gisteren had hij de training van begin tot eind kunnen volgen, en achteraf bleek dat de Zweed de training van vandaag vanwege misselijkheid aan zich voorbij moest laten gaan.

 

Na wat warmlopen en sprintoefeningen langs een aantal fel gekleurde pionnen werd de groep van 18 in tweeën gesplitst. Beide groepen werkten een rondo af.

 

Tijdens de rondo’s verdween Danny Holla opeens naar de catacomben, om daaruit ook niet meer terug te keren op het speelveld. Later maakte de FC bekend dat Danny morgen vanwege heupproblemen helaas niet inzetbaar is.

 

Tenslotte werd er een partij op een verkleind speelveld gehouden. Uit de groepssamenstelling valt voor wat betreft de opstelling morgenavond in Den Haag weinig af te leiden, maar we noemen de acteurs van beide negentallen toch maar even:

 

gele hesjes:

Van Loo, Femi, Enevoldsen, Van Dijk, Lachman, Tadic, Metaj, Bacuna, Veldmate

 

hesjesloze groep:

Luciano, Hiariej, Granqvist, Ivens, Stenman, Mamedov, Kieftenbeld, Kunst, Matavz

 

Bij de groep met balbezit werd vervolgens Tim Sparv ingedeeld, die een felkleurig, rood hesje droeg, passend bij de kleur van de kaart die Van Boekel hem jl. zondag offreerde.

 

Het vermelden waard uit de partij zijn twee doelpunten van Tim Matavz, vlak na elkaar gefabriceerd. De eerste goal was een snoeihard schot in de hoek waarmee hij Van Loo volstrekt kansloos liet, en nog geen minuut later kon Van Loo de bal alweer uit het net vissen, en weer was de doelpuntenmaker de jonge en weer fit en scherp ogende Sloveen.

 

Thomas Enevoldsen liet ook van zich spreken, maar zijn beide, prima geschoten ballen troffen net geen doel. De eerste bal werd door Luciano gepareerd; zijn tweede poging ging net voorlangs.

 

Dusan Tadic liet, zoals hierboven al gememoreerd, ook van zich spreken. Eerst met een vlammend schot dat via de paal naast zoefde, en later met een werkelijk fantastisch doelpunt. De klasbak verschalkte Luciano met een heerlijk stiftje.

 

Darryl Lachman viel op met een paar prima intercepties. Het is natuurlijk de vraag of hij morgen deel uitmaakt van de selectie, maar vermoedelijk wel omdat er morgen toch wat meer absenties zijn dan anders: Sparv is in het eerste duel met ADO geschorst en Holla is zoals gezegd niet inzetbaar.

 

Tussen het tweede doelpunt van Matavz en het doelpunt van Tadic viel aan de andere kant de 2-1, en voor deze goede intikker was Leandro Bacuna verantwoordelijk.

 

Al met al een leuke training. Morgen gaat het gebeuren! Wat ons betreft lijkt deze opstelling de meest waarschijnlijke:

 

Andersson

Tadic - Bacuna - Enevoldsen

Femi - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

Mocht Petter morgen nog net zo misselijk zijn als vandaag, dan lijkt Matavz een meer dan waardige vervanger. Maar durft de trainers- en medische staf het aan om Matavz na een tijdje afwezigheid meteen in de basis te gooien? Nood breekt wet...

 

Laten we duimen voor een verkwikkende nachtrust voor Andersson, zodat hij de verdediging van ADO morgen dol kan draaien!

 

Ook onze tegenstander van morgenavond mist een paar spelers, en wel de geschorste Dmitry Bulykin en Charlton Vicento, die vandaag op de training van ADO een scheurtje in zijn hamstring opliep. Bulykin mag zondag in de return in Groningen weer meedoen; voor Vicento komt die wedstrijd te vroeg.

 

 

Foto's van de training van woensdag 25 mei 2011:

 

1 (Small)
2 (Small)
3 (Small)
4 (Small)
5 (Small)
6 (Small)
7 (Small)
8 (Small)
9-1 (Small)
9-2 (Small)
9-3 (Small)
01/11 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.